Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternátor nedobíjí

Od: hidea odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych poprosit o radu, mám toyotu 1.4vvti 2003 kde přestal dobíjet alternátor tak jsem ho nechal opravit a vyměnil se regulátor a alternátor se proměřil a fungoval
A když jsem ho dal zpátky do auta tak se kontrolka dobíjení nerozsvítí a alternátor nedobíji. Tak jsem ho znovu odvezl opravit a po proměření by mělo být vše v pořátku
Nevíte někdo jak ho něak nabudit nebo tak něco?
Nemám jak to auto dosta někam do servisu
Děkuji za rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poistka je v poriadku?

hidea
21.01.19 21:19
hodnocení

Ano

007cz
hodnocení

0x

Jak jsi zjistil že nedobiji?

hidea
hodnocení

Dlouho jsme s autem nejel a byla vybitá baterka tu jsem nabil nastartoval a auto po chvilce chcíplo
007cz

mohlo chcípnout z mnoha duvodu, uplný základ, na volnoběh změřit multimetrem dobíjecí proud na baterce +- 14v.

hidea
hodnocení

To jsem neměl jak pro měřit a tím že jsem tam dal nabitou beterku a ta se po chvilce vybyla a chcíplo to tak mi bylo řečeno že je to altík
007cz

jestli auto delší dobu stálo s vybitou baterkou tak to má ta baterka na 99% za sebou,,,tam bych začal, kontrola,výměna akumulátoru + kontrola dobíjení

hidea
hodnocení

Akumulátor je ok to jsme zapoměl napsat že jsem dával nový
007cz

Tak změřit to dobíjení...nevím co je chvilka ale za,, chvilku,, ti auto nevycucá akumulátor

hidea
hodnocení

Zkusím si tedy někde pujčit multimetr
Chvilka byla cca 10min
Moc děkuji za rady

hodnocení

0x
Musíš zjistit proč ti nesvítí po otočení klíčku kontrolka dobíjení- prasklá žárovka nebo je někde přerušenej drát nebo oxidace konektoru
Nebo se to dá prozatim udělat tak že vemeš 5W12V žárovku
na altíku napojíš na drát co de od kontrolky dobíjení a druhou stranu žárovky napojíš na plus 12V po klíčku
Žárovku uchytíš aby se tam nebymcala a jezdíš a až bude nalada a čas zprovozníš originál zapojení
Pokud ti nesvítí žárovka dobíjet nebudeš
Přez tu žárovku se budí alternátor
hidea
hodnocení

Děkuji zkusím to něak zprovoznit a s autem někam dojet

hidea
hodnocení

Zkusil jsem a žárovka se nerozsvítila tak to bude asi altík rozbitý ne?
Pokud se napojil žárovku jak sem psal a ta se po otočení klíčku nerozsvítí tak sou bud krátký uhlíky v regulátoru nebo vyjetý sběraci kroužky nebo obojí
Ještě tu je možnost špatně ukostřenýho alternatoru potažmo motoru
hidea
hodnocení

No menil se tam regulátor a vněm jsou uhlíky takže ty by měli být ok
Asi ho odnesu někam jinam nebo si seženu plaťák a auto odtáhnu celé
Moc děkuji za rady

hodnocení

0x

Jestli nesvítí vůbec kontrolka tak bude chyba někde ve vedení.Nevím jaký má toyota altík ale jeden káblík by měl vést na tu kontrolku a když ho připojíte někam na kostru tak kontrolka musí svítit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]