Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám Fabii HTP BME 47kW, používal jsem olej 5W30 Castrol Edge, náplň je tam 2,8litrů, a špatná koncepce motoru , katalizátor blízko motoru takže olej trpí vysokými teplotami-degraduje, ale používal jsem řidší olej, aby se rychleji napnul hydraulický napínák rozvodu- tyto motory trpí na přeskočení rozvodů, při startování..Olej měním po 7500km. Nyní chci přejít na olej Dextoll 10W40 z důvodu nižší ceny, samozřejmě chci zachovat interval výměny 7500km. Castrol byl plná syntetika Dextoll je polosyntetika. Slibuji si ztišení motoru a nižší spotřebu oleje. Na posledních 7500km mi vzal motor litr oleje( jestli je to provozen v zimě?). Otázka zní, je dobré přejít na 10W40? Tyto motory totiž z výroby měli 5W30-nějaký Shell...
Zkontrolujte, zda olej plní předepsanou normu VW 502.00 nebo VW 501.01. Jestli ano, můžete ho použít. Který z těchto dvou olejů je pro HTP lepší, těžko říct. Záleží i na tom, zda jezdíte krátké trasy po městě nebo naopak delší po dálnici. Jako optimální kompromis bych zvolil 5W40 plnící normu VW 502.00.
V té koncepci motoru bohužel šetřili i tak, že odebrali chladič oleje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.