Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace auta z bazaru - dovoz

Od: petr111* odpovědí: 15 změna:
Ahoj, kupuju v českém bazaru auto dovezené z Německa. Bazarista říkal, že mi při zaplacení dá papírovou převozku a německé doklady k auta a samozřejmě kupní smlouvu. Ptal jsem se na plnou moc od něj kvůli přepisu, který si zajistím sám, ale to prej nepotřebuju. Je to možné? Jak to prosím funguje v tomto případě? Díky. Petr

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já bych to nedělal, ale jemu zaplatil, ať to dá na české značky. Co když se na úřadě zjistí něco, a oni Vám nedají české doklady?

petr111*
hodnocení

Chápu, ale technickou zajišťuje on. Nezjistila by se většina možných i administrativních problémů už při ní?
Navíc kdyby to to dělal on, tak budu mít brněnské značky... :-D

No a co, tak je časem vyměníš. A na STK může mít kamarády a projde to, co by jinde neprošlo.

Petře, jak píše kolega Ferax, zaplatíte si 450Kč a máte značky podle svého bydliště. Ale proč to chcete. Když bude auto na českých značkách, nic neriskujete.

petr111*
hodnocení

Díky za odpovědi. Samozřejmě to písmeno na značkách byla nadsázka.
No a prosím jaké komplikace teda riskuju, když bych přece jen to prihlasoval sám? Co může být špatně?

hodnocení

0x

Plnou moc nepotřebujete. Stačí německé doklady, převozka a zelená karta - pojištění si můžete sjednat klidně sám přes internet, pokud ho prodejce nenabízí. Auto musí mít udělanou dovozovou STK a platnou evidenční prohlídku. Od těch německých dokladů si udělejte kopii, protože na úřadě si je nechají.

petr111*
hodnocení

Děkuji za odpověď a doporučení stran té kopie. To by mě možná nenapadlo.

Já na to právě zapomínám. Jsou celkem k ničemu, ale až budete auto zase prodávat, kupec by se po nich mohl ptát.

petr111*

A máte nějakou negativní zkušenost s přihlášením takhle koupeného auta? Nebo vy si je vozíte přímo sám?

Už jsem takhle koupil několik aut. Je to pohodlné, neřešíte plnou moc, nejste k tomu potřeba oba, jste skutečně první majitel v ČR. Hrozí ale to, že se bude jednat o kradené nebo leasingové auto a nakonec skončíte bez peněz a bez auta. Doporučuji před koupí určitě prověřit VIN.

Nevýhoda je, že přihlášení takového auta trvá déle, na značky můžete čekat klidně 14 dní a mezitím byste neměl jezdit.

petr111*

VIN jsem prověřil zatím v Cebii a tedy, co se týče ČR, tak je vše ok. Ale předpokládám, že tam může být některý z těchto problémů i ze země původu, je to tak? Neznáte třeba nějakou německou databázi, kde by to šlo ověřit? Děkuji.

petr111*

Supr. Když tam dostanu (v té části, co je ještě zdarma) co se týče registrů odcizených vozidel informaci "neevidováno", znamená to, že ten cardetect neeviduje žádné infomace, nebo že to vozidlo není evidováno v těch registrech? Přijde mi to matoucí...

Je to jen orientační nástroj, s jistotou to u dovozů nezjistíte asi nijak...

petr111*

Rozumím. Každopádně děkuji za Váš čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]