Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes se mi povedlo o obrubník vzít takto zadní kolo.
Můžete prosím poradit? Je to ihned na výměnu?
Děkuji Lenka
Vyměnit...
Ta pneu má prasklej kord, takže může kdykoliv bouchnout.Třeba při přejetí větší díry ve větší rychlosti.Než to hlídat jak tady radijou někteří odorníci, tak bych nechal na tý nápravě pneumatiky vyměnit...
Je to loterie.Může to v klidu dojezdit a stejně tak to může v nečekanej okamžik bouchnout...
Každopádně je pneumatika na odpis. Může bouchnout za rok, za měsíc, nebo taky za 10 minut. To Vám nikdo neřekne. Při defektu se pak nemusí stát nic podstatného, nebo to můžete nehezky odnést (a nejen Vy). Záleží na tom, v jaké situaci se to zrovna stane. Sotva Vám pak bude něco platná obhajoba, že vám kdosi nezodpovědný na Internetu podle fotky tvrdil, že to do jara ještě vydrží. Já bych na takové gumě dojel tak akorát do pneuservisu.
Zdravím,ničemu by to vadít nemělo.Mám ju taky na kole,jezdím sní už 2 roky,ještě mě pneumatika nebouchla.Ale pokud by se začla zvětšovat boule,nebo by ucházelo kolo,tak by se musela,měnit celá pneumatika.
I já bych na tom jezdil,ale s vědomím,že to tam je a může to střelit. Přítelkyni bych to na autě nenechal...
Pánové rádi ruskou ruletu? Tohle může rupnout kdykoliv a nejpravděpodobnější to je při náhlém větším zatížení = zatáčka, brždění nebo díra/ hrb. A velice snadno u toho nečekaného ztratíš kontrolu (rychlý defekt v půlce zatáčky je super) a někoho zabiješ, v lepším případě sebe, v horším někoho v protisměru... Jezdit s tímhle bych pochopil za války při nedostupnosti pneu a nutnosti jet. Ale v dnešní době fakt ne. S tímhle jede jen idiot... Normální řidič opatrně dojede do pneuservisu a nahodí správné pneu na nápravu + aby se to kamarádilo i s druhou nápravou..
Už ti někdy bouchla pneu ve větší rychlosti při brždění nebo v zatáčce? To se chová trošku jinak než při běžné jízdě rovně kdy o defektu skoro ani nevíš a poznáš ho že to trochu divně drncá...
Podobné boule rupnou při náhlé změně zatížení/ větším zatížení = zatáčka, brždění, díra, ohřátí pneu vyšší rychlostí. Půl roku to může být v pohodě, pak při prudším brždění najednou rup a stáhne ti to auto do strany... Zatočíš do pravý zatáčky, rupne levý kolo a jdeš ven do protisměru. Přední kolo = jedeš rovně nedotáčivvě; zadní kolo = ven zadkem do přetáčivého smyku. Levá zatáčka a jdeš ven do škarpy. Korekci volantem stihne málokdo, je to nečekané a výsledek jak když vjedeš na olej kterého si nevšimneš...
"Nejezdi na pneu s boulí" neni rada pneuservisu pro zbytečné výměny pneu...
Ale že jsi měl na škodě 120 podobny defekt pneumatiky ještě neznamená ze je taková pneumatika bezpečná, to nebyla dobrá rada
007, to nebyla rada, ale zkušenost. Copak na dojetí na dva měsíce po městě může být problém. Pokud budu chtít katastrofický scénář, jízda po dálnici rychlost 130-140, tak jsme jinda, proto jsem napsal, že za určitých podmínek klidně.
za určitých podmínek dojezdit a vnucovat slečně či dámě jen jízdu po městě, mě nepřipadá jako ideální řešení problému, ta pneumatika opravdu muže být nebezpečná.
007, tak nevím co kde čtete, ale já od Vás čtu: "za určitých podmínek dojezdit" s tím souhlasím
"a vnucovat slečně či dámě jen jízdu po městě", kde to čtete, páč já nikomu nic nevnucuji. Je jen na slečně, kterou radu, čí názor si vyberete.
,,na dálnici nejezdit, na cestu do práce dojezdit,, ale to nemá cenu, budeme se tu do nekonečna dohadovat o ,,slovíčko,, problém je jinde,
Chtělo by to hned co nejdřív s tím zajet do pneuservisu, kde stav posoudí odborník. Pokud pneu sundá a zjistí, že se na tom ještě dá jet a znovu nasadí s tím, že si někdy přijedete pro obě nové (na obou stranách) a budete tedy mít posudek odborníka, můžete se zařídit podle jeho rady. Ale zřejmě vám ji vymění hned a budete mít jistotu, že alespoň v tomto ohledu budete jezdit bezpečně.
Nejde o peníze, protože i kdyby vám to ruplo ve městě, je s náhlou opravou spousta starostí... dovedete si je sama představit,.. a při rychlé jízdě to může být velmi nebezpečné... raději ani nedomýšlet... a šup do pneuservisu.
Když někomu v zubu vypadne plomba, dá se kousat, ale k zubaři se stejně jednou bude muset jít a lepší je jít hned a neodkládat to.
break 19:27: přesně tak. zkušený profík si nevezme na triko, že by řekl, že se s tím dá jezdit, je to jen náplast, naděje, co kdyby to nebylo tak vážné. Prostě paní musí počítat s výměnou a když už si bude brát volno z práce, tak to bude mít najednou. A jistotu, že jezdí bezpečně, že nezůstane někde s tím, koho veze, někde viset a bude muset měnit rezervu... ejhle, co kdyb paní dala rezervu a až si udělá volno v práci, dojede do pneuservisu? Jak jednoduché.
v pneuservisu to nikdo nebude vyzouvat a nikdo nevypustí z huby, že se s tím dá jezdit.Až to někde bouchne, tak to bude mít na krku.Tohle si nikdo nelajzne...boule rovná se pneu KO
Všichni to tu řeší katastroficky. Podle fotografie došlo sice k narušení konstrukce pneumatiky, ale jen došlo k půniku vzduchu mezi konstrukční vrstvy. Závada není přímo nebezpečná a pneu lze v průběhu zimní sezóny bez rizika dojezdit.
Narušení kordu by vypadalo trochu jinak
PS: Obdivuji zdejší odborníky.
To, co je na snímku, není "boule na pneumatice". Ta vypadá úplně jinak! Ale zdejší znalci jsou na úrovni a vědí vše
Když se "vyboulí" lidská cévka, je její stěna oslabena a kdykoliv může dojít k její perforaci s tragickými následky...odborník vás proto pošle okamžitě do nemocnice a ta zahájí léčbu, šarlatán bude tvrdit, že je to nesmysl a SATAN prohlásí...nedělejte nic, vždyť pořád žijete na fotce vypadáte zdravě
Na rozdíl od toho co radí zdejší odbroníci na slovo vzatí...tahle pneumatika je na výměnu,a to okamžitě. Vezmi si kolikrát přejedeš nějakou překážku,třeba větev,nebo kámen,i obrubník a tohle se stane málokdy. To poškození co je vidět je jen vrcholek ledovce,uvnitř jsou poškozené nosné vrstvy a taková pneumatika může kdykoliv rupnout-když se ti to stane ve městě,minimálně tě to naštve,naštve pár lidí za tebou a třeba ti to zkazí plány...ale když ti to praskne někde při 90-100km lehce z tebe zbyde pár mastných kusů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.