Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Syn si chce koupit svoje první auto.Ojeté od jiné soukromé osoby.Jaké placení ho čeká?Kromě ceny vozu a povinného ručení se platí ještě převod (kolik?) a co ještě?
A když už se ptám,dosud jezdí s naprosto vysloužilým peguotem,za jeho zrušení se také něco platí?On sice tvrdí,že ví,ale chci se ujistit.Děkuji Vám za pomoc.
Mimo cenu vozu zaplatí 200Kč za evidenční kontrolu 800 za přepis a eko daň ta se platí podle toho jakou skupinu Euro auto splňuje.
Toho Peugeota třeba za pár kaček někdo koupí a nemusí nic platit. Někdy je lepší dát něco zadarmo ,aby člověk ušetřil.
Toho Peugeota nejspíš nikdo nekoupí,protože by musel taky zaplatit eko daň.Ekologická likvidace vozu,pokud je kompletní,bývá zdarma.
Samozřejmně jsem myslel,že nic nemusí platit syn tazatelky. Další majitel zaplatí ekodaň to je jasné ,ale ta může být třeba jen 3000 a pak se nějakému "mlaďasovi" vyplatí koupit auto třeba za 1000
doplněno 14.01.10 16:32:Další věc je ,koupit auto na náhradní díly a sehnat si doklad o eko likvidaci.
petroneli, asi jsem nepochopil,
syn půjde přihlásit vozidlo a zaplatí ekodaň.
vyřadit vozidlo lze i bez ekolikvidace!
Né já měl na mysli ,že když toho "pažouta" někomu prodá za pár kaček třeba i na díly tak za něj nic platit nebude a zaplatí nový majitel.Za vozidlo které koupí samozřejmně eko zaplatí pokud se na něj bude vztahovat. Vyřadit vozidlo zadrmo samozřejmně jde,ale musí být komplet a bohužel někde chtějí poplatky což by satozřejmně neměli.
Bohužel si za ekologickou likvidaci autovraku některé firmy účtují jakési manipulační poplatky, respektive požadují poplatek za kontrolu autovraku, je to v rozporu se zákonem o odpadech, převzetí kompletního autovraku je bezplatné , také úřední úkon trlalého vyřazení. Tyto případy řeší obchodní inspekce a uděluje pokuty, informace o tom se objevují i v médiích. Tak si k ekolkvidaci vyberte někoho, kdo nebude žádné polalky požadovat. Těch subjektů je dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.