Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lupnuti pri chcipnuti a skakani kola

Od: ustecak odpovědí: 6 změna:
Zdravim, dnes se mi na aute Octavia 1 4x4 PD vyskytl problem, ze auto pri startovani i chcipani jakoby divne zapraska od podlahy řidiče a pri velmi pomalem zataceni pri parkovani je citelne znat, ze nadskakuje jakoby kolo... Deje se to při zatáčení vlevo.
V létě jsem menil komplet cepy, pruziny, dorazy, manžety a tlumice + loziska tlumičů.
Zvuk, který to dělá je takový tupy, ale hlasity a je na nohou na podlaze citit i vibrace... Je to asi jako kdyby v něčem byla vule a pri startovani a chcipani, jak se motor pohne se pohnula i ta cast na ktere je vule.
Videonahravka se zaznamem zvuku pri chcipani:

youtu.be/...
Je to slyšet az na konci videa, takove dvojité lupnuti.
Nevite, co by to mohlo být?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To bude chtít odborníka. "Nadskakování" kola může být rozhozenou geometrií, když jedno přední kolo v rejdu jede mimo ideální stopu. Ovšem s tím zvukem při vypnutí si nevím rady.

ustecak
hodnocení

Posledně to skákání kola dělal čep, což by mohlo asi být i teď, ale ten zvuk je děsivý a vždycky to je cítit, jak to otřese podlahou pod řidičem... Ale nemyslím si, ze by to bylo něco na motoru nebo převodovce neboť vše pracuje správně a hladce... Motor ma klidny chod, i v -15 nastartuje na drc a výkonu to má taky dost...
Jinak je tam dvouhmota.

hodnocení

0x
Není problém se zavěšením motoru?
ustecak
hodnocení

youtu.be/...
Jeste jsem si vsiml, ze je slyšet tento lehky tikavy zvuk pri presne 1000ot.
Jinak vzal jsem za motor za saci parohy a zkusil ho rukou prizvednout a zahybat s nim... Slo to a bylo slyset lehké praskání. Motor sel jakoby trochu prizvednout na zadni strane.
Reakcni vzpera na motoru muze byt ko nebo ulozeni prevodovky
ustecak
hodnocení

Jak toto tvrzení ověřit?
To bych klidně zvládl vyměnit sám...
A čím by mohlo být způsobeno to tikání? Bude to mít nejakou souvislost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]