Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám špatnou spojku?

Od: marek1 odpovědí: 10 změna:

Ahoj, chtěl jsem se zeptat..

Koupil jsem ojeté auto ford mondeo 2.0 tdci 96kW 2006.

Zdálo se mi všechno v pořádku, spojka zabírala něco málo po půlce, ale stalo se mi, že jsem zapadl ve sněhu. Snažil jsem se vyjet, asi 1/2 hodiny jsem to zkoušel, začalo se mi i kouřit z kapoty, nevím jestli to nebylo třeba jen od kol. Nakonec jsme vyjeli, ale spojka od té doby zabírá až úplně nahoře.

Je možné, že jsem s ní něco udělal, jak jsem se snažil vyjet? Bude nutná výměna? Spojka sice zabírá až nahoře, ale řadit jde dobře. 1 i R zapadají pěkně a přes zuby se nedřou.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

tos jí dal asi slušně pokouřit když se z ní začlo hulit

cos jí udělal? no v lepším případě si jí řádně pokrátil životnost

pokud neklouže neřeš a jezdi

až začne poznáš tak že pojedeš třeba do kopce vemeš za plyn otáčky ti pudou nahoru ale výkon vozu bude stejný to bude znak že ti spojka klouže a bude na komplet výměnu

asd1

Ze spojky se začne čoudit i po 10 vteřinách, a to byla zánovní... (půjčte auto mamince *ua*)

marek1
hodnocení

Tak auto zatím jezdí v pohodě. Vše je stejné, akorát že ten záběr je až nahoře.

jak píšu neřeš jezdi

asd1
hodnocení

0x
Spojka zatim dobrý, ale brzy půjde do háje (začne klouzat lamela). Za jak dlouho nejde odhadnout, ale záběr až nahoře je známka opotřebení lamely... Trotl neumí jezdit a odpálí spojku ;) Dvouhmota, takže komplet spojka neni zrovna zadarmo...Zapadnout = vybrat sníh zpod auta aby nesedělo na břiše (velká lopata zkrácená aby se vešla do kufru), pokud nemáš řetězy tak pod kola písek/štěrk, větve, koberečky atd., Sehnat lidi na vytlačení, sehnat jiný auto na vytažení příp. traktor. Nebo se dá vytáhnout i lanem a naviják uděláš ze soušky (pákou namotáváš lano). Půl hodiny to tůrovat = osel (ale to už víš). Netůrovat, ale "houpat" dopředu - dozadu a pokaždé se hneš o kousek dál.. Pokud si vyhrabeš díru nebo ukloužeš "zrcátko" tak končíš...
marek1
hodnocení

A když s tím budu zatím jeszdit bez výměny, může se něco stát?

Nejhorší ale bylo, že se mi to stalo v lese, jak jsem zapadl, tak jsem zrovna odbočoval, takže jsem byl roztáhlý přes celou cestu a okolo mě všude stromy. Takže jsem byl kolmo a odtáhnout by to nešlo, navíc cesta byla úzká a slepá. To už je ale jedno. Příště bych si poradil snad líp.

Mám spojku komplet vyměnit nebo zatím nemusím?

asd1

Dokud neklouže tak neřeš a jezdi.. Stálo naštorc = nešlo vytáhnout - ale šlo.. Ale to už je jedno. Pražáci na sněhu ;)

mathew
hodnocení

0x

Info jak to poznat už jsi dostal, ale jednu radu jsi ještě nedostal tak ti ji dám. Až příště zapadneš a budeš to chtít tůrovat do omezovače tak nejdříve přidej jenom trochu plynu( úplně vpoho stačí 1200 otáček) nebo žádný (podle toho jak moc to klouže) pusť spojku, ono to nezdechne pokud to není 1l tříválec a pak si to můžeš tůrovat jak chceš aniž by se spojce něco stalo.

asd1

To se zas prohrabe na asfalt a spálí gumy ;) Hlavně tůrování na sněhu je nesmysl...

mathew

Ty spálí i tím jeho způsobem, ale takto spálí jenom gumy a ne i spojku*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]