Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení okna za mrazu

Od: mira8 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer. Mám zaparkované auto na parkovišti se rosí přední sklo z vnitřní strany ostatní skla se nerosí z vnitřní strany. Jiná auta na parkovišti se jim sklo nerosí. Kde bude závada?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

4x

V tom že moc funíš :)
Ne, vážně, určitě to bude souviset s vlhkostí uvnitř vozu (vozíš hodně cestujících na krátký vzdálenosti, netěsní střešní okno, stačí mít nedovřený jedno okýnko o milimetr a problém je tu).

hodnocení

4x

No to je jednoduché - prostě je v kabině voda. Nemusí tam ani zatékat, stačí to, co oklepete z bot v podobě sněhu. A zejména při kratších jízdách se ten problém kumuluje.

Viz u nás - manželka jezdí víceméně jen po městě a okolí - a má okno zevnitř omrzlý. Já jezdím denně hlavně dálky a tento problém nemám. Ale i na to omrzlý zevnitř pomůže teplá voda na okno - krásně to povolí, mnohdy není potřeba to ani utírat

hodnocení

2x

Nikde. Rosení skel zevnitř je závislé na vnitřní vlhkosti v autě, teplotě po příjezdu, venkovní teplotě a pár dalších faktorech, které neovlivníš. Takže zůstaň v klidu, neplaš se, je to normální.

hodnocení

0x

Že to není závada bych na 100 % netvrdil. Měl jsem podobný problém, okno se rosilo víc při spuštěném ventilátoru topení. Ukázalo se, že mi prolíná chladící kapalina výměníkem topení. Trhlina byla nepatrná, takže kapalina v chladiči téměř neubývala, ale na zvýšenou vlhkost v kabině to stačilo.

jabraka*
hodnocení

0x

Tuto záležitost řeším potřením skla roztokem glycerinu v lihu.Pokud se sklo přesto zamlží,rozhodně nezamrzne.Vrstva musí být mikroskopická,tedy natřít a plochu vytřít suchým hadříkem.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já mám dobrou zkušenost, rozetřít gel na holení. Sice malinko šmouhatý ale jinak v pohodě. Na jaře omyji.

pepa1223
hodnocení

0x

já proti rosení oken používám pytlíky na vlhkost Ceresit, jeden mám permanentně položený v autě u zadniho okna a cca každé dva týdny dávám nový

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]