Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stala se mi nemilá věc. Prosil bych o radu. Koupil jsem auto, převezl, vše v pohodě, majitel to odhlasil na mě a pes sežral ( co už tak mile neni ). Je možné nechat vystavit TP nový jen s kupní smlouvou a zelenou kartou? ( ještě mi zbyl maly TP od převozu )
Děkuji za každou odpověď
Dobrý večer.Chudák pes.O duplikát TP bude muset zažádat původní majitel.To je ten kdo je uvedený v registru vozidel.
No, jeste by ho k tomuto ukonu mohl asi zplnomocnit, aby nemusel nikam chodit... Ale je to teda ourad, vsechno maji v pocitaci a papir je takovy problem
Jde o to, kde je registrováno auto a kde má trvalé bydliště nový vlastník, v každém případě musí mít úřednice k dispozici spis vozidla, takže například auto registrováno v Praze, které bude nový vlastník přihlašovat v Brně,protže tam má trvalé bydliště, lze vystavit duplikát velkého TP v Brně současně s registrací nového vlasníka, bohužel ne na počkání, ale až poté, co si úřad v Brně vyžádá papírový spis vozidla z Prahy. To může trvat 3 dny nebo týden. Podle pružnosti české pošty nebo jiné kurýrní služby. Protokol o evidenční kontrole by i bez velkého TP měla STK vystavit, když o to občan pořádá, do protokolu to technik STK výslovně uvede..že v rozporu s přílohou 20 vyhlášky č.302/2001Sb. žadatel nepředložil technický průkaz z důvodu ztráty atd...prostě nějakou podobnou formulaci...bez protokolu o evidenční kontrole auto na sebe nezaregistrujete, a bez registrace na Vás Vám nelze vystavit duplikát TP. Takže bych se na Vašem míste zaměřil na to, přesvědčit na STK technika, aby evidenčku udělal podle skutečnosti a podle identifikačních znaků a vystavil Vám protokol, jinak se dostáváte do neřešitelné situace...Vlastní vinou, tedy vinou psa...Mimochodem, těším se na novelu zákona o správních poplatcích, především na to, až bude správní polatek za vystavení duplikátu TP minimálně desetinásobkem současné částky. Pak si určitě alespoň někteří z Vás začnou dávat pozor a techničáky nebudou pohazovat vedle psích misek, ale ukládat je tak, jak si to veřejná listina zasloží, t.j. mezi ostatní důležité doklady.
Děkuji, vzhledem k tomu, že patříme v EU mezi raritu, pokud jde o zacházení s registračními doklady , konkrétně o počet ztracených, poškozených, odcizených, psem sežraných atd registračních dokladů, jinou cestu nevidím...na malého českého člověka neplatí nic, jen sankce, sankce, sankce...Pak to funguje...Když může někdo uchovávat svůj rodný list po celý život, tak může uchovávat v bezpečí i doklady k autu a neházet je psům...když se začtete do některých diskusních příspěvků této poradny, zjistíte, že pro hodně lidí je veřejná listina pořád jen cárem papíru...Až tato veřejná listina bude drahým cárem papíru, přístup lidi k dokladům se změní...budou platit, platit, platit, svůj první duplikát budou pak uchovávat jako v bavlnce a pamatovat si to, možná už navždy...blbec se totiž učí na vlastních chybách...
No ja teda nevim, je to jen kus papiru, ze by se za to mely platit az tak astronomicke sumy, kdyz to jen vyjede z tiskarny... Nejsou nahodou urednici placeni z nasich dani? Kolikrat ku.va mame za vsechno platit?
Když nejsi normální slušný občan a zacházíš s veřejnou listinou jako se záchodovým papírem, tak plať, čím víc, tím lépe, jinak se nikdy nenaučíš že si máš dokaldy odložit na bezpečné místo...To Tě měla už dávno naučit maminka...
