Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka u auta

Od: pavlik18 odpovědí: 2 změna:

dobrý den, co je to sešlápnout a vyšlápnout spojku. Díky, jsem neskušeny

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Seslapnout nebo tez vyslapnout znamena slapnout na pedal spojky - nejlepe az nadoraz. Jsou to dve slova oznacujici totez.

Seslapnutemu pedalu se rika vyslapnuty.

Spojka je v tomto stavu rozepnuta a oddeluje motor od zbytku pohoneho ustroji.

doplněno 13.01.10 19:01:

Ted mi jen tak fylozoficky napada, z ceho to slovo VYSLAPNOUT asi vzniklo.

U seslapnuti je to jasne - Jde o slapani na pedal, ale slovo vyslapnout se pouziva napriklad pri vystupu do kopce a podobne.

Tak mi tak napada, ze je to zkomolenina slov VYpnout spojku a seSLAPNOUT pedal. Neboli VYPNOUT SPOJKU SESLAPNUTIM PEDALU. Zkracene VYSLAPNOUT SPOJKU...*nevi*

ar*
hodnocení

0x

To je asi dotaz na moji odpověď ve vláknu rachot v převodovce. Omlouvám se ,že jsem to psal jednou tak a podruhé onak,ale jak vysvětlil dokonale Axus (a dávám dobrou) je to totéž.Nenapadlo mně že byto mohlo být zavádějící.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]