Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabie HTP - přejít na olej Dextoll?

Od: martas123 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám Fabii HTP BME 47kW, používal jsem olej 5W30 Castrol Edge, náplň je tam 2,8litrů, a špatná koncepce motoru , katalizátor blízko motoru takže olej trpí vysokými teplotami-degraduje, ale používal jsem řidší olej, aby se rychleji napnul hydraulický napínák rozvodu- tyto motory trpí na přeskočení rozvodů, při startování..Olej měním po 7500km. Nyní chci přejít na olej Dextoll 10W40 z důvodu nižší ceny, samozřejmě chci zachovat interval výměny 7500km. Castrol byl plná syntetika Dextoll je polosyntetika. Slibuji si ztišení motoru a nižší spotřebu oleje. Na posledních 7500km mi vzal motor litr oleje( jestli je to provozen v zimě?). Otázka zní, je dobré přejít na 10W40? Tyto motory totiž z výroby měli 5W30-nějaký Shell...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

2x

Zkontrolujte, zda olej plní předepsanou normu VW 502.00 nebo VW 501.01. Jestli ano, můžete ho použít. Který z těchto dvou olejů je pro HTP lepší, těžko říct. Záleží i na tom, zda jezdíte krátké trasy po městě nebo naopak delší po dálnici. Jako optimální kompromis bych zvolil 5W40 plnící normu VW 502.00.

V té koncepci motoru bohužel šetřili i tak, že odebrali chladič oleje.

martas123
Díky za radu:)

mathew
hodnocení

1x

Pokud je předepsaný 5w30 kvůli lepšímu mazání napínáku tak je 10w40 velmi špatný nápad a ještě k tomu nějaká pofiderní značka, ale jestli ti těch pár korun stojí za nákup nového motoru tak tam klidně nalij vodu;)

xenofob

pčešel bych na jinou fabii, tato bude Před smrtí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]