Ne, je to v naprostém pořádku, zkuste si domyslet souvislosti, velký TP který zrovna nesežere pes lze lehce zneužít, je totiž veřejnou listinou jako občanský průkaz, jako pas, jako řidičský průkaz nebo zbojní pas...Veřejná listina znamená, že údaje v ní uvedené vydal orgán veřejné moci atd...a co je v nich psáno, to je dáno...Kvůlli člověku, který to bere jako cár papíru a každou chvilku tento cár papíruc ztratí, musí další slušní občané, co si také řádně platí daně a přijdou na úřad jednou za čas, stát v ponižující frontě za šklebícím se jardou...a to úplně zbytečně...
z části souhlasím z části NEMOHU souhlasit.
souhlas: je totiž veřejnou listinou jako občanský průkaz, jako pas, jako řidičský průkaz nebo zbojní pas...Veřejná listina znamená, že údaje v ní uvedené vydal orgán veřejné moci atd...a co je v nich psáno, to je dáno
nesouhlas: vůlli člověku, který to bere jako cár papíru a každou chvilku tento cár papíruc ztratí, musí další slušní občané, co si také řádně platí daně a přijdou na úřad jednou za čas, stát v ponižující frontě za šklebícím se jardou...a to úplně zbytečně...
zneužít lze všechno, ale platit za to, že pes něco zničil a přirovnávat to k podvodu% jako sankci za podvod,¨.
Velice si Vás, pane NÚ, cením za odborné rady, přesněji jako nejlepšího, ale jako člověk a úředník, představoval bych si jiný přístup k lidem.
Jsem proti vyhrožování a to mi vadí nejvíce.
ale já nikomu nevyhrožuji, jen upozorňuji, že je situace neudržitelná, vystavení duplikátu TP se provádí čím dál častěji, není to úkon který by trval minutu, a když jich jedna pracovnice denně vystaví 5, a přitrom jí tam přijde 30 lidí, tak to o něčem svědčí...když má někdo doma v pokladničce nebo na dně šuplíku rodný list, nic mu nebrání v tom, aby tam uložil i další doklady...Jděte s e zaptat na matriky, jak často vystavují úřednice duplikáty rodných listů...Jdětě se zeptat na policii, jak často vystavují duplikáty zbrojních průkazů...a zda Vám někdo ještě zbrojní průkaz vystaví, když ho ztratíte podruhé...Někdo je schopen ztratit 3x po sobě velký TP, myslíte si, že je to normální? Co myslíte, kde hledat příčiny uvedeného jevu? Jak často ztrácíte velký TP Vy? Dvakrát ročně? A mimochodem, pes nežere techničáky, možná koza...
NÚ. ještě jsem neměl tu čest ztratit techničák. Asi to bude tím, že mám šanon jen s techničáky a doklady na auta. Ale nepovedu polemiku o "jedna pracovnice denně vystaví 5, a přitrom jí tam přijde 30 lidí," páč to by klidně mohlo být za doby strašení s příspěvky do ČKP.
Nicméně se domnívám, že vyhrožujete o novelizaci zákona a větším poplatku.
Dobrý den,
Moc Vám pane Cukrář děkuji, i Vám, pane nespokojený uředníku za odpovědi. Psal jsem ještě na magistrát a došla mi tato odpověď:
Technický průkaz vystavý ten registračni úrad na kterém se bude vozidlo nově přeregistrovat. Pokut to budete Vy a spadáte pod úřad v Přerově, tak Přerov.
Nebude to na počkání , musíme vyžátat podklady z původního reg. úřadu.1.) Předpokládám že máte alespoň malý technický průkaz, na kupní smlouvu můžete jezdit akorát na kole, auto je silniční motorové vozidlo podléhající registraci a bez TP nemáte na silnici co dělat.Takže odpověď je jasná, bez TP na silnici nemůžete.
2.) Pojýdky o tom, že doklad sežral pes si strčte za klobouk, kdyby jste přemýšlel tak by jste nikdy auto bez velkého TP nekupoval.Nevíte, co je tam zapsáno. Od neukončeného leasingu - věcného břemena, přes X předchozích vlastníků, může tam být zapsána přestavba , kterou má oprávěnění zapsat jen firma s licencí, ale která možná ještě nebyla nahlášena registračnímu místu, ale kterou bez TP s tímto zápisem nikdy nezlegalizujeze.
