Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rachot v převodovce

Od: tomas35 odpovědí: 24 změna:

Dobrý de, mám dotaz ohledně převodovky u felicie. když jedu tak mi něco rachtá v převodovce a když zmáčknu spojku tak to přestane, pustim jí a začneto. Nevíto kde je chyba. Moc díky.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Aha...

Vadne vypinaci lozisko se prestane ozyvat ve chvili, kdy jej zatizite? A bez zateze pri pustene spojce se ozyva? To snad ne!

Vypinaci lozisko je spatne prave tehdy, pokud se zvuk zacne ozyvat po vyslapnuti spojky.

Takhle to spis vypada treba na spatnou pruzinku odtlacujici vypinaci packu a lozisko, velmi casto se hluk ozyva pri pustene spojce, pokud jsou zmozene tlumici pruzinky spojkove lamely, lamela je opotrebena ci jednoduse neni neco mazano.

Kazdopadne tak jako tak bude muset zrejme prevodovka dolu. - Az po te, co se na to primo na miste koukne odbornik a urci puvod hluku.

Na vypinaci lozisko to ale skratka a dobre podle popisu zavady nevypada.

ar*

Po přečtení Axusovi odpovědi jsem si ještě jednou pořádně přečetl otázku tazatele a tluču hlavou o zeď*zed* Nevím jak jsem to před tím četl. Axus má pravdu a svoji předchozí odpověď ruším.

Než pujde převodovka ven (vypadá to na ložisko v převodovce ) tak ještě skontrolovat množství oleje. Jesli neběhá nasucho.

Jsem LAMA.

tomas35
hodnocení

jenže to se neozývá v převodovce nýbřž kolem lamely ,tak to nemusí bejt v převodovce, převodovka je dělaná

ar*

Pokud vyšlápnš spojku a přestaneto tak je to v převodovce,kdyby to byo ložisko , lamela přítlačák tak by to rachtalo při sešlápnuté spojce. Ono se to může zdát že to je od lamelya ale je to převodovka. Mrkni kolik tam je oleje a pokud tam bude dost tak nezbyde nic jiného než převodovku ven a nejspíš výměna ložisek.Bohužel.

Ono je to vcelku jednoduche.

Pokud zjistis dostatek oleje, jak spravne po nekolikate radi Petronell, a zaroven si budes jist, ze se rachot ozyva z vnitrnosti prevodovky, tak musi prevodovka ven z auta tak jako tak.

Pak mas pristup jednak ke spojce - a muzes zjistovat nejruznejsi zavady, tak i pri neuspechu pristoupit k dalsi demontazi k vnitrnostem prevodovky a tam dal hledat zavadu.

Tudiz v teto fazi je celkem jedno, co presne hluk zpusobuje.

Nech to hlavne poslechnout nekym zkusenym a ten primo na miste muze hluk identifikovat. Ono to takhle pres net jde dost tezko. Kazdy hluk je specificky a zkuseny ho muze rozeznat. Zde je to do jiste miry stale pouze hadani.

loiza*

Podle mého názoru to není vysouvací spojkové ložisko, ale problém dělá malé ložisko, které je uvnitř ( na konci klikového

hřídele v motoru.) Nutno vyndat převodovku, sundat přítlačný talíř apojky, satrvačník a pak se na ložisko dostanete.

Nevím, jestli to někdo už neradil, nečetl jsem všechny odpovědi.*cteni*

stirecek*

To už může udělat generálku, ne?*ee*

ar*

Lojzo neradil protože má pravdu axus je to v převodovce. Kdyby to bylo ložisko na klice tak by nemělo vliv vyšlápnutí spojky a rachotilo byto stále při chodu motoru. Ale možná že tazatel už příšinu zjistil už je to více jak měsíc.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

To spíš vypadá na problém se spojkou - ložisko

hodnocení

2x

Jo je to ložisko spojky.

tomas35
hodnocení

a to musím půlit celou převodovku anebo jen oddělit od motoru tam jak je lamela, díky

Jenom sundat převodovku,doporučuju s tím udělat rovnou i spojku aby se s tím člověk nepachtil za půl roku znovu.

ar*
hodnocení

2x

DEXX má naprostou pravdu a dostal dobrou je to spojkové ložisko a vyměň i tu lamelu.

stirecek*

K té lamele bych přidal ještě přítlačák a už by to mělo být komplet. Cena 800Kč materiál.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

doporučuji nasypat do převodovky dvě hrstě bukových pilin, rachtání ustane*smich*

majkl123*
hodnocení

0x

mas malo oleje! kdyz to prestane po zmacknuti spojky, nemuze to byt lozisko (temer s jistotou).. proste malo oleje ... ver mi resil jsem to nedavno

metaliza

pokud to přestane když se zmáčkne spojka tak to bude odcházet nejspíš nějaké ložisko uvnitř převodovky.Může to vydržet léta nebo vyplivnout zítra.Určitě bych nejel někam do ciziny.

kokys

Zdravim, moc stastna z tech odpovedi nejsem a mam obavy. Muj problem je to same, ´´rachtani´´ je porad a po seslapnuti spojky se zvuk prestane ozyvat, pri uvolneni spojkoveho pedalu se ´´rachtani´´ objevi znova. Mam takovy pocit, ze rachtani ustava a objevuje se na hranici zaberu spojky, zhruba v te polovine. Myslela jsem do ted ze je to prave lozisko, ale prevodovka jsem netusila. Muze mi nekdo prosim rict jak je to nakladne? A nejake blizsi informace? Dekuji

metaliza

co máte za auto?rok výroby?Určitě bude lepší převodovku sehnat starší než spravovat.A dokud to jezdí,tak bych jezdil.Jestli teda nejezdíte delší vzdálenosti

metaliza

jo,přehlédl jsem.-Felicie.Na tu se ppřevodovka sežene za pár babek.Horší bude výměna,ta bude nejdražší.Nejlepší kdyby se na to podíval automechanik a s jistotou řekne,jestli je to ložisko v převpdovce a co dál.

jabraka*
hodnocení

0x

Za jízdy je ložisko evně spojeno s přítlačným talířem a přitlačeno k pružině.Samo tedy se netočí.Při zmačknutí pedálu se přenese síla na vidlici a ta spolu s ložiskem nadzvedne přítlačný talíř,a rozpojí motor od převodovky.V tento okamžik by poškozené axiální ložisko mělo být hlučné.Pokud je to obráceně,mohlo by to dělat ložisko na stromečku.

JABRAKA

tomas35
hodnocení

vracím se k mé otázce na záčátku, ta převodovka zatím rachtá jenom když mrzne a když je nad nulou tak je to OK. zajímavé

svatopluk*

Rachot v převodovce odstraní jedině TEC2000 OIL BOOSTER! více na www.tec2000.cz

jabraka*

Svatopluk by mohl mít pravdu.Pokud olej v převodovce ztuhnul,rachocení mohou způsobovat synchrony které jsou nedostatečně mazané.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]