Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cela technicka znovu po prosle 30denni lhute?

Od: tomasm odpovědí: 18 změna:

Dobry den,

Obracim se na vas ohledne problemu s technickou kontrolou vozidla. Jako kazdy ridic jsem po dalsich 2 letech jel na STK vyridit si "technickou". Prvne jsem byl poslan na mereni emisi > probehla bez problemu. Pote jsem byl poslan na samotnou technickou kde se naslo par minoritnich problemu:

- chybejici svetla (parkovacky) ve prede vlevo i vpravo

- spatna svetelnost parkovacky vzadu vpravo

- spatna svetelnost svetel osvetlujici SPZ vzadu

- narusena integrita bezpectnostniho pasu vzadu uprostred

Byl mi vystaven papir na technickou zpusobilost vozidla ale pouze na 30 dni, s tim ze problemy vyse musim do lhuty opravit a prijit na technickou znovu. Za emise jsem platil 900 korun, za technickou 1300 korun a bylo mi receno ze po zminenych opravach budu doplacet jeste 300 korun. A nyni k problemu...

Bohuzel (a ano, uznavam, zde je ma chyba) jsem nestihl opravy provest do 30 dni a na STK jsem s opravenym vozidlem prijel az 14 dni po lhute... na STK mi rekli, ze kvuli propadnuti 30 denni lhuty a zmenam v zakone z rijna 2018 musim projit celou technickou vcetne emisi znovu a tudiz budu muset i platit 900 + 1300 opet znovu.

Prijde mi velice hloupe abych kvuli temto duvodum musel platit celou technickou opet znovu, kdyz bylo prokazano na emisich i technicke mesic a pul zpet ze auto je v naprostem poradku (nalezene problemy neberu ani jako zavady... pro mne je zavada treba neco s motorem, ne chybejici svetlo ci naruseny, byt funknci pas). Z pohledu zakona / procesu STK (pokud to je ovsem pravda co mi tvrdi) to asi chapu, ale jakozto clovek mi tohleto prijde pouze jako "papirova" prekazka kvuli ktere prijdu o dva tisice coz pro mne nejsou male penize...

Muze mi zde nekdo poradit zda je toto v poradku nebo zda s tady s tim mohu neco delat?

Mnohokrat dekuji.

PS: prosim omluvte chybejici diakritiku

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

8x
Hloupé je se na to vykašlat a nestihnout to ve lhůtě.

break
hodnocení

7x

jo, je to tak, když se to nestihne do měsíce

hodnocení

6x

Takto to je a je to tak už dlouho. Protokol z měření emisí nesmí být na STK starší než 30 dní a opakovaná STK také do 30 dní, jinak se musí opakovat celá.

Holt se musíte smířit s tím, že zaplatíte plnou cenu a budete to absolvovat celé znovu.

A jestli se vám chybějící světla nebo poškozený bezpečnostní pás nezdají jako závada...

hodnocení

5x

Je to správně.

mathew
hodnocení

3x

Šel jste tam sám a ani neznáte technika? No někoho vyhodit musí a vy jste ideální kandidát. Ono by to asi normálně prošlo, ale jak píšu občas někoho vyhodit musí a body 2 a hlavně 4 zase taková malichernost není... No a to, že jste to nestihl je jenom váš problém

xenofob
hodnocení

1x

Ceny na STK jsou smluvní. O tom nerozhoduje poradna ani kritici. Je jen a jen na provozovateli STK, jaké nastaví pravidla.

Tak se s tím provozovatelem STK domluvte, stačí se podívat na webové stránky stanic technické kontroly a ceny se nepatrně liší.

Samozřejěm chápu že 2000-Kč je pro někoho hodně, ale pak kalkulujte zda se vám vyplatí provoz auta...žárovky stojí pár desítek korun a celé situaci šlo předejít...včetně zbytečných dalších výdajů..nebo změňte přístup k životu..

asd1
hodnocení

1x

Chybějící světla/ poškozené pásy nejsou banality, ale nebezpečné závady. Např. ty parkovačky - když praskne levá potkávačka a parkovačka neni, tak vypadáš jako motorka jedoucí u kraje, že to je auto jde vidět tak z 30m a protijedoucí je hodně rád, že se stihne vyhnout. To samé chodec pokud ti praskne pravá potkávačka, zdálky vidí morotku co jede u prostředka a ejhle najednou se vynoří auto... Ty to sice považuješ za blbosti, ale naštěstí pro ostatní tě TK odstaví.

