Ahojte chcem sa spýtať ako funguje napájanie zadného osvetlenia u príklad octavii 1. Všetky žiarovky sú 21W a mali by byť na 12V ako je potom možné že takáto žiarovka nesvieti rovnakou silou u zadných svetiel ako aj u bŕzd alebo hmloviek? Ja mam vectru a tam mi príklad idu na zadné klasické svetlo 2 ziarovky a na každej je po 3V.ked stlačím brzdový pedál tak na jednej je 12V. Len na octavii 1 som riešil pokazené otváranie nadrze tak som 12V skúsi potiahnuť od klasického zadného svetlá samozrejme svetlá museli byť zapate na skúšku aby som vylúčil vadný motorček ale tých 12V tam bolo inak by sa motorček ani nepohol. Ale to je vedľajšie. Len ma zaujíma ako je možné to s tým svietenim. A príklad u mojej vectri c. Na žiarovku idu 3V a po stlačení brzdového pedala ide 12V.znamena to že do svetla idú dva plusy? Co je podla mňa nesprávne. Ďakujem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.