Nejste přihlášen/a.
zalezi za kolik ti daji dily a jestli ti daji ATE nebo ti reknou ze davaji jen originaly, s tim ze ti to daji za ceny ktere si nasel na netu ( pokud si hledal ) nepocitej, to ti neda zadny normalni servis, + prace , tady v mistni honde berou 750,- na hodinu pokud se nepletu
akorat nechapu proc znackovy servis, v dnesni dobe neni znackovy servis zarukou kvalitni prace, je to vsechno o lidech tam zamestnanych
Přední kotouče ca. 2.000,- / ks, zadní ca. 1.500,- / ks. Přední destičky ca. 2.500,- / sada, zadní destičky ca. 1.800,- / sada. Všechno ve "střední" kvalitě. Pokud bude Honda montovat ty nejkvalitnější díly, počítej ca. dvakrát tolik. Nějaká práce, nějaká kapalina. Suma sumárum plus mínus 14 tisíc za předpokladu použití těch dílů "střední kvality"...
Proč v autorizovaném servisu, proboha? Objednej si díly z internetu, tohle ti udělá každej Véna v garáži...
presne , kup si dily na netu, dej to udelat venovi do garaze a az ti to za pul roku zacne treba kopat tak vem dalsi penize a vymen to znova, protoze te oba poslou s reklamaci nekde
a jinak, nevim jaky mas motor v civicu ale pokud vemu treba 1,8 103 kw , tak ATE , komplet predek + zadek se da sehnat za 7000,-
ATE kotouče + desky předek + zadek na Civic 2008/ 1,8 103 kW seženeš ne za 7, ale za 5k (4,9k) - ověřený prodejce včetně dopravy. Podobné ceny bude mít i servis.. Práce když si mechanik vezme 1k na hodinu tak celkem 7k, případně výměna brzdovky + vyčištění a promazání třmenu keramikou = celkem 8k a mechanik nebude armáda spásy, kdyby se s tim patlal 4 hodiny tak má pětikilo na hodinu...
Kvalita práce ve značkovém servisu vůbec není jistota a s kopajícím kotoučem tě vyfakujou stejně jak jouda z garáže. Chce to něco mezi, mechanika který to umí, nošidí a nechce rejžovat... Normální cena bude tak 10k...
Pokud dáš TRW, tak komplet sada kotouče + desky vyjde na 4k (a osobně mám s TRW lepší zkušenost)
jj uz vidim servis ktery koupi za 4,9 a proda za 5 , a az bude potrebovat na vyplaty a vsecko spojene s provozem servisu tak zacne chodit na brigady
no vybrat si mezi ate a trw , trw s tim ze je lepsi noooo ...
To se musíš ptát v autorizáku Někde dělají jen ze značkových dílů (což může být klidně přebalené TRW), někde i z alternativních. Ale čekej tak 15k bych tipnul... Autorizáky obecně mají drahou hodinovku, ale mechanikům platí málo = dobrý zdrhne a zbyde horší. Platíš ani ne tak za kvalitu, jako spíš toho kravaťáka co ti udělá kafíčko...
Juraj - mám za to, že v servisu platíš za práci. tj. k ceně dílů si má přidat práci s objednáním a ne rabat 30%. A práce 1000 za hodinu ti přijde málo? Pokud to udělá za desítku, tak má hrubý zisk 5k za dvě hodiny práce, tj. za směnu 20k. 2k dá mechanikovi mzdu, 3k sobě a 15k mu zbyde na provoz dílny... Což mi teda málo opravdu nepřijde.
TRW/ ATE - osobní zkušenost na pár kusech sady kotouče/ obložení... Hlavně ATE obložení v soli vytváří kluznou vrstvu a když dva dny nejedeš tak první zabrždění skoro nebrzdí.. A dost žere kotouče, jinak OK... Aktuálně volim ATE neb TRW kotouče (je to prakticky jedno) a obložení Textar.
az najdes servis ktery prodava dily jen se ziskem za objednani dilu tak dej vedet
nebo treba znas topenare ktery ti sezene kotel, namontuje kotel a kotel ti vyuctuje za nakupku + dovoz a vydela hlavne na praci?
o cene prace se nebavim, to je vec kazdeho servisu a majitelu aut co jsou ochotni zaplatit, znam neznackove servisy kde berou vic nez znacka a prace maji nad hlavu
Lidi platí, kšeftů maj že nestíhají, tak nemají důvod zlevnit, být servisák tak asi dělám za to samé :D Ale chápu že prskaj když se ta cena trošku rozebere..
