Nejste přihlášen/a.
Zdravím, uvažuji o koupi Daihatsu Sirion 1.0 (51 kW), r.v.2008. Zaujal mne design a především fakt, že jde o technickou odvozeninu Toyoty Yaris, kterou jsem kdysi měla a se kterou jsem byla nadmíru spokojená. Zajímalo by mne, jak je na tom Daihatsu Sirion s náchylností ke korozi a kde má slabá místa. Pokud by někdo, kdo tyto auta zná, nebo Sirion měl poradil i ohledně nejčastějších závad a na co dávat pozor, budu moc ráda. Díky za odpovědi a přeji hezký den Pavla
Ne
Dobrý den. Jedná se o ojeté auto. Jediná rada je: vezměte si odbornika s sebou. Zkušený servisák pozná auto po nehodě. Pokud bylo opraveno před prodejem, zjistit můžete až za rok, že bylo bourané. Tj. plechy opravované místo výměn celku budou reznout velmi brzy. A obecně může jít o super auto, ale právě tento kus může být vadný.
Hlasoval jsem pro NE a tím důvodem je, že tato značka nemá v ČR oficiální zastoupení. Před koupí vozu bych doporučil navštívit několik prodejen náhradních dílů a poptat se jak je to s jejich dostupností (filtry, čepy, spodní ramena, rozvody, karosářské díly atd.), aby v případě poruchy nebyl problém.
Ještě by byla možnost obrátit se na pražskou firmu.
A poptat se u nich na dostupnost a hlavně cenu.
Přeji šťastnou ruku při výběru vozu.
Jj, spíš bych se držel Yarise... Pokud je drahý a jde o levnější srovnatelné, tak koukni na Pandu (motor 1,2/ 8V - jednoduché nenáročné auto, poměrně spolehlivé, do města ideální - vysoký posez, výborný výhled, díly dostupné a levné). Největší mouchy el. servo - snímač natočení volantu (repas ca 5k) a elektrika světel - konektor u ŘJ (jde dobastlit přidáním relé = kabeláž do ŘJ není silová ale jen spínací) Motor je povedený skoro nesmrtelný, jeden z nejlepších malých motorů vůbec...
Ne
Doplním kolegu - v případě FIATu (panda, punto) - musíte hledat s posilovačem řízení "CITY" - jinak je to strašná jízda právě po městě...
Bez posilovače řízení je snad jen základní verze s motorem 1,1/ 40 kW, všechny ostatní ho mají.. Posilovač má dvě úrovně účinku, City je ta vyšší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.