Měsíc času na opravu takových drobností je víc než dost, když ses na to vykašlal tak holt zatáhneš celou TK znova nebo nebudeš jezdit. A nadávat můžeš jen sobě, když nejsi ani schopný před TK zkontrolovat jestli ti všechno svítí..

tomasm
hodnocení

Dekuji Vam vsem za potvrzeni... je uz bezpredmetne se tu ospravedlnovat co, proc, jak jsem to nestihl... ano, moje chyba, jen jsem si chtel byt jisty nez jim zaplatim plnou cenu znovu.

Mimochodem, bez parkovacich svetel to neni zas tak hrozne, porad jdu normalne videt, ani jsem o tom nevedel (zadna kontrolka na palubovce, kdyz me staveli policajti tak me take neupozornili), svetlo na SPZ je pro policajty hlavne ne pro me nebo ostatni ridice a mala dirka v normalne funkcnim pasu uprostred vzadu? ... ale to je uz diskuze na jindy.

Jeste jednou dekuji!

I ta malá dírka v páse může při menší nehodě stát zbytečmě život daného pasažéra jím připoutaného a ještě způsobit i zranění lidem na předních dvou sedadlech,když se onen pás díky m,alůé dírrce přetrhne! A mezi námi nevědět že na autě mám mít funkčníé vnější osvětleníbyť jde o parkovačka a osvětlení RZ? to je výmluva Pepíčka z 1 třídy!

04.01.19 02:46

diesle a satame, taky se přidám.

Ten řidič je líný a vymlouvá se na kontrolku na palubce. On j e tak liný, že ráno neobejde vozidlo, aby se podíval, zdali vše svítí, nebo zda má všechny kola. Takový jezdí po silnicích.

break

nefunkční zadní světla jsou na facku.Obvzlášť věčer...už jsem málem kvůli pár takovejm kreténům roztřelil auto, když někomu nefunguje ani jedno brzdový světlo nebo světla vzadu celkově třeba v noci...

A obejít aspoň před TK auto a zkontrolovat světla je otázka 1 minuty, jde to i bez pomocníka.O výměně ani nemluvím, když je někdo levej, tak v servisu se většinou žárovky dělaj na počkání...

Mezi námi "děvčaty" jak se říká. N jedné technické před koncem kde je kontrola světel mi praskla žárofka. mechanika na mne chcíli koukal,pak řekl-te neumíte aspoň před kontrolou vyměnit špatnou žárovku?Řekl jsem umím ale ne svícítící-tak projděte tam těmi dveřmi pak hned ... opsal cestu tam a kupte si žárovku a vyměnte si ji.Mámm rezervní a mechanik ne pak vám bude chybět. Musel jsem projít halou do vedlejšího servisního skladu koupit žárovku a hned ji vyměnit-jinak bych TK asi neudělal.Mechanik se pak usmál a říká ,"já vím že to bylo OK ale vyzkoušel,jsem vás a nemáte problém takj si vyjeďte a pak do kanclu pro doklady ,Nashle za dva roky." A bylo to.

break

My v práci vozíme zákaznákům auta na STK, samozřejmě je i na ně připravujeme.Zběžná kontrola na zvedáku zabere 10 minut se vším a párkrát se stalo, že auto se vrátilo a zrovna na stanici přestal svítit třeba vepředu obrys, prostě jedna žárovka na lince umřela...stává se, ale poslat tam auto s nefunkčním osvětlením je lenost a blbost v jednom...nesvítící světla techniky akorát urážej...

krtek66
hodnocení

0x

za blbost (v tomto případě spíš sklerózu) se platí...bohužel..

hodnocení

0x

@tomasm - Prijde mi velice hloupe abych kvuli temto duvodum musel platit celou technickou opet znovu... nalezene problemy neberu ani jako zavady
Samozřejmě - proč byste se měl zajímat o nějaké normy a předpisy, když vám se to zrovna nehodí, že?

Miochodem - vy jste odborník, když tvrdíte, že narušený bezpečnostní pás je nadále funkční?

vernon
hodnocení

0x
Pokud ty čtyři věci které jsi vypsal nepovažuješ za závady, tak prosím tě buď skoč ze skály, nebo aspoň spal řidičák a už nikdy nesedej za volant.
Děkuji.
kolemjdouci

Přesně, takový nezodpovědný řidič, s takovým vrakem, nemá na silnici co dělat. *cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]