Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule zadní pneumatika

Od: le* odpovědí: 45 změna:

Zdravím, dnes se mi povedlo o obrubník vzít takto zadní kolo.

Můžete prosím poradit? Je to ihned na výměnu?

Děkuji Lenka

Boule zadní pneumatika

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co nejdříve vyměnit.

break
hodnocení

5x

Vyměnit...

Ta pneu má prasklej kord, takže může kdykoliv bouchnout.Třeba při přejetí větší díry ve větší rychlosti.Než to hlídat jak tady radijou někteří odorníci, tak bych nechal na tý nápravě pneumatiky vyměnit...

Je to loterie.Může to v klidu dojezdit a stejně tak to může v nečekanej okamžik bouchnout...

hodnocení

4x

Každopádně je pneumatika na odpis. Může bouchnout za rok, za měsíc, nebo taky za 10 minut. To Vám nikdo neřekne. Při defektu se pak nemusí stát nic podstatného, nebo to můžete nehezky odnést (a nejen Vy). Záleží na tom, v jaké situaci se to zrovna stane. Sotva Vám pak bude něco platná obhajoba, že vám kdosi nezodpovědný na Internetu podle fotky tvrdil, že to do jara ještě vydrží. Já bych na takové gumě dojel tak akorát do pneuservisu.

hodnocení

3x

Pokud to máte na ježdění po městě, tak bych s tím osobně zimu dojezdil, s tím, že to budu pravidelně kontrolovat, jestli se boule nezvětšuje. Na jaře vyhodit. Navíc vypadá už docela staře a sjetě.

Pokud jezdíte delší trasy a nebo dokonce i dálnice, tak bych si s tím netroufl.

vernon
hodnocení

3x
Prasknul kord. Okamžitě vyměnit! Oslabená konstrukce pneumatiky se může velmi zákeřně chovat např. při brždění nebo v prudkých zatáčkách.

hodnocení

2x

Zdravím,ničemu by to vadít nemělo.Mám ju taky na kole,jezdím sní už 2 roky,ještě mě pneumatika nebouchla.Ale pokud by se začla zvětšovat boule,nebo by ucházelo kolo,tak by se musela,měnit celá pneumatika.;)

To, že vám nebouchla, neznamená, že tahle vydrží!

mara21 - ... sousedovi spadla na hlavu cihla a nic se mu nestalo. Takže až spadne cihla na hlavu mně, taky se mi nemůže nic stát...

To je logika! *bzum*

mathew
hodnocení

2x

Já bych nedělal z mravence slona a normálně s tím jezdil.

berger*

I já bych na tom jezdil,ale s vědomím,že to tam je a může to střelit. Přítelkyni bych to na autě nenechal...

asd1

Pánové rádi ruskou ruletu? Tohle může rupnout kdykoliv a nejpravděpodobnější to je při náhlém větším zatížení = zatáčka, brždění nebo díra/ hrb. A velice snadno u toho nečekaného ztratíš kontrolu (rychlý defekt v půlce zatáčky je super) a někoho zabiješ, v lepším případě sebe, v horším někoho v protisměru... Jezdit s tímhle bych pochopil za války při nedostupnosti pneu a nutnosti jet. Ale v dnešní době fakt ne. S tímhle jede jen idiot... Normální řidič opatrně dojede do pneuservisu a nahodí správné pneu na nápravu + aby se to kamarádilo i s druhou nápravou..

hodnocení

2x

Kdo podobnou bouli měl, a jezdil na tom, tak ví své.

Záleží kde a jak hodně jezdíte, na dálnici nejezdit, na cestu do práce dojezdit. Za dva měsíce vyhodit.

danys*
hodnocení

2x
Jak radi kolega, až ti to ve městě řachne, tak to bouchnes max. do báby na chodníku, v horším případě do lidí na zastávce :-D
Kolik stojí nová guma? 1500,-? To tě snad nezabije

danys, už Vám někdy bouchla pneumatika?

asd1

Už ti někdy bouchla pneu ve větší rychlosti při brždění nebo v zatáčce? To se chová trošku jinak než při běžné jízdě rovně kdy o defektu skoro ani nevíš a poznáš ho že to trochu divně drncá...

