Zdravim, dnes se mi na aute Octavia 1 4x4 PD vyskytl problem, ze auto pri startovani i chcipani jakoby divne zapraska od podlahy řidiče a pri velmi pomalem zataceni pri parkovani je citelne znat, ze nadskakuje jakoby kolo... Deje se to při zatáčení vlevo. V létě jsem menil komplet cepy, pruziny, dorazy, manžety a tlumice + loziska tlumičů. Zvuk, který to dělá je takový tupy, ale hlasity a je na nohou na podlaze citit i vibrace... Je to asi jako kdyby v něčem byla vule a pri startovani a chcipani, jak se motor pohne se pohnula i ta cast na ktere je vule. Videonahravka se zaznamem zvuku pri chcipani:
youtu.be/... Je to slyšet az na konci videa, takove dvojité lupnuti. Nevite, co by to mohlo být?
To bude chtít odborníka. "Nadskakování" kola může být rozhozenou geometrií, když jedno přední kolo v rejdu jede mimo ideální stopu. Ovšem s tím zvukem při vypnutí si nevím rady.
ustecak
Posledně to skákání kola dělal čep, což by mohlo asi být i teď, ale ten zvuk je děsivý a vždycky to je cítit, jak to otřese podlahou pod řidičem... Ale nemyslím si, ze by to bylo něco na motoru nebo převodovce neboť vše pracuje správně a hladce... Motor ma klidny chod, i v -15 nastartuje na drc a výkonu to má taky dost... Jinak je tam dvouhmota.
youtu.be/... Jeste jsem si vsiml, ze je slyšet tento lehky tikavy zvuk pri presne 1000ot. Jinak vzal jsem za motor za saci parohy a zkusil ho rukou prizvednout a zahybat s nim... Slo to a bylo slyset lehké praskání. Motor sel jakoby trochu prizvednout na zadni strane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.