Čau lidi mám dotaz , co udělat když vám nejde otevřít víko na pohonné hmoty? Mám passata b5 , Ve dveřích u řidiče mám čudlik na otevírání víka , má prosba je taková ze teď když je ta zima tak mi to nejde otevřít ... jestli to je zmrzlé či ne , díky za pochopení a dík za radu
V Passatu B5 je to na 99% mechanické, tedy lanko a páčka. Takže buď zamrzlý lanovod, nebo prasklé lanko, čemuž bych moc nevěřil. Každopádně to víčko při odemčeném autě otevřeš normálně mechanicky pomocí šroubováku, nebo třeba jen pomocí rohu škrabky na sklo. U zamčeného to pochopitelně nepůjde...
pavelkvet
Auto je odemčene , nastartováné , nic jsem v kufru nenašel abych to odemknul růčo skrabkou na sklo to nejde tak asi sroubovakem mám divného pocit ze to tam praskne když záberu
sollik*
V kufru na pravé straně otevřeš tu kapsu, vyndáš vnitřní čalounění a posvítíš si mobilem někde by tam mělo být táhlo. Páčit to zvenku bych volil až jako poslední možnost. Nebo zkusit zajet někam do nákupáku do podzemních garáží kde je teplota nad nulou, dát si kafe a za půl hoďky to zkusit jestli to nebylo zamrzlé Já mám B5.5 a otvírání mám elektrické, B5 to měly myslím už také.
Může to být buď špatným motorkem, kabeláží nebo spínačem. Zkontrolujte pojistky (myslím, že pojistka #14). Případně v kufru pod tapecem je manuální otevření.
pavelkvet
A kde najdu tapec?
kubas
Tapec je látkové/plastové obložení. Na té pravé stran je buď vyndavací kapsa, nebo “dvířka” z té látky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.