Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce. Mám takový problém.Zadní stěrač na felicii nechce vůbec stírat, a to ani po výměně stěrače. Ramínko chodí, stěrač přejede po skle, ale téměř nic nesetře. Je nutné vyměnit i ramínko stěrače, nebo lze nějak "poštelovat" přítlak (pakliže ano, jak to udělat správně)? Je totiž možné, že nějaký pisatel-kreslíř na sníh na okně se opřel o ramínko, protože doteď to fungovalo dobře. Děkuji
Motor stěrače na to nemá vliv, zrovna tak jako přihnutí raménka.
Příčinou je "zatuhlý" čep raménka, na kterém se raménko otáčí při odklápění od skla. Pružina, který je v raménku a zajišťuje přítlak, pak nestačí svou silou raménko ke sklu přitlačit. Pokud čep nepůjde "rozhýbat" a uvolnit, řešením je jen nové raménko zadního stěrače.
Možná by neškodilo pořádně číst... Cituji z dotazu:
"Ramínko chodí, stěrač přejede po skle, ale téměř nic nesetře".
Že jste dostal bod napovídá, že je tady odpovídajících, kteří ani nečtou otázky asi víc.
Panebože prostříkněte nějakým mazadlem ten čep, co se na něm odklápí rameno stěrače od skla, tahá za něj vinutá pružina. Ta pružina dělá ten přítlak.Rozhýbejte to a je to vyřešené. Žádný motor nerozebírejte.
Přesně jak píše nickys. Vem obyčejné WDéčko 40 sprej a ten čep, na kterém je zaháklá ze spodu pružina, krátce prostřikuj zhora a kývej "ramýnkem" až se bude krásně vracet ke sklu (ucítíš silnější tah pružiny) a bude na sklo zároveň doléhat se stírací gumou. Nebo kup ramínko celé, jak píšou ostatní rádci, jestli už je hodně orezlé a na motorek a na přihýbání se vyprdni.. Měl jsem to samé na Felicii, pomohlo WD40 a čtyřicetkrát zakývat raménkem od skla a zpět..
Na starých škodovkách(100/120atd) stačilo ,,ramínko,, stěrače trochu přihnout.Ale nesmí to být moc,aby stěrač ,,nedrhnul,, o sklo.
Taky co jste koupil za ,,gumu,,- grafitovou nebo obyčejnou?
Jojo - je nová doba...
Tak chápu, že ne každý dnes tento rozdíl pochopí. Ale já jsem z podstaty asertivní, takže radím - zkuste si nějakou Felcku obejít dokola, klidně i se zápisníčkem. A víte jak to měly za nás děti - ,,Najdi 5-rozdílů´´
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.