Dobrý den, Chtěl bych poprosit o radu, mám toyotu 1.4vvti 2003 kde přestal dobíjet alternátor tak jsem ho nechal opravit a vyměnil se regulátor a alternátor se proměřil a fungoval A když jsem ho dal zpátky do auta tak se kontrolka dobíjení nerozsvítí a alternátor nedobíji. Tak jsem ho znovu odvezl opravit a po proměření by mělo být vše v pořátku Nevíte někdo jak ho něak nabudit nebo tak něco? Nemám jak to auto dosta někam do servisu Děkuji za rady
Musíš zjistit proč ti nesvítí po otočení klíčku kontrolka dobíjení- prasklá žárovka nebo je někde přerušenej drát nebo oxidace konektoru Nebo se to dá prozatim udělat tak že vemeš 5W12V žárovku na altíku napojíš na drát co de od kontrolky dobíjení a druhou stranu žárovky napojíš na plus 12V po klíčku Žárovku uchytíš aby se tam nebymcala a jezdíš a až bude nalada a čas zprovozníš originál zapojení Pokud ti nesvítí žárovka dobíjet nebudeš Přez tu žárovku se budí alternátor
hidea
Děkuji zkusím to něak zprovoznit a s autem někam dojet
hidea
Zkusil jsem a žárovka se nerozsvítila tak to bude asi altík rozbitý ne?
Pokud se napojil žárovku jak sem psal a ta se po otočení klíčku nerozsvítí tak sou bud krátký uhlíky v regulátoru nebo vyjetý sběraci kroužky nebo obojí Ještě tu je možnost špatně ukostřenýho alternatoru potažmo motoru
hidea
No menil se tam regulátor a vněm jsou uhlíky takže ty by měli být ok Asi ho odnesu někam jinam nebo si seženu plaťák a auto odtáhnu celé Moc děkuji za rady
Jestli nesvítí vůbec kontrolka tak bude chyba někde ve vedení.Nevím jaký má toyota altík ale jeden káblík by měl vést na tu kontrolku a když ho připojíte někam na kostru tak kontrolka musí svítit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.