Radši si to dělám sám... Na výměně brzd ušetřim 5k, udělám to kvalitně protože si dám záležet (dělám na svém) a časově to vyjde nastejno - nemusim auto vozit do servisu a vyzvedávat...
Bohužel musim s asd1 jedině souhlasit, a navíc vénové v garážích většinou opravují a snaží se i kvalitně, nemůžou si dovolit přicházet o to menší množství zákazníků, servisy neopravují, ale mění a pokud to zkurví, tak je jim to jedno, zákazníků, kteří tomu nerozumí a radši věří tomu, že servis to udělá líp je hodně, takže když se na ně nasere a půjde jinam jim nevadí. Navíc autorizáky jsou zásobovaný odtahem, který zajistí pojišťovna z pojistky a ty jim zákazníky dovezou.
Srovnání s kotlařema je blbej příklad, jsou to většinou taky jenom měniči, navíc by nejradši místo opravy desky v kotli za 500,- i s prací a k tomu třeba 300,- za cestu dali rovnou nový kotel za 50 000,-
tak to mam srovnat treba se zahradnickou firmou ktera ti prijde srovnat teren a neco posadit? fajn, myslis ze kdyz ti doveze treba vrchovku na srovnani tak ti ji da za nakup plus dovoz? sem si jisty ze ne, proste si prihodi + veme penize za praci, taky to je podle tebe zlodej?
strasne se mi libi na dnesnich lidech ze pokud jde o cizi praci tak vi kolik by si ty firmy mely uctovat, jaci jsou zlodeji protoze si prihodi na materialu a co vsechno delaji spatne ale pokud jde o vlastni praci a penize tak i kdyby na necem vydelali 1000% tak je to vsecko v nejlepsim poradku, protoze jde prece o jejich prdel a pohodli
Tak už je jasný tvůj názor, jseš jeden z nich.
Jenom příklad okrádání, se kterým bys asi souhlasil:
Když jsem koupil auto, nešla klimatizace, v servisu prý na výměnu kompresoru za 27 000,-
vlezu pod auto, netočila se řemenice s elektromagnetickou spojkou, nová by byla za 7 000,- takže to už bylo veselejší
ve finále stačilo tu řemenici rozebrat, což je jedna matka M8 a vyčistit dosedací plochy tý spojky od rzi, která je veliký izolant na magnet a klimatizace už jede 6 let a ani neubývá náplň.
Stálo mi to 400,- jenom kvůli tomu, že jsem to dělal s vénou v jeho garáži, protože má vyšší zvedák a to si řekl za hodinu použití garáže.
Jak už jsem psal, dnešní automechanici většinou jenom mění a pro své známé použijí opravené díly od zákazníků, kteří si je neodvezou.
Pane mechanik, ta cena za kterou kupuju díl je včetně zisku prodejce. Nevim proč by autoservis měl mít na dílech větší marži než ten jiný obchodník.
Rozhodně to není že díl prodá bez zisku. Tolerovat se dá jen to, že dodavatel s rozvozem 2x denně je dražší, ovšem pokud má servis nákupku 1k tak prodat za 2k je trošku moc. Ten jiný prodejce má nákupku např. 800 a prodá za 1k. A chtít víc než dvě stovky za to že to objedná a pak vyndá z krabice je už rejžování. Rozbor ceny co jsem psal je jasný - materiál nakoupí za 5k (není to i-obchod, ale dodavatel s rozvozem), vyúčtuje 10k (a to je ještě levnější servis), tj. má zisk 5k za dvě hodiny práce. 7k je maximum které jsem ochoten zaplatit (2k zisk za dvě hodiny). Prostě výměna brzd je vcelku primitivní práce a není důvod aby byla placená líp než si vezme chirurg za operaci...
