Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupil jsem si nedávno Octavii z roku 2009 a teď během zimy vylezly rezaté místa na obou prahách ven, přikládam fotky postižených míst. Na mojí stávající Oktávce jsem rez zatím neřešil, takže Vás prosím o radu, jak nejlépe ji svépomocí ošetřit. Odrbat smirglem nebo ocelovým kartáčem, pak odrezovač, brunox epoxy a pak barva? A stačí barva ve spreji a udělat několik vrstev? Jde o prahy, takže to nemusí vypadat nijak světově, ale aby se rez dalších pár let neobjevila.. děkuju Vám za rady.
Prahy shnilý zevnitř = výměna prahů. Je otázka jestli to má smysl... Spíš obrousit, natřít a poslat do áček (jako ten před tebou
Auto bych si chtěl právě nechat, motorově je naprosto ok a vyhovuje mi velikostí.. auto má najeto cca 200 tkm, takže už má různý kosmetický nedostatky a tomu byla přizpůsobena cena, za kterou jsem to koupil.. na kolik tak může vyjít vyvaření prahů?
Musíš obejít okolí a zjistit, vyplatí se přidat někomu kdo to umí a neošidí. Počítej ca 20k... Natírání je dobré jen jako maskování na prodej, rozhodně neuděláš ze shnilého zdravý plech... Rezne to zevnitř = nátěr zvenku je jen okrasa...
20 tisic za oba prahy i s lakováním? To není zas tak hrozné, pokud by to vydrželo dalších 10 let.
Je mi jasný, že je rez i uvnitř, jde mi prostě o to, jestli lze obroušením, odrezovačem, natřením atd. prodloužit o pár let dobu, než to půjde skrz oproti tomu, když bych to nechal takhle neošetřené... Zkoušel jsem do prahu píchnout šroubovákem a je tvrdý.
Nástřik dutin je teď asi zbytečný co?
Děkuji za rozumný odpovědi
Bourané 100% nebylo, ale má najeto 200 tkm bez zástěrek, takže prahy jsou omlácené od kamínků a tak a navíc se neptám na to, co je autu, ale jak to odstranit
Dvanásti z desiatich odborníkov radia podbehy vyliat riedkym betónom s gritom 0,2mm drveného kremeňa. Po vytvrdnutí betónu v podbehoch, doba cca 21 dní, zbrúsiť vrchný metal vonkajšieho plechu podbehu kam to pôjde, na zdravé železo alebo až po stvrdnutý betón, vyhladiť plochu vibračnou brúskou s jemným šmirgľom, nastrikať povrch 3x plničom a na to 3x vrchný lak podľa odtieňa RAL vozidla. Po 48 hodinách vrchný lak vypáliť na 180°C napríklad rozloženým fúkaním 2,2kW/230V/50Hz teplovzdušnou pištoľou.
Ťažisko vozidla sa presunie nižšie, vozidlo bude stabilnejšíie v zákrutách, ak jazdíš ako drak sám do roboty. No a po náraze z boku do Oktávky bude mať problém aj 3,5t Hummer2 V8.
já to mám taky...mám bílou ... loni jsem to vzal trochu smirkem a koupil sprej a přestříkal ...teď to leze v zimě zase, tak na jače to udělám zase tak ... neřeším to ...
díky za reakci, já bych právě chtěl, aby to aspoň pár let vydrželo, na feldě jsem kdysi taky jenom stříkal a to bylo vždy sptva na půl roku..
Jak už jsem tu psal, tak tohle je vlastnost těhle aut.Díky kapse v podběhu, kde se drží bordel, tak to hnije...Jde tomu předejít, že se jednou za rok vyhází bordel z pod podběhu...
Chce to obrousit, tohle půjde až na plech.Je dost možný, že už to bude na vaření, pokud ne, tak kvalitní odrezovač, pak epoxidovej základ, kyt na vyrovnání, plnič, přelakovatelnou bodynu tam, kam patří, a barvu...a nakonec vyvoskovat.Tu kapsu pod blatníkem by bylo dobrý dát po očištění do základu a pak přetřít karosářským tmelem.Je to hodně choulostivý místo...
Demontovat blatníky u O2 kvůli výměně prahu taky žádná sranda...
A takovej Golf V, touran atd. jsou na tom s prahama ještě hůř...Ale aspoň mám jakožto klempíř co dělat :D
Děkuji Ti za odpověď
Můžu použít jako ten základ Brunox Epoxy? A můžu použít barvu ve spreji? Takové ty originální opravné sady od Škody nebo to chce nechat střiknout pistolí? A za jak dlouho by to šlo skrz, když bych to nechal takhle tak, jak to je?
Ještě jednou díky za pomoc
z fotek těžko soudit.
Lakování sprejem nesnáším, tak s ek tomu vyjadřovat nebudu.Pokud s tím člověk nemá zkušenosti, tak to není tak jednoduchý...asi bych nelitoval peněz a dal to ke klempířovi...popř. se s někým domluvit na nějaký přípravě
Teď mám na dílně tereňák, kde to z STK vyhodili kvůli rezavýmu prahu zevnitř, byla tam dírka.Po odborným prozkoumání se zjistilo, že pod plastama nic není.Jenže na to nejsou ani díly a když, tak origo např. práh za skoro 19 000,- takže si na to všechno vyrábím od zadního světla až po přední kolo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.