Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje mi auto po delší odstávce

Od: koukalm* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám problém s nastartováním. Mám 6ti letou Kiu Ceed. Autem jsem naposledy jel někdy v květnu minulý rok (7 měsíců stálo) . Jezdí na benzín. Baterii mám nabitou. Olej v motoru je. Když otočím klíčkem, slyším pouze cvakání, žádný náznak toho, že bych mohl nastartovat. Poradí mi prosím někdo?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Skus start přez kabely jak chytí máš jasno
Co kontrolky na palubce zhasnou jak startuješ? Jestli ano ma to baterie i přesto žes jí nabíjel za sebou

Přesně tak. Pokud je slabá baterka, tak značně pohasnou (až zhasnou) kontrolky. Pokud je chyba jinde, tak kontrolky budou svítit pořád stejně.

koukalm*
hodnocení

Start přes kabely vyzkouším. Jinak kontrolky neslábnou ani nezhasínají.

Pokud neslábnou ani nepohasínají, tak zkoušet přes kabely je zbytečné. Baterkou to není.

Problém bude jak napsal satam ve startéru.

hodnocení

2x

Vada stykače na startéru - zoxidované kontakty.

break
hodnocení

0x

baterka KO

koukalm*
hodnocení

Baterii jsem dnes nabíjel a dal jí do auta. Že by to bylo baterií, to se mi moc nezdá.
jabraka*

Nabitá baterie asi nastartuje,ale několikeré startování ji vybije.Je také potřeba zkontrolovat,nebo nechat zkontrolovat alternátor.

JABRAKA

break

že byla na nabíjčce neznamená, že je OK...to chce zátěžák, ale jestli je 6 let stará a byla pár měsíců vybitá, tak může být KO...

Jabrako:alternátor nemá na start vliv...

asd1

"Zátěžák" je i samotný start = stačí voltmetr (např. do zapalovače) a měřit pokles napětí při startu... Pokud klesá pod 10V tak je baterka hyn nebo je problém v odběru...

gum
hodnocení

0x

KIE rády vybíjí baterku. Stačí nedovřené dveře nebo vadné kontakty dveří či zapomenutá lampička. Škodovky a VW přechází do spícího režimu i tak a baterku nevybijí. Holt daň za levné auto.

Jen cvakne a pohasnou kontrolky. Padá napětí. Baterka nedodá potřebný proud. Nabít nebo vyměnit. A najít příčinu, aby se to neopakovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]