Nejste přihlášen/a.
Já bych to nedělal, ale jemu zaplatil, ať to dá na české značky. Co když se na úřadě zjistí něco, a oni Vám nedají české doklady?
Petře, jak píše kolega Ferax, zaplatíte si 450Kč a máte značky podle svého bydliště. Ale proč to chcete. Když bude auto na českých značkách, nic neriskujete.
Plnou moc nepotřebujete. Stačí německé doklady, převozka a zelená karta - pojištění si můžete sjednat klidně sám přes internet, pokud ho prodejce nenabízí. Auto musí mít udělanou dovozovou STK a platnou evidenční prohlídku. Od těch německých dokladů si udělejte kopii, protože na úřadě si je nechají.
Já na to právě zapomínám. Jsou celkem k ničemu, ale až budete auto zase prodávat, kupec by se po nich mohl ptát.
A máte nějakou negativní zkušenost s přihlášením takhle koupeného auta? Nebo vy si je vozíte přímo sám?
Už jsem takhle koupil několik aut. Je to pohodlné, neřešíte plnou moc, nejste k tomu potřeba oba, jste skutečně první majitel v ČR. Hrozí ale to, že se bude jednat o kradené nebo leasingové auto a nakonec skončíte bez peněz a bez auta. Doporučuji před koupí určitě prověřit VIN.
Nevýhoda je, že přihlášení takového auta trvá déle, na značky můžete čekat klidně 14 dní a mezitím byste neměl jezdit.
VIN jsem prověřil zatím v Cebii a tedy, co se týče ČR, tak je vše ok. Ale předpokládám, že tam může být některý z těchto problémů i ze země původu, je to tak? Neznáte třeba nějakou německou databázi, kde by to šlo ověřit? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.