3.)Budete se muset dopravit na STK, ne na evidenci, evidence sídlí na úřadech, a tam se auta fyzicky nekontrolují.Pokud je vyhláškou stanoveno, že při evidenční kontrole žadatel předloží velký a malý TP, tak to po Vás bude technik na STK chtít. Při evidenční kontrole totiž porovnává technické údaje v TP se skutečností, všímá si nejen identifikační znaky, ale i případné odchylky nebo konstrukční změny, které nejsou zapsány v TP.Bez TP nemá co srovnávat, takže bude muset auto ztotožnit podle VIN se základním technickýmk popisem, který má STK k dispozici. Nevylučuji, že se při evidenční kontrole přijde na nějaké odchylky, které nebudete schopen vysvětlil, když nemáte techničák který sežral pes, a světlo do celé věci nemusí vnést ani spis vozidla, který zašle registrační místo v Praze. Ve spisu nemusí býát ve vztahu k odchylkám žádné podklady, protže je tam nikdo nedoddal, respektive nikdo nepožádal registrační místo o provedení nějaké změny... bude pak jen a jen na Vás, aby jaste vše doložil a vysvětlil. Opakuji, jen a jen na Vás.
ano, maly TP mam. Velký technický průkaz jsem viděl - opisoval jsem číslo papíru do smlouvy. Nemusíte být na mě nepříjemný za něco, za co nemohu. Žádná přestavba psána není/nebyla.
Takže s malym TP na silnici mohu?
Ale Vy za to můžete. Vidět doklad nestačí,Lepší je mít ho. Máte ho? Nepříjemný jsem nikdy na nikoho nebyl, jsem permanentně roztomilý.
Nevyhrožuji, jen kosnatujki, že je nejvyšší čas, aby se tím někdo začal smrtelně vážně zabývat.Myslím si že je to ostuda ČR, tyto informace o ztracených a odcizených TP si tottiž v rámci EU vzájemně vyměňujeme
Ja jeste teda zadny TP neztratil, ale pristup, kdy je kazda chyba extremne penalizovana se mi vubec nelibi. On ten papir clovek nemusi ani ztratit, muze mu ho treba nekdo ukradnout, nebo muze shoret s barakem, nebo ho treba sezere ten pes (a o tom neco vim, mame taky rocni kousek od stenete...) atd. Kdyz uz teda nejake papiry maji byt (coz je taky blbost, stacil by tady PDF dokument, stejne je vsechno v pocitaci), tak by mela byt rozumna moznost reseni problemu a ne hned za vsim videt podvodnika.
Ještě jednou zopakuji, pro Tebe, Jardo...Když to jde v celé evropské unii, tak nevidím jediný důvod, proč by to nešlo u nás...Proč by to nešlo u nás tak jako jinde, neztrácet, nepoškozovat a nedávat psům žrát veřejné listiny. Nedokážeš si představit, kolik je dnes mezi lidma registračních dokladů, prohlášených za ztracené, odcizené, sežrané...Stát se samozřejmě může, že někdo vyhoří, bude vykraden atd...ale dnes je běžné, že jeden člověk ztratí 3x po sobě doklady od toho samého auta...Bude s úsměvem tvrdit, že je ztratil při stěhování, když si to ověříš v evidenci obyvatel, zjistíš že má stejné trvalé bydlištrě celý život...Ale, přesto že evidentně do očí lže a šklebí se, musíš s ním jednat rozumnmě...takže ano, rozumný přístup...Kdyby dotyčný vědel, že při první registraci zaplatí normální správní poplatek podle zákona, dostane velký a malý TP a značky, a když ale velký TP ztratí, zaplatí za vystavení duplikátu třeba 1.000,- Kč, tento doklad by pečlivě hlídal. A Ty bys tady nepsal do celého světa, že jde jen o cár papíru. Psal bys, že jsou na úřadech svině a ten kdo ztratí TP se za vystavení duplikátu nedoplatí...a to by působilo výchovně a jako prevence...Výkříky o cárech papíru mají opačný efekt...proto musí být správní poplatek za vystavení duplikátu zvýšen ze 100,- Kč minimálně na 1.000,-Kč, podvodník nepodvodník.
PDF dokument nebudu komentovat..
Sorry, zivil jsem jeste malou nadeji, ze stat a urady jsou tu pro lidi... Ale je fakt, ze trend je jasny - kdyz buzeraci, tak pro vsechny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.