Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diesel benzin

Od: lukaslukas odpovědí: 14 změna:
Zdravim, natankoval som omylom do dieselového auta benzin... prešiel som na ňom tak 1.5km, motor zhasol, odstavil som auto. Motor nastartovat nesiel a až potom som si to uvedomil, že som dal benzin do dieselového motoru...
Máte niekto skusenost s týmto? Potrebujem vybrať benzin z nádrže, vymenit palivový filter a vybrať benzin aj z hadiciek..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To je hodne. Hadicku z filtru ven, sepnout relw cerpadla a vycerpat komplet. Vymenit filtry. Prilil bych vetsi mnozstvi vifu nebo trochu oleje a modlit se aby nebyly vstriky ko. Nebo je mozne vytahnout hadickky z filtru a primo to nastartovat na vif.
lukaslukas
hodnocení

Dakujem za pomoc, uvidím čo sa dá robiť.. tiež sa bojím o vstreky ale dúfam že sa to bude dať spraviť bez nejakých tazkosti
lukaslukas
hodnocení

Nevedel som že sa dá naštartovať motor priamo len na aditívum

jo na vif normalně jak na naftu.. dělal jsem to na dvou autech.. vysledek dokazovaly čísla a zvuk motoru,.. neni to ale spása.

lubos125*
hodnocení

1x
Benzin v naftaku neni priblem,pokud se to nepostavi do servisu,kde to nechaji par dni stat. Jak uz tady je psano,ihned vypustit benal,dat naftu,sundat hadicku od prepadu a odvzdusnit,respektive vytoacit benzin,az pujde nafta. Vetriky i filtry sou vpohode,jak to zustane stat,tak prireznou vstriky,ventilky a pistky v cerpalech a je vymalovane

hodnocení

0x

Uveď co je to za auto, resp. motor a kolik tam je nafty, plná nádrž?

lukaslukas
hodnocení

Octavia 2, 1.9TDI
Je tam priblizne 13litrov benzínu...
berger*

Kromě toho benzínu kolik tam bylo nafty?

hodnocení

0x
Ja bych ten benzin vypustil nalil plnou nádrž nafty vyměnil palivový filtr vytáhl benzín i z toho domku pro filtr
Pak bych cca v 1l benzínu rozmíchal pulitr oleje M2T a nalil to do nádrže
A jezdil

berger*
hodnocení

0x

Je fakt,že tomuto nerozumím,ale všichni radíte,že by to mělo být vklidu... Jsem jediný,který se obává toho,že ten motor zdechl a pak už ho nenatočil? Proč to zdechlo? Protože se tam už něco stalo?

Ptal jsem se,kolik tam bylo nafty,neodpověděl. Tuším,že skoro nic a odjel si na skoro čistý benzín... To bych viděl špatně.

tak ja nevim, ono naftovému motoru nejde moc po chuti benzín,.. myslíš že když naleješ do benzínu naftu tak že taky posvištíš jako pitipaldi? tam hrozí hlavně to že benzín je suchý a může se přidřít tryska..

berger*

Ne,jen si myslím,že pokud hrknu do 30l nafty trochu benzínu,mám šanci. Už odpověděl,to nejhorší,do mála nafty 13l benzínu. Řekl bych,že pouze vyčištění nepomůže...

lukaslukas
hodnocení

Prepáčte, zabudol som odpovedat. Nafty bolo malo, minimum. Benzínu som dotankoval tak cca 13 litrov. Pravdepodobne akonáhle sa nafta minule a dostal sa do motoru benzin, auto zdochlo...

Manželka do HDi asi do +-6l nafty v nádrži natankovala E85 asi 15l.dojela domů cca2km.Já to zjistil až 3 den po,naštěstí se nikam nejelo.V pěti litrech vyfritlého RO (určeno do starého předkomůrkáče)rozředil 0,5l petroleje,přidal litr motoráku 15w40,toto nalil do nádrže,dal asi 6 odměrek VIF-u a doplnil asi 30l nafty.Motor vrčí pěkně dodnes ,cca rok apůl po "nehodě",ale asi tu vražednou směs nakonec nepřežila převodovka-týden před koncem TK před měsícem odešla.Motor namotáno dle tacho 360, ale spíše bych řekl 400-500 tkm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]