Nejste přihlášen/a.
Je možné,aby politím teplejší vody ve velkém mrazu, teplotu nechám na vás, aby prasklo čelní sklo?
Jen z praxe - mě naučil polévat sklo teplou vodou už před 30. lety tchán - jako řidičské ucho jsem škrabal jako magor. No a za těch 30 let mi prošlo rukama velké množství aut, protože jezdím jako servisák. Takže mohu potvrdit - teplou vodou sklo nepraskne. Dokonce ani tehdy, když byste chtěli - proč to nepřiznat, před cca 8 lety jsem jezdil s Oplem Astra, chytil jsem šutr, na skle byl pavouk - což při nízkém zimním slunci bylo velmi nepříjemné na koukání. Jenže tehdejší šéf povídal, že ještě počkáme, až to bude prasklý víc, pak se to vymění. Tak já, trouba, za mrazu -14°C políval okno na férovku vodou z varné konve - mohla mít tak okolo 90°C - a sklo nic. Pomohla až rána pěstí - rázem byl pavouk přes celý sklo a měnilo se .
Takže po té zkušenosti už nemám ani stín pochybnosti, jen při větších mrazech to chce po polití teplou vodou hned ostříknout okno nemrznoucí směsí z ostřikovače a setřít stěračema, jinak ta voda umí i přimrznout.
Klidně i rovnou vřící vodu z rychlovarky Nic se nestane,ověřono lety zkušeností mnoha řidíčů.
Osobně jsem měl i pavouka,tak si říkám-jistě se rozšíří. A nyní dotaz na "zkušené" -co myslíte že se stalo?
Pokud řeknete nic MÁTE PRAVDU.Sklo vydrželo bez rozšíření pavoučka až napůlku jara kdy jsem pak sklo prevenmtivně nechal vyměnit.
PS pavouček byl od kamínku z NA od Strážské pískárny
Hmm Promon napsalů totéž ale včera.
JInak keden člověk tvrdil že měl na nárazníku.kapotě? přesný teploměr a při dálniční rychlosti cca130 při venkovní teplotě cca-2°C byla výsledná teplota na teploměre vlivem proudění vzduchu atd přes -100°C,v kabině +20°C= rozdíl cca120°. Takže co je pak horká voda na sklo při pár stupních pod nulou?!
JInak keden člověk tvrdil že měl na nárazníku.kapotě? přesný teploměr a při dálniční rychlosti cca130 při venkovní teplotě cca-2°C byla výsledná teplota na teploměre vlivem proudění vzduchu atd přes -100°C,v kabině +20°C= rozdíl cca120°
Ale vždyť je to blbost do nebe volající. Nebo někdo porušil fyzikální zákony?
Pokud je venku -2°C, nezmění se teplota rychlostí.
Tak to mám rozbitej teploměr. Na baráku -2, jedu kilo a na autě furt -2
Ale částečně to možné je, viz chlazení flašky mokrým hadrem (výparné teplo - voda si ho bere z flašky).. Autor asi myslí winchill efekt = pociťovaná teplota při bezvětří nebo ve větru, ale to je úplně něco jiného...
No, co teprve takovej chladič?To by v něm voda asi zamrzla a nebylo by co měřit :D
Ale jednou jsem viděl dokument, kde komsomolci v SSSR rozdojili kozla.Po půl hodině dojední jim dal skoro deci mlíka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.