Proč si pánové neotevřete servis, jistě by jste vydělali tolik zlatáku jako strejda skrblík...stačí makat zadarmo a uspěch se dostaví
Tak jasně, že jako automechanik bych taky vyúčtoval desítku :D Když to zákazník zaplatí tak bych byl blbej dělat za míň.
Ale tyhle věci si dělám sám. Mám to za půlku, servis nemá takový nával, tak je spokojenost na obou stranách
Ten příklad s vyčištěním spojky klimakompresoru X výměna za 27k je už ale jiný kafe. A že podobných k..v je mezi mechanikama dost...
007 - 5k za dvě hodiny práce ti přijde "dělat zadarmo"? A autorizák to bude mít za 10k. Dělat zadarmo vypadá úplně jinak... Na tyhle věci ani nepotřebuješ extra vybavení, stačí plac na auta, dílna, zvedák, základní nářadí a pár přípravků. A nebojim se že bych se neuživil... Vzhledem k tomu že to dělám celkem často tak vim co ta práce obnáší. Kecy zbaští možná kravaťák co to vidí přes vitrínu..
Naopak, cenu určuje zákazník Ale když většina zákazníků souhlasí (kdo to neumí tomu nic jiného nezbývá) tak jsou ceny takové jako jsou.. Aut je mraky, servisů málo = buď platíš nebo nejezdíš.
ale kdepak...uděláš jakožto servis nabídku a bud chce nebo ne.Jestliže se bude vztekat, že má dílna marži na dílu a příjde mu to drahý, tak ať jede jinam.Třeba za tím Vénou, co to udělá na černo a nemáš záruku...
Vyřiď si živnosťák, zajeď si teřba do Kelly udělat smlouvu s dodáváním dílů a uvidíš jak se věci maj...
cenu urcuje zakaznik? od kdy? muzu ti klidne rict ze od roku 90 co tady mame servis se jeste nestalo aby mi zakaznik urcil cenu, dam mu na vyber jako chce kvalitu, stoji to tolik v takove kvalite nebo tolik v jine kvalite, chces? nechces? takovi co prisli s tim ze daji max tolik a tolik? jasne cely zhavy, tamhle jsou dvere a zkus stesti jinde , a na nedostatek prace si stezovat nemuzu
az za me bude zakaznik platit vsechny vydaje kolem servisu pak at mi urcuje ceny
a ty vydaje nejsou jedny kleste, zvedak a zakladni naradi, ale vysvetlovat to nekomu, kdo ten servis nikdy nemel a sem tam neco usmudla nekomu v garazi, nema cenu
to s tim kompresorem je mimo ale nemuzes hazet vsechny do jednoho pytle, nevidim duvod menit kompresor, vydelat dneska par tisic a zakaznika uz nikdy nevidet , kdyz to jde opravit treba za 500,- ale se zakaznika se stane staly zakaznik ktery te zivi po trosce dalsich x let
juraj:mě baví ta myšlenka, že dneska se jen mění, ale Véna v garáži dokáže spravit všechno...Třeba EGR, rozvody, vodní pumpu, vstřiky a čerpadlo CR ti šroubovák poladí, že to bude jak nový a za pětistovku...Tady se pozná, kdo ty auta dělá...
