Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkoviště před OC

Od: bo odpovědí: 19 změna:

Povedlo se mi přehlédnout reklamní tabuli na parkovišti před OC Tesco Mělník, a to v momentě kdy jsem se svým obytným automobilem s alkovnou najížděl na volné parkovací místo vedle sloupu osvětlení, na kterém byla umístěna. V momentě kdy tabule byla otočena proti mně tou nejužší stranou - tzv z boku byla pro mne de facto neviditelná. Mám i foto, naprosto se kryje se sloupem, který je nepatrně silnější a splývá s ním.

Samozřejmě moje chyba. Ponaučen už nikdy nebudu podobným způsobem parkovat (obytňák-starší mám asi 3 roky).

Tesco, St.odbor MÚ, Policie a další instituce trochu jako mrtvý brouk. Zákon však jasně hovoří o tom, že cedule má být dostatečně vysoko, že má být povolena atd.

Největší překvapení pro mne nastalo, když jsem zhruba po půl roce zjišťoval, zda alespoň tu ceduli posunuli výš, aby nějaký Jouda jako já si nenaběhl, resp. nenajel. Policie se vyjádřila, že v připadě šetření z jejich strany jsem zralý na pokutu, protože jsem ujel od nehody. Způsobil jsem nehodu, která údajně má být vždy hlášena policii. Sloup sice stojí, ani to s ním "nehlo", tabule visí zrovna tak jako před nehodou, jen já mám prořízlou alkovnu, Ne nijak zásadně, ale je tom díra, kterou jen tak snadno nezalepím.

Jaké je ponaučení?

1 - nic nemít

2 - když už máš, nikam nejezdit, obzvláště ne na parkoviště Tesco

3 - sám sebe napráskat, šetřit na pokutu a odškodnění pro OC Tesco

4 - omluvit se Tescu, Policii, MÚ, světu i vesmíru,

5 - zkrátka a dobře držet hubu a krok, resp. jak říkávál dr.Kubeš buď zalezlej jak štěnice za obrázkem

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Taky upřímně moc nechápu, co má ten ,,dotaz´´ znamenat. Jak však říkal hrobník Brož :No jo, vono dopředu se to jezdí, ale zacouvat, to už holt chce fištróna.Pokud to dobře chápu, tak jste nikoho nezabil, ani nezranil, jediný problém je naučit se couvat s trošku větší bednou. Ale to přijde časem, trochu cviku to chce a hodně odhadu - případně ,,asistenci poučené osoby´´ *smich*
bo
hodnocení

Pěkně děkuji. Zkouším to, ale s tím couváním to bude asi problém. Nemám ani poučenou ani nepoučenou osobu. Mám jen jednoho velkýho psa a malou ženu. Ani pes, ani žena asistovat nechtějí. Budu muset najít někoho jako jste vy.

S tím nemám problém - mám názor, že si řidiči mají pomáhat. :-D

hodnocení

3x

Ponauceni?

1. Naucit se ridit, nebo alespon poradne koukat kam jedes.

2. Nesvalovat svou neschopnost na nezodpovednost druhych.

3. Nevytrubovat svou hloupost do sveta.

bo
hodnocení

Co mrkev, ta je prý dobrá na oči. K té byste neměl radu?

Shodli sme se tu, ze si za to muzes sam a Ty ted nevis, co na to rict, ze? Tak hlavne honem odvest pozornost jinam.

axus, souhlas, asi chtěl jen politovat.

bo
hodnocení

Ani vy, ani milancukrar jste nepochopili muj vzkaz. Ostatně podle dlohodobé frekvence vašich reakcí na kdeco nelze to předpokládat. Vy prostě rozumíte všemu. Ale do ničeho se opravdu vcítit nedokážete. Vy jste ve všem ti nejmoudřejší, vy jste zkrátka "NAD" věcí.

hodnocení

1x

Máte nějaký dotaz? nebo jsem ho přehlédl.

1) hloupost

2) hloupost

3) udělal jste někomu škodu?

4) proč omlouvat?

5) jak sám děláte nedržíte hubu a všude píšete.

----Samozřejmě moje chyba... Naprostý souhlas s Vámi.

bo
hodnocení

No vidíte, absence dotazu a vy krásně reagujete.

Co víc si přát.

bo
hodnocení

Pane vy tedy máte záběr, něco ke sportu nebo zvířátkům byste neměl?

nejlepší sport je gaučing, a zvířata mám rád, jen některé, hlavně na talíři.

danys*
hodnocení

0x
Jelikož neumíš řídit a ještě píšeš stupidní otázky, tak se omluv všem.

hodnocení

0x

Nepomohlo by na přívěs parkovací čidla?

Jaký přívěs? Pokud jsem to pochopil dobře, tazatel si rozpáral obytný automobiln ěkde nahoře a to o reklamní ceduli. Na tohle ale parkovací čidla nepomohou, ty jsou schopny registrovat jen něco, co je na zemi, nebo nízko nad zemí. Určitě nezachytí ceduli 2,5 m nad zemí - ledy by ty čidla byly i na horní hraně - což jsem ještě neviděl.

majsterjoe*
No čidla asi pomuzou do bodoucna, aby pri couvani nikoho nezabil.
bo
hodnocení

Nikde nepadlo ani slovo o couvání. Napsal jem, že když jsem najížděl na volné místo vedle sloupu, který jsem registroval, ale přehlédl jsem nízko umístěný panel s reklamou, který při pohledu s boku se kryl se sloupem a přehlédl jsem ho.

Tady by nepomohla ani čidla, dokonce ani kamera (pokud bych couval)

To, proč jsem sem umístil svoji příhodu, bylo jen z důvodu, abych upozornil, že neadekvátní umístění jen 275cm nad vozovku je docela slušné svinstvo, a ti, co by měli dohlížet na to, aby to bylo dle předpisu se chovají jako by vše bylo v pořádku. Rozhodně však neočekávám jakýkoliv soucit nebo litování.

bo, většina lidí si nevšimla, že jste jen oznámil Vaší příhodu a dal poučení. Vy se zase nedivte, že většina zareagovala tak, jak reagovala. Páč je to úsměvné, s větším autem nabrat značku a ještě to rozesílat po úřadech, (Tesco, St.odbor MÚ, Policie a další instituce trochu jako mrtvý brouk)

Hezký víkend.

hodnocení

0x

@bo - Zákon však jasně hovoří o tom, že cedule má být dostatečně vysoko, že má být povolena atd... ti, co by měli dohlížet na to, aby to bylo dle předpisu se chovají jako by vše bylo v pořádku.
Ono není? Respektive vy máte nějaký doklad o porušení zákona? Pak konejte a neupozorňujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]