Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víko nádrže- Ford Focus

Od: hanesz* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
pořídil jsem si vůz Ford Focus a prodejce jsem se nezeptal na jednu věc, která mi teď šrotuje v hlavě :)
Po otevření víka nádrže se v otvoru na pistoli nachází taková kovová klapka. Zkoušel jsem jí otevřít ručně a nejde to. Otevřu ji pouze tankovací pistolí nebo plastovou násadou z auta. K čemu to tam je?
Jedná se o dieselové auto, je možné skrz tu záklapku vložit benzínovou tankovací pistoli? Není to pojistka proti natankování špatného paliva?
Děkuji za vyjasnění

Víko nádrže- Ford Focus

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, mělo by to fungovat jako pojistka proti zastrčení úzké (benzinové) pistole.

Zároveň to může sloužit jako částečná ochrana proti krádeži nafty z nádrže přes hrdlo a proti "šplouchání" nafty ven, když natankujete plnou.

hanesz*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Vidím, že jsem vložil opravdu všeříkající fotku :))

ha, fotky jsem si ani nevšiml *smich*

lmgify

@hanesz: jak jsi tu fotku vůbec vytvořil? Obsahuje jen 5 tisíc barev a ta vlastní oblast pod víčkem je 100% černý flek. To nejde zesvětlit ani teoreticky.

break
hodnocení

0x

na fotce je vidět kulový, ale jedná se o Easyfuel...je to systém proti natankování špatnýho paliva a zároveň i proti vykradení přes víčko.Už jsem nějaký po čorkách a podobnejch dementech měnil, co vyloupali šroubovákem vršek.Hadičkou se do nádrže stejně nedostanou přes membrány...Maj to Fordi nějak od roku 2007

Pro natankování z kanystru je na to speciální trychtýř, ten by měl být u rezervy.Pokud tam není, dá se objednat, stojí to asi 150,-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]