Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit prasklý nárazník?

Od: vikil odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
někdo mi nejspíš tažným drcnul do předního nárazníku na peugeotu 206, ten prasknul - fotka.
Neporadil by mi někdo jak by šel opravit?
Děkuju

Jak opravit prasklý nárazník?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Zjednodušeně-musíš to sundat z auta a pod prasklinou se to podlepovalo nebo se "tepelně" připlácnul další plast. Na YouTube jsou videa s opravami nárazníků. Ještě je možnost koupit z vrakoviště či inzerce jiný nárazník nebo díl.

asd1
hodnocení

1x

Sundat a pak svařit nebo z vnitřní strany přinýtovat plech...

Svaření levně doma - hrotová pájka s V hrotem nejlíp s regulací teploty (abys nepřepaloval), natlačíš hrot do spáry do téměř celé hloubky materiálu, až se roztaví tak ze stran "shrábneš" do spáry a uhladíš, příp. přidáš stejný materiál.. Opakuješ na dalším kousku.. Nejdřív jakoby nastehuješ a pak postupuješ ob mezeru, nakonec uděláš mezery.. Dobré nacvičit (nárazník na vyhazov - nacvičíš a můžeš z něj brát přídavný mat. Pokud to dobře svaříš tak si toho zvenku ani moc nevšimneš i bez lakování, už jsem jich takhle vařil několik... Pro vytvarování pomůže horkovzdušná pistole (zase z vnitřní strany) Plech na spojení je dobrý např. ze staré hliníkové lopaty - obvykle to je 1,5 až 2 mm dural...

doplněno 22.01.19 11:36:

PS pokud to chceš dokonalé, tak dej nový nárazník. Nejdražší je lak a jestli budeš tmelit a lakovat opravu nebo celý nový tak moc velký rozdíl nebude (pokud nechceš jen blitku přes to opravované).

Jinak nejlíp svařit a i bez laku to až tak vidět neni.. Proboha máš Pažouta, tomu obouchání na kráse neuškodí ;)

hodnocení

1x

Kdyby mi nezáleželo na vzhledu, ale jen na tuhosti, tak bych pod to nanýtoval kus plechu.

Kdyby mi na vzhledu záleželo víc, tak bych opět podložil plechem, na každé straně vyvrtal tak 8 dírek po 1 mm (v plechu dírky větší), frézkou mezi protilehlými udělal zhora žlábky a sešil drátem zapušteným v těch žlábcích, aby to nahože bylo v rovině. Pak zatmelil a zatřel.

Kdybych to chtěl úplně hezké, tak bych koupil nový, nebo použitý nárazník, ty ceny nejsou strašné.

hodnocení

0x
Servis který se zabývá opravami plastových nárazníků. Lepení 1000, lak 2500, práce 1500

vikil
hodnocení

Dobrý den,
chci se vás tady ještě zeptat, aby to bylo dokonalé, šel by vyměnit na nárazníku jen ten prasklý plastový díl předního nárazníkunu 206ky?
Děkuju
Podívej se na iautodily.cz někdy bývají i levnější než vrakáč. Pokud to máš do Hradce daleko aspoň budeš znát běžnou cenu. Pak si na bazos.cz dej peugeot 206 díly a najdi si někoho kam to budeš mít blizko. Když bude chtít víc než iautodily.cz tak ho pošleš do háje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava nárazníku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]