Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepá v motoru Thálie Renalt

Od: nathalka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mám renalta thálie a žačalo mi klepat v motoru,nejdřív se mi rozvít.kontrolka na palubce olej tak sem dojel k benzíně a koup.olej a furt to klepe ale při volnoběhu to neklepe,zejtra to dám do servisu tak sem zvědavá co mi řeknou

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

1x

To je najeto 77 tisíc km na jeden olej, kterého je tam ještě k tomu málo? Tak to se nedivím, že je černej a klepe to*ee*

asd1
hodnocení

0x

Jestli zaklepal na klice tak sháněj nový motor...

Přesnější popis by nebyl? Proč svítila kontrolka, jak dlouho jsi jela se svítící, za jak dlouho po rozsvícení kontrolky to začalo klepat, kolik tam bylo oleje (kolik se dolévalo), kdy se naposled měnil/ kontroloval olej atd.

Klepat může spousta věci, ale pokud to začalo po výpadku mazání tak to bude motor hyn a nejlevnější je přehodit celý motor od někoho kdo dá záruku na funkci... (ca 5k + práce přehodit ho + další opičárny okolo jako výměna náplní, filtrů příp. i rozvodů)

nathalka
hodnocení

Jela jsem 20km k pumpě tam jsem koupila 1L 10W 40 a nalila do motoru a stejne to klepe ale na vojnoběch to ne klepe jenom když tam dám rychlost koukala jsem na měrku bylo tam tak 1cm docela černý ten olej najeto 77000

cyklopoutnik*

"20km k pumpě tam jsem koupila 1L 10W 40 a nalila do motoru a stejne to klepe ale na vojnoběch to ne klepe jenom když tam dám rychlost koukala jsem na měrku bylo tam tak 1cm docela černý ten olej najeto 77000"

Smím se zeptat? Blondýnka?

Chyb tady bylo několik. 1. chyba - 20 km k pumpě. Když se rozsvítí kontrolka, znamená to že nefunguje mazání a vylagruje se to během chvilky. Správný postup okamžitě zastavit a vypnout motor. Buď dolít olej anebo se nechat odtáhnout.

2. chyba - interval výměny oleje je do 15 000 Km, lépe deset tisíc km. Existují long life motory s dlouhodobým olejem ale maximálně tak 30 000 km, raději méně. 77 000 km, to je vražda motoru.

Máte motor vylágrovaný. Dobrou zprávou je, že někdy stačí vyměnit "šálky" prý to někdy pomáhá. Co jsou šálky automechanik ví. Ale jejich výměna je pracná s nejistým výsledkem. Nejsem si jist jestli se to u moderního auta vyplatí. Kdysi jsme měnil šálky u Žigulíka, pomohlo to ale zda to pomůže u Thálie, to fakt nevím. Moderní motory jsou někde jinde.

Já osobně bych ani Thálii neopravoval ale prodal na součástky a poohlédl se po něčem lepším a pak bacha na správné dodržování intervalů údržby a výměny olejů. Auto nestačí jenom vyluxovat a umýt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]