Podobné boule rupnou při náhlé změně zatížení/ větším zatížení = zatáčka, brždění, díra, ohřátí pneu vyšší rychlostí. Půl roku to může být v pohodě, pak při prudším brždění najednou rup a stáhne ti to auto do strany... Zatočíš do pravý zatáčky, rupne levý kolo a jdeš ven do protisměru. Přední kolo = jedeš rovně nedotáčivvě; zadní kolo = ven zadkem do přetáčivého smyku. Levá zatáčka a jdeš ven do škarpy. Korekci volantem stihne málokdo, je to nečekané a výsledek jak když vjedeš na olej kterého si nevšimneš...

"Nejezdi na pneu s boulí" neni rada pneuservisu pro zbytečné výměny pneu...

asd, mne ještě nikoliv, přesto jsem měl na škodovce 120M podobnou bouli hodně dlouho.

007cz

Ale že jsi měl na škodě 120 podobny defekt pneumatiky ještě neznamená ze je taková pneumatika bezpečná, to nebyla dobrá rada

danys*
Milane, nebouchla, ale pár nehod jsem viděl když bouchla a od té doby na gumach nešetřim

007, to nebyla rada, ale zkušenost. Copak na dojetí na dva měsíce po městě může být problém. Pokud budu chtít katastrofický scénář, jízda po dálnici rychlost 130-140, tak jsme jinda, proto jsem napsal, že za určitých podmínek klidně.

007cz

za určitých podmínek dojezdit a vnucovat slečně či dámě jen jízdu po městě, mě nepřipadá jako ideální řešení problému, ta pneumatika opravdu muže být nebezpečná.

007, tak nevím co kde čtete, ale já od Vás čtu: "za určitých podmínek dojezdit" s tím souhlasím

"a vnucovat slečně či dámě jen jízdu po městě", kde to čtete, páč já nikomu nic nevnucuji. Je jen na slečně, kterou radu, čí názor si vyberete.

007cz

,,na dálnici nejezdit, na cestu do práce dojezdit,, ale to nemá cenu, budeme se tu do nekonečna dohadovat o ,,slovíčko,, problém je jinde,

host
hodnocení

1x

Chtělo by to hned co nejdřív s tím zajet do pneuservisu, kde stav posoudí odborník. Pokud pneu sundá a zjistí, že se na tom ještě dá jet a znovu nasadí s tím, že si někdy přijedete pro obě nové (na obou stranách) a budete tedy mít posudek odborníka, můžete se zařídit podle jeho rady. Ale zřejmě vám ji vymění hned a budete mít jistotu, že alespoň v tomto ohledu budete jezdit bezpečně.

Nejde o peníze, protože i kdyby vám to ruplo ve městě, je s náhlou opravou spousta starostí... dovedete si je sama představit,.. a při rychlé jízdě to může být velmi nebezpečné... raději ani nedomýšlet... a šup do pneuservisu.

Když někomu v zubu vypadne plomba, dá se kousat, ale k zubaři se stejně jednou bude muset jít a lepší je jít hned a neodkládat to.

doplněno 13.01.19 19:39:

break 19:27: přesně tak. zkušený profík si nevezme na triko, že by řekl, že se s tím dá jezdit, je to jen náplast, naděje, co kdyby to nebylo tak vážné. Prostě paní musí počítat s výměnou a když už si bude brát volno z práce, tak to bude mít najednou. A jistotu, že jezdí bezpečně, že nezůstane někde s tím, koho veze, někde viset a bude muset měnit rezervu... ejhle, co kdyb paní dala rezervu a až si udělá volno v práci, dojede do pneuservisu? Jak jednoduché.

break

v pneuservisu to nikdo nebude vyzouvat a nikdo nevypustí z huby, že se s tím dá jezdit.Až to někde bouchne, tak to bude mít na krku.Tohle si nikdo nelajzne...boule rovná se pneu KO

asd1

Na tohle extra odborník není třeba... Boule na pneu = poškozený kord = zahodit. Šetřit na gumách není moc chytré..

jabraka*
hodnocení

0x

Řekl bych,že na výměnu to je.A hlavně vzorek už není,co byl na nové!

