Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia 1.6 55kW znenádání chcípá

Od: milos* odpovědí: 7 změna:
Zdravím všechny, mám problém se svojí Octávkou 1.6 55kW.Občas zničehonic při jízdě, obvykle při nižších otáčkách(převodový stupeň max.3) ztratí tah a chcípne-ideálně u kruháku nebo v křižovatce.Následně nejde třeba hodinu až dvě nastartovat, poté se zatím vždycky chytla.Stalo se to však 2x během tohoto týdne a tim pádem je auto krajně nespolehlivé.Vypozorovali jsme, že se to děje, když venku prší nebo hodně sněží.Napadá mě několik věcí co by to mohlo být, ale formou pokus-omyl to moc řešit nechci.Nedávno byly měněny svíčky i celá kabeláž k nim,tudíž tím to nebude.
Jinak dole nemám plasty pod motorem, takže mě napadlo, zda se tím nedostává voda do nějakého elektrospoje.
Znáte to někdo?
Děkuji všem za rady a případné zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Začni tim že vyčistíš a nastavíš klapku
Jinak to múže bejt milion věcí
Palivový filtr lidi na to se...ou p ak se divý
Nakoplý benzinový čerpadlo- netlačí jak má
Pak čidlo který je součástí rozdělovače
Nebo muj tajnej typ zapalovací cívka
Nebo je nákej bordel v elektrice
Musíš hledat koumat
Taky múžeš napíchnout na diagnostiku jestli něco neprozradí

break
hodnocení

0x

rozdělovač

hodnocení

0x

Podobně se nám chovala Felicia 1.6 (stejný motor), vyřešila to výměna snímače otáček v rozdělovači. Ale neříkám, že to musí být tím.

break

ten snímač nejde už samostně koupit, ne?...Nedávno jsme to taky měnil a jediná možnost byla výměna komplet rozdělovače...

Jde, kupoval jsem ho samostatně. Ale pozor, jsou dva typy. Jeden má snímač hned u konektoru a druhý je na kroužku a má snímač na straně proti konektoru. Napoprvé jsem koupil špatný (první).
skoda-dily.cz/...
Tady jsou dle fotek vidět oba typy.
break

Já vím, měnil jsem to na jedný pastoušce v létě...Přišel mi jinej typ a druhej nebyl k dostání, nakonec jsem objednal komplet celej rozdělovač od Bosche.Stál pár stovek a výměna celýho rozdělovače byla menší drbačka jak výměna toho snímače navíc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]