break: to je obdobi toho netu a tech chytrosti na nem, " ty vole servis chce za to litr a soused to udela za 5 minut i s cigarem, to jsou ale zlodeji "
tohle co se resi tady me uz nevzrusuje, vidim to treba u souseda ktery "dela" karosarinu, jasne ze nacerno, nakonec zakaznik zjisti ze kdyz u toho typek vypije 10 lahvacu tak mu zapocita ty lahvace i cas za ktery je vypije, kdyby to dal do normalniho karosare tak ma zaruku, rychleji to je udelane a nekdy i levnejsi, ale pokud jde o kecy jak vsichni kradou a co on vsechno umi s jednou bruskou tak v tom je soused mistr sveta
tak zrovna já karosářskou dělám a tohle mě baví.Dáš někomu nabídku na opravu zhnilejch prahů a lemů.Hned seš zloděj, ale uvidíš ho za tejden jak jsou hezky pláty plechu vedle sebe na prase nabodovaný a víš, že pod tím žádná výztuha není a hnije si to vesele dál.Anebo je tam pěna...Ale stálo to dva litry, takže pohoda.Přes STK to projde a jsou to jen prahy.Na havarii to určitě nemá vliv...co na tom, že to někdo dělá pořádně...
Kelly ani omylem, tak jak autoservisy drbou zákazníky tak Kelly drbe autoservisy :D
Servis navrhne co tam dá a za kolik, já buď souhlasim nebo navrhnu svojí verzi = co tam dá a za kolik. A buď se dohodnem nebo nazdar z obou stran... Záruku reálně nemám ani v autorizáku, resp. prakticky stejnou jako u Vény.. Je jasný, že servis si může cenu diktovat, protože zákazníků má i tak nadbytek. Nadbytek zákazníků mají i lemplové, dokonce i podvodníci a zloději. Těch aut je tolik, že nouze o kšeft prostě neni..
Mám jinou práci a hrabat se v autě mám jako zábavu. Dvě práce bych nestíhal tak si živnosťák dělat nebudu. Ale rozebrat cenu jak to vlastně je + zkritizovat že to je trošku moc snad můžu A když v reálu vidim jak "kvalitní" práce jde ze servisu tak je občas i zadarmo drahý - např. kdo ze servisáků kontroluje házivost kotouče po montáži? (když jsme u těch brzd)
Mmch. pokud zákazníka objednáváš např. týden předem, tak tyhle díly vůbec nemusíš brát draze od Kelly (nebo Elitu, prostě dodavatel s rozvozem denně), ale můžeš si je objednat jinde...
PS tady se bavímo o brzdách a ty jsou opravdu celkem primitivní záležitost... A na rozvody potřebuješ jen manuál + nářadí (investice nic velkého, na elektroniku diagnostiku + noty, v dnešní době něco za levno něco za draho - výrobce chce taky narejžovat..
Break - zrovna karosařinu nemám problém zaplatit a např. výměnu prahů za 20k beru jako v pohodě.. Ale přehodit brzdy za na té Hondě za 10-15k fakt ne... Materiál 5k a 5-10k práce za dvě hodiny je fakt přes čáru, aspoň pro mne...
asd1:to s těma rozvodama asi nemyslíš vážně, ne?...skládals někdy TSI, Duratec,Zetec, HTP, nový TDI, HDI, TDCI, Volvo atd. atd.?...
To rovnou stačí fixa...blicí smajlík...
Neřeším konkrétní případ, ale zase to zbytečný rozumování o ceně dílů a práce v servisech...
a nevím jak to tahle honda má řešený...třeba u Transita nemůžeš říct, že kotouče jsou práce na hodinu...
Rozvody fixa fakt ne, ale stačí manuál a nádobí (včetně přípravků) a problém to neni. Pokud to dělám sám, tak přípravky se většinou zaplatí hned tou jednou akcí, např. trn na kliku na Zmetec udělá soustružník za 300,- a pravítko na vačku stačí "cokoliv rovnýho" K tomu stačí znát postup + utahovací momenty a není to problém udělat, jen ten Véna nesmí být debil. Mmch. ze servisů leze spousta nepřesně nastavených rozvodů = tvrdě to zaplatíš a je to stejný jak od Vény (čest vyjímkám). Záruka neni, reklamace se nauznávaj, můžeš se vesele soudit. Véna na rozdíl od autorizáku nemá na dobrýho právníka...
to není jen o trnu a pravítku, některý přípravky stojijou nesmysl a to ti nikdo nezaplatí,Že jsou mizerný servisy, to se hádat nebudu.Ale to je v každým oboru...bohužel...
