Nejste přihlášen/a.
Sundat a pak svařit nebo z vnitřní strany přinýtovat plech...
Svaření levně doma - hrotová pájka s V hrotem nejlíp s regulací teploty (abys nepřepaloval), natlačíš hrot do spáry do téměř celé hloubky materiálu, až se roztaví tak ze stran "shrábneš" do spáry a uhladíš, příp. přidáš stejný materiál.. Opakuješ na dalším kousku.. Nejdřív jakoby nastehuješ a pak postupuješ ob mezeru, nakonec uděláš mezery.. Dobré nacvičit (nárazník na vyhazov - nacvičíš a můžeš z něj brát přídavný mat. Pokud to dobře svaříš tak si toho zvenku ani moc nevšimneš i bez lakování, už jsem jich takhle vařil několik... Pro vytvarování pomůže horkovzdušná pistole (zase z vnitřní strany) Plech na spojení je dobrý např. ze staré hliníkové lopaty - obvykle to je 1,5 až 2 mm dural...
PS pokud to chceš dokonalé, tak dej nový nárazník. Nejdražší je lak a jestli budeš tmelit a lakovat opravu nebo celý nový tak moc velký rozdíl nebude (pokud nechceš jen blitku přes to opravované).
Jinak nejlíp svařit a i bez laku to až tak vidět neni.. Proboha máš Pažouta, tomu obouchání na kráse neuškodí
Kdyby mi nezáleželo na vzhledu, ale jen na tuhosti, tak bych pod to nanýtoval kus plechu.
Kdyby mi na vzhledu záleželo víc, tak bych opět podložil plechem, na každé straně vyvrtal tak 8 dírek po 1 mm (v plechu dírky větší), frézkou mezi protilehlými udělal zhora žlábky a sešil drátem zapušteným v těch žlábcích, aby to nahože bylo v rovině. Pak zatmelil a zatřel.
Kdybych to chtěl úplně hezké, tak bych koupil nový, nebo použitý nárazník, ty ceny nejsou strašné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.