Nejste přihlášen/a.
Co na to říkáte?
A jak to děláte Vy?
Já nastartuji a oškrabuji.
co na to říkám? celý článek je nesmysl, zbytečný. ten pisálek by měl raději zametat ulice. bylo by to užitečnější...
jak to dělám? kouknu z okna a když je sklo namrzlé, vezmu petku, naplním teplou vodou a jdu k autu. Poleju sklo, setřu stěračem, nastartuju, a pomalu odjedu. už cca 25 let, pořád stejně.
20 sekund na natlakování oleje?
Tys asi nikdy neměl auto s ukazatelem tlaku oleje, viď?...nebo s hydroštelama...Ten olej ej tam natlačenej hned i v zimě.Kdyby se 20 sekund k vačce dostával olej, tak to dlouho jezdit nebude...
Neslovíčkař , myšleno i s lehkým ohřátím spal. prostoru... Ale pokud propouští zp. ventil filtru tak je olej steklý a natlakování celého mazání netrvá jen vteřinu, čidlo tlaku oleje není "poslední/, takže zhasne ještě před úplným natlakováním celého systému, podobně tlakoměr (záleží na umístění)... Ale ono těch 20 vteřin je nastartovat, připoutat se a vyjet z parkáče = prakticky se může vyjet "hned"
vetsinou parkuju pod pristreskem ale kdyz nahodou ne tak podle toho jak je cas, bud startnu auto, pustim topeni na celni okno, vyhrivani zadniho a jdu ven skrabat anebo kdyz je cas tak nastartuju auto a necham ho treba 10- 15minut zahrat a pak to jen ometu
a jestli to autu skodi nebo ne? je mi to jedno, auto slouzi me a ne ja jemu, o auto se staram, myju, zbytecne nerozbijim, popripade kdyz se skrabne tak se hned opravuje/lakuje, musi byt ve 100% stavu ale pokud by nevydrzelo par x za zimu zahrani na miste tak jde pryc a beru jine
Nastartuji zmáčknu čudlík, vylezu si prohlídnout auto, vezmu škrabku, kterou setřu již roztávající námrazu a sníh, vrátím škrabku na místo vysleču se a můžu jet.
Jen poznámka - pokud nejsou náhradní klíče po ruce, tak je dobré u toho škrabání nezabouchávat dveře, auto se umí samo nečekaně zamknout i nastartované
pokud auto funguje jak má, tak není důvod, aby se po nastartování zamknulo a nikdy se mi nic takového nestalo
Vim o lidech kterým se to stalo Jeden čekal hodinu než mu žena doveze druhý klíč a druhý vysklil okno
Fakt se to stává, auto umí být sviňa Že se vám to nestalo (ani mně) ještě neznamená že to je možné... Nechávám si pootevřené okno nebo kufr a pokud zavírám tak s klíčema v ruce.
Tak to můžu potvrdit - zažil jsem několikrát, naštěstí se to nestalo mě, ale kolegům, ta úžasná auta s rozvinutým smyslem pro zabezpečení byly Mercedesy Sprinter.
Údajně to dělaly i Octavia II po té, co si nechali v autorizáku aktivovat zamykání za jízdy.
Má to ale i pozitiva - od té doby nevystoupím z auta bez klíče v kapse.
Nastartuju, zapnu vyhřívání skel a sedačky a čekám dokud nejde bezpečně jet. Pokut je sníh, v nezbytném rozsahu ometu.
NIKDO mi nebude diktovat, jak dlouho prohřívám vůz na volnoběh před vyjetím.
Možná byste změnil názor, kdyby Vám tam někdo prohříval třeba vétřiesku, nebo starou Liazku.
Já to vidím asi tak - jsem rozhodně odpůrcem třeba Start/stop kurvítka prosazeného EU.
Ale to neznamená, že musím smradit studeným autem jen proto, že nejsem schopen třeba polejt okno teplou vodou, nebo aspoň oškrabat.
Teda nějak netuším, na co by ten pomahač chtěl tu pokutu navléknout.
Pokud na sedumjednabé, pak bych mu musel vysvětlit, že vidět za jízdy z vozidla není zbytečné. A není tedy ani zbytečné učiniti potřebná opatření k tomuto.
Přesně tak. Nad tou blbinou se nikdo nezastaví... Taky to vidím tak, že když jsem v autě, či u auta, tak je dokázování skutku "zbytečné" vskutku zbytečné. Pokud jsem u auta, tak ten motor není nastartovaný zbytečně i kdybych v něm jen seděl, pokud je mi třeba zima, tak to není zbytečné. Chtěl bych vidět osobu, právníka, policistu, která řekne třeba taxikáři, nebo mechanikovi u dílny, že má zbytečně nastartováno. Chápu to tak, že nechat nastartované auto na parkovišti a jít domů se na noc vyspat je zbytečné, ale mnohdy nelze rovnou dedukovat co je zbytečné. Co je pro jednoho zbytečné, může být pro druhého nezbytné. No jde vidět, že jsme demokratická společnost, i nepříliš inteligentní jedinci mohou veřejně šířit bludy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.