Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia I 1.9TDI 81kw-nejde nastartovat

Od: foxisi odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, dnes odpoledne jsem přišel k autu a nepovedlo se mi nastartovat (ráno bylo vše normální). Mám v autě takovou pojistku proti zlodějům aby se zaplo žhavení tak musím dát pravou páčku k sobě a poté levou (až pak se žhavení zapne). Bohužel auto nenaskočí. Poté jsem zjistil že mi jdou stěrače obráceně když dám přední jde zadní a když dám zadní tak mi jde přední. Baterie je ok, všechny svíčky jsou vyměněné a rozvody jsou také v pořádku (podle automechanika). Nevíte kde by mohl být problém? Všem moc děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gum
hodnocení

0x

Řekl bych, že je problém v tom Vašem protizlodějském nesmyslu. Sám píšete, že vám to blbne.

Asi nežhavíte vůbec. Máte tam něco, čemu rozumíte jen vy nebo stvořitel toho zařízení. Nejde radit u samodomověcí.

hodnocení

0x

začni tim že zrušíš ten samodomo nesmysl proti zlodějům

pak dej vědět jestli se ti rozsvítí či problikne kontrolka žhavení - pokud ne tak nový relé 109

a pokud trváš na zabezpečení tak si přeruš tajným vypinačem napájení řj motoru je to 10A pojistka vlevo dole v pojistkovce číslo ted nevym ale pokud jí vytáhneš při nastartovaným motoru musí motor zhasnout

hodnocení

0x

Žeby 1,9 TDI malo sviečky?

ano 4ks žhavící svíčka se to menuje

vernon
Samozřejmě že má svíčky. I klapku v sání...
Jenže nejsou svíčky jako svíčky a klapka jako klapka...

nedis
hodnocení

0x

Pokud starter točí motorem,podívej se na chcípací klapku u EGR ventilu jestli nezůstala zavřená.

break
hodnocení

0x

když jsem měl starý TDI, tak kolem 0 C to dokázala nastartovat i bez žhavení resp. s nefunkčníma žhavkama.Ono by stačilo jako pokus dát plusko od baterky a musí to naskočit, kdyby to bylo jen ve žhavení...

Tam bude bordel v něčem jiným...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]