Nejste přihlášen/a.
Před pár dny jsem zakoupil auto.
Zjistlil jsem, že mám na čelním skle od kamenů důlky. Chystám se ho na jaře vyměnit.
Připojištěné sklo mám.
Dotaz se týká toho, když provedu výměnu skla, jestli je možné nejbližšší době pojistku zrušit, protože pak přejdu ke své pojišťovně , kvuli lepší ceně.
Jestli po výměně skla není nějaká doba, kdy musí smlouva ještě běžet.
Neudělal jsem si jí hned, protože jsem neměl prodané své auto a bonusy by mi neuznali.
Díky
Nechtěl jsem na pojišťovnu psát , bylo mi to divné (jako bych je chtěl ždímat)
Ale už jsem napsal.Díky
doplněno 13.01.10 05:31:JEŠTĚ JINÁ VĚC, BERE SE ČELNÍ SKLO JAKO POJISTNÁ UDÁLOST, KTERÁ JE VEDENÁ V EVIDENCI?
VIDĚL JSEM V BAZARU TABULKU, KDE PODLE JMÉNA MÁ ČLOVĚK ZAZNAMENÁNY KOMPLETNÍ POJISTNÉ UDÁLOSTI, KVŮLI BONUSŮM.
Prasklé čelní sklo je pojistná udfálost,ale nemá vliv na bonus povinného ručení.Proto je připojištěno.Nevím jestli ty tzv. důlky budou pojišťovnou uznány.Vyjadřuje se k tomu Autosklo servis.Pasklina je jednoznačná.Pozor pojišťovny si nechávají určitou dobu,zpravidla 3 měsíce od uzavření připojištění čelního skla,na plnění pojistné události.Chápete proč,že jo?
Po nahlášení pojistné události lze pojistku lze elegantně zrušit dočasným vyřazením auta, stojí to stovku a ze zákona tím pojistná smlouva zaniká. Okamžitě, dnem dočasného vyřazení. Na druhá den lze pořádat o ukončení dočasného vyřazení, předtím uzavřít o 70 procent výhodnější smlouvu u "své" pojišťovny. Jen jeden den budete bez auta.
Jen doplnim, pojistka lze zrusit take "prodejem" auta. Pojistovne staci rucne napsany kus papiru kde ja jako prodavajici prodavam auto XY panu Vomackovi, podepsano obema stranymi. Staci se domluvit s kamaradem si nekym z rodiny a takto fingovane auto prodat, vim ze to asi neni uplne koser z hlediska legalnosti, ale pojistovna nema jak si overit to ze kecate. Bezne se to tak dela, nestoji to ani korunu a autem muzete jezdit jak chcete.
Šlo mi jen o to , zda je možné po poj.události smlouvu zrušit.
Vypadá to, že tedy bezproblémů ano.
Měsíc stará smlouva - poj událost okno- měsíc poběží, ukončení změnou vlastníka a hotovo.
A jak je to s tím registrem ví to někdo?
Překvapilo mě , že tam mám hodně záznamů, zřejmě se tam promítá i ono slavné čelní sklo, které jsem už na jiném autě dávno měnil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.