Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozná někdo motorku?

Od: lidus* odpovědí: 19 změna:

Vážení rádcové a motorkáři zvláště. Přikládám fotky (snad to zvládnu), Poznáte co je to za tip motorky? V techničáku psané pouze ČZ, r. výroby 1945, do provozu v r. 1947. Manžel bude rád a já budu za tu nejlepší manželku. Děkuji. Liduš

Pozná někdo motorku?
Pozná někdo motorku? #2
Pozná někdo motorku? #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Patrně nějaká modifikace ČZ 98. Vyráběla se v letech 1937 - 1946.

danys*
hodnocení

1x

Je to ČZ 125t s neorigo motorem čz 98

hodnocení

0x

Je to ČZ 125 ccm.

barbakan*
hodnocení

0x

Je to ČZ 125b popřípadě 125t

hodnocení

0x

Rozhodně nevyhazovat, i v tomto špatném stavu má vekou cenu, v řádu desítek možná sto tisíc korun. Pokud má platné papíry, tak ještě víc.

danys*

Možná i milion co? *smich* Zase neblázni. Je to obyčejné téčko, kterých se vyrobilo mraky.

je to otázka nabídky a poptávky. Jeden překupník mi nabízel za komplet pojízdnou motorku 1000,- a když jsem se díval za kolik prodává jednotlivé díly -v horším stavu - vyšlo to na nějakých 25 tisíc...

@danys: milion zas ne, ale ty desetitísice to určitě budou, je o starý model a sběratelů se vyrojilo mraky.

danys*
Desetitisíce určitě, můj odhad 35-45 tis. Pokud je to motorka z rodiny, hodnota nevyčíslitelná :)

hodnocení

0x

ČZ 125 A (řetěz vlevo, T a dál - vpravo)

cs.wikipedia.org/...

danys*

spíš tam někdo přendal motor a zadní kolo. tím pádem ani nezapojil táhlo na zadní brzdu

Tak na tom odkazu je úplně jiný typ- viz odpružení předního kola. Je to nějaká odvozenina odtypu ČZ Tourist.

Tak na tom odkazu je úplně jiný typ- viz odpružení předního kola. Je to nějaká odvozenina od typu ČZ Tourist.

Prosím všechny odborníky aby mi zdůvodnili ten motor ČZ 100 .

hodnocení

0x

Je to jak pise Danys.

Predni vidlice CZ 125T - viz teleskopicka misto vahadlove u 98 a 125A a 125B.

Ram CZ 125 B/T - viz reseni drzaku stupacek a paky brzdy oproti 98 a 125A. (retez v levo nic neznamena. To je kvuli motoru).

Osazene povalecnym (startpaka vlevo) motorem CZ 98. Puvodni rucni razeni normalne umistene na nadrzi je tu zbastlene pomoci kratke orezle paky, co je dobre videt na druhem obrazku.

Jako celek to nema zadnou hodnotu. Pouze motor a zbytek zvlast. Motor podle funkcnosti 4-6 tisic, zbytek podle orezlosti. Nejvzacnejsi je na tom predni vidlice.

OK ale motor je ČZ 125..

lidus*
hodnocení

Všem díky za snahu. Jsme si skoro jisti, že nikdo nic nepředělával, že tak jak to je, to vyjelo z fabriky, nikdy se tchán nezmínil, že by něco upravil. Cena není podstatná, manžel by svůj muzejní exponát nikdy neprodal.

danys*
Pod sedlem by měl být výrobní štítek, tak zkuste kouknout. Ale motorka je na 100 % 125t a motor ČZ 98. Sériově se to takto nikdy nevyrábělo.

Věřím vám to, ale slyšel jsem i o případech, kdy neznalá manželka odevzdala do sběru za pár stovek starý motor, který měl sběratelskou cenