Nejste přihlášen/a.
Kvůli výkopu na chodníku u rod.domu musíme osadit dopravní značky (zákaz vstupu, přejdi na druhý chodník, ohrazení atd...). Neporadí někdo, kde si je půjčit na pár týdnů? Normálně bychom to vykopali a dali do pořádku bez nějakého papírování, ale máme obavy ze sousedů a event. komplikací, takže je to na povolení a kupu podmínek.
Od nich to mám nařízené, mám všechna povolení jen fyzicky značky chybí, realizace bude na jaře. Dopraváci jen nařízují a schvalují, značení dělá někdo jiný. Oficiální značení dělají firmy podle nařízení dopravky, ale to se nedoplatím, mně stačí značku někde na chvíli půjčit. Dřív byla možnost na technických službách města, ale už to nedělají.
Nezapomeňte se zeptat na půjčení výstražné pásky, případně si ji kupte.
Tak potom cedule dvě. Z každé strany jedna.
Pokud není dobře osvětleno, tak ty pásky by v noci mohly zabránit i pádu nepozornému, pod vlivem, nebo špatně vidícímu chodci. O lampičkách nemluvě.
Vyzkouším co se dá, správcem komunikace jsou asi technické služby, ale ty prý příslušné označení nevedou, to jediné mě napadlo se zeptat. Ovšem - zaplatit za pronájem chodníku pro účely výkopu si nechaly, tak to si ještě zjistím !
Jenže ono je to takové dvousečné, bylo kolem toho spousta papíru, žádostí, trvá to už skoro tři měsíce a teprve dnes mi přišlo poslední potřebné vyjádření, takže vlastně až teď podávám konečnou žádost se všemi přílohami, prostě horor. Ale nevíme, jak to s kopáním pak vyjde časově atd. a nechceme dráždit hada bosou nohou, aby s tím pak nebyly problémy, takže nikoho z instancí zbytečně neotravuju, zatím nikdo se nezmínil, kde ty značky vzít, prostě bude to práce svépomocí a tak to je jenom na nás.
Díky všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.