JABRAKA

leni*
hodnocení

Děkuji všem moc za reakce! Pneumatiky byly na letošní zimu naplánované na dojez a vyhození.

Pořídím nové a pojedu už jen velmi opatrně do blízkého pneuservisu.

Lenka

hodnocení

0x

Všichni to tu řeší katastroficky. Podle fotografie došlo sice k narušení konstrukce pneumatiky, ale jen došlo k půniku vzduchu mezi konstrukční vrstvy. Závada není přímo nebezpečná a pneu lze v průběhu zimní sezóny bez rizika dojezdit.

Narušení kordu by vypadalo trochu jinak;)

PS: Obdivuji zdejší odborníky.*haha*

doplněno 14.01.19 13:28:

To, co je na snímku, není "boule na pneumatice". Ta vypadá úplně jinak! Ale zdejší znalci jsou na úrovni a vědí vše*zed*

asd1

No a ta boule udělá puf a máš prázdnou gumu ;)

007cz

satam..si děláš srandu? jestli máš takově gumy na taxiku tak tě tedy OBDIVUJI

@007cz: Když o gumách nic nevíš, tak se raději vůbec nevyjadřuj.

@asd1: I to se může stát. Tak nahodím rezervu a pokračuji:-D

007cz

satam..jsem rád že nevím co víš ty

Taky jsem rád*smich*

hodnocení

0x

Pokud vidím dobře, je u ráfku na gumě rez. Nejspíše jste někde najela na obrubník či do větší díry a guma se poškodila.
I já doporučuji nečekat a měnit.

...se mi povedlo o obrubník vzít takto...

toto napsala tazatelka

Na to nemusíte dobře vidět, stačí dobře číst otázky ;). Tazatelka to ve své otázce jasně napsala a chtěla radu, co s tím.

Sypu si popel na hlavu. :) *hi*

OK, to se stává...

Hezký den.

xenofob
hodnocení

0x

Když se "vyboulí" lidská cévka, je její stěna oslabena a kdykoliv může dojít k její perforaci s tragickými následky...odborník vás proto pošle okamžitě do nemocnice a ta zahájí léčbu, šarlatán bude tvrdit, že je to nesmysl a SATAN prohlásí...nedělejte nic, vždyť pořád žijete:-P na fotce vypadáte zdravě:-P

výtka
Upozornění od sys milancukrar 14. 01. 2019 20:25:08
přirovnání žíly a pneumatiky je asi nesprávné.

Kdo to je SATAN*sok*

Aspoň číst a psát by ses mohl naučit.

xenofob

máš malou slovní zásobu? obsah pojmu SATAN si můžeš najít ve slovníku...a chovej se slušně:-P

Chápu. Takže se nejedná o mě a komolení mého nicku. Děkuji*bzum*

xenofob

to netvrdím:-P

fik
hodnocení

0x

Na rozdíl od toho co radí zdejší odbroníci na slovo vzatí...tahle pneumatika je na výměnu,a to okamžitě. Vezmi si kolikrát přejedeš nějakou překážku,třeba větev,nebo kámen,i obrubník a tohle se stane málokdy. To poškození co je vidět je jen vrcholek ledovce,uvnitř jsou poškozené nosné vrstvy a taková pneumatika může kdykoliv rupnout-když se ti to stane ve městě,minimálně tě to naštve,naštve pár lidí za tebou a třeba ti to zkazí plány...ale když ti to praskne někde při 90-100km lehce z tebe zbyde pár mastných kusů

xenofob

naprostý souhlas, život a zdraví je výdy přednější než několik ušetřených stokorun

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]