Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška pokuty za jízdu na dálnici bez známky

Od: matej22 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,
zajímala by mě maximální výše pokuty za jízdu na dálnici bez známky. Uděluje se na místě nebo se posílá fotka se složenkou domů? Jak to prosím funguje?

Díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

na místě až 5000 kč ve správním řízení až 100 000 kč viz článek finance.cz/... ale par krát se mi taky stalo že jsem vjel na dalnici bez známky kde jsem to neznal, ale naštěstí mě nikdo nechytil

hodnocení

7x

Výši pokut najdete v §42a, odst.7, písm.d,e zák. č. 13/1997Sb. a je to 5.000,-Kč na místě nebo až 100.000,-Kč ve správním řízení.

Fotka se složenkou se neposílá.

danys*
hodnocení

2x

Když tě nikdo nechytí, tak ti nic nepřijde. jinak jak zde bylo napsáno na místě do 5K ve správním do 100k

hodnocení

0x

Sankce jsou, jak správně píšou kolegové. Já jen dodám, lépe je zaplatit na místě, bude to levnější. Páč celníkům se nechce vyplňovat dokument pro správní řízení.

matej22
hodnocení

Takže když už jsem dálnici bez známky projel už mi nic přijít nemůže? Kdy hrozí správní řízení?

Ne, už nic nepřijde.

Pokud je to v česku tak tě musí stavět PČR (nwn jak další složky-celnici...) Nic jiného!

diesel, na dálnici hlavně celníci.

Jasně,jen jsem chtěl že u tohoho "přestupku" neexistuje jako třeba u raschlostí automatické zařízení, VŽDY nějaká oprávněná osoba musí zastavit a...

15.01.19 19:20

Jasně.

Do...rychlosti, ne jak jsem to rychle napsal a hoooodně blbě!Sice to neomluvá ,ale někdy se holt upíšu,hlavně že je to rychle a bez kontroly*hi*

jurajjuraj*
hodnocení

0x

z dotazu chapu ze te nikdo nechytil takze nemas co resit, pokud te nechytli nic ti nehrozi, jedine ze sam zajdes na PCR a udas se

atudukowa
hodnocení

0x

Není pravda, že nemůže přijít "složenka".

Pokud se správní orgán dozví o přestupku a dokáže označit přestupce, tak mu nic nebrání, udělit pokutu. Naopak on musí takový přestupek řešit.

Stejně jako se dříve ,před účinností "SPRDEL" ,řešilo překročení např. rychlosti zaznamenané radarem. Pro ztotožnění pachatele stačila i fotka.

doplněno 15.01.19 21:52:

Diesel >

Přečti si ještě jednou co jsem psal.

Jinak každý rok je potrestáno tisíce řidičů za tento přestupek správním orgánem.

Píšeš nesmysly.

doplněno 16.01.19 08:24:

Milane, já nepíšu, že se to běžně děje, já jen reaguji na slova, že nelze potrestat řidiče, který nebyl zastaven.

To je to samé, jako tvrdit, že když pojedu po dálnici v ČR 300km/h a nikdo mě nezastaví, tam mě následně nikdo nic nemůže. To ale také není pravda. Zde je přece jen větší hlad po potrestání přestupce, takže PČR a správní orgány tomu věnují větší péči.

Andělíčku toto NEŘEŠÍ automatický záznamní systém --toto je výhradně hlídkou ,viz výše-PČR,Celní správa...Takže žádná složenka nemůže přijít když to s provinilcem nebylo řešeno na místě!

Chtěl bych znát řidiče, kterého nezastavili a přišla mu pokuta za jízdu po dálnici bez známky.

Andělíčku, zdravím, zase jdeme mimo dotaz, ale zkusím odpovědět.

že když pojedu po dálnici v ČR 300km/h a nikdo mě nezastaví, tam mě následně nikdo nic nemůže
Záleží kdo jste, zdali řidič, či provozovatel. Páč jako řidiči hrozí velké sankce, ale jako provozovateli v tomto případě méně. Obešlou provozovatele a podle jeho konání se bude konat dále. Co byste udělal v tomto případě Vy? A vyberte si, ve které postavení jste. Řidič, provozovatel, sprání orgán.

Jen upozorním, že toto není jako chybějící známka. To nehlídají ze záznamů.

atudukowa

Milane, co má s tím společného provozovatel? Tomu nic nehrozí . Píšu 300km/h. (to není třeba 150km/h)

Chápeš?

Když pojedete 300km/hod a nezastaví Vás, tak koho osloví policie, nebo správní orgán. Řidiče asi ne.

hodnocení

0x

Bez známky jsem jezdil denně po dálnici skoro 3 roky. Pak mě jednou chytili a pokuta 2000 Kč. Na další rok jsem známku už koupil, co se týče úspory, tak je lepší si občas nechat dát pokutu. Stejně to je s parkováním ve městě, občas si nechat dát botu je pořád výhodnější než platit parkovné, kor když v Táboře je pokuta 200 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]