Problém je ale taky na straně zákazníků, že si nechaj srát na hlavu a jezdijou raději jinam místo toho, aby problém řešili.Nejde v tomhle případě o cenu, ale o kvalitu...
Ale lidi by měli bejt taky trošku soudní a nestrkat nos do cizí peněženky.Je to služba.My jsme nosiče dílů a škudlily vyselektovali a máme pokoj.Srát se s mizernou kvalitou a čekat na správnej díl xxx dní se nikomu nechce...
A těch, co si mysleli, že zbohatnou na tom, jak budou mít na dílech hovno,aby bylo hodně zákazníků, tak takovejch už bylo požehnaně.Většinou se brzo utlučou sami.Neděláme za levno, ale jezdijou k nám furt ty stejný tváře...čím to?...
Čím to... Levnější to jinde neni a ty to aspoň uděláš kvalitně Pokud nějaký servis dělá za míň, tak jsou to totální lemplové známí v širokém okolí
Já su jen zaměstnanec, ale nějakejma dílnama jsem už prošel...Byl jsem i tam, kde se na karoseriích flikovalo, rozvody jen na fixu a zhnilý brzdový trubky stačilo zastříknout bodynou.Tam jsem byl fakt jen na skok, protože jsem neměl na to žaludek, ale to je prototyp servisu, kterej jde zákazníkům na ruku a ti pak usínaj s dobrým pocitem jak ušetřili, ikdyž to za levno nebylo...ale stačí jeden čep od starline a vysvětlit, že jinde by je okradli, protože by dali dva a dražší...
K nám si taky lidi nosijou olej a chcou to pomalu za krabičku startek, ale taky s tím odejdou.Jiní si třeba donesou nějakou speciálku, ale to jsou vyjímky, co se o svý auto staraj víc jak o svý dítě a kdyby jim hořel barák, tak prvně letijou vytlačit auto ven a pak až budit rodinu...
Bohužel to, že zákazníky víc zajímá cena než výsledek, podkopává nohy i ostatním servisům a je to živná půda pro lemply a mastily...
A udržet servis v chodu není lehká a levná záležitost.není to jen o tom mít tam pohunka a vozejk s nářadím.I ta vydělaná stovka musí na něčem stát a není to jen přihazování korun do kasičky...jsou to starosti se zákazníkama, autama, dodavatelama a časem...
break: nejlepsi jsou ti kteri si prinesou svuj dil, uz podle krabice vis ze to je to nejhorsi co jde sehnat a typek ti rekne ze od tebe chce zaruku i na ten dil a idealne kdyby to slo udelat po sichte na fusku
vizitka k Chocholouskovi at se tam objedna a naschle
servis který mi nabízel spojkovou sadu Sachs za 9k (cena dílu), když odjinud byla za 3k byl taky dobrej oddíl :D
Ale jo, sednout, objednat a pak to převzít a vybalit z krabice je děsně náročné a 6k marže na dílu neni přece moc
tezko muzes porovnavat ceny v servisu a na netu, neznam servis ktery by objednaval na netu pokud chce dodrzet kvalitu a normalni terminy, pokud to tak nekde u vas funguje tak to je neco jineho, ale i kdyz vim ze zakaznik prijede za tyden tak ty dily na netu neobjednam, muze se stat ze prijde neco jineho, nebo poskozene a uz resim postu a platim , zakaznik neprijede a opet vracim a platim ( pokud to je blbost kterou vim ze pouziju vracet nemusim ale sklad za miliony taky nechci mit ) , dil se ti vrati na reklamaci a resit reklamaci? to je vsechno ztrata penez a hlavne casu, vysvetlovat zakaznikovi ze bude cekat 2 dny na dil ktery je o 5km vedle na pobocce? a u firem jako kelly, apm, elit, stahl ( vsecko jedna firma ) se na netove ceny vetsinou nedostanu ani v nakupu
takze takhle to porovnavat nemuzes
tady treba pobocka kelly da vetsi slevu cloveku z ulice nez servisu ktery od ni bere ( taky proto uz bojuje o preziti , protoze servisy na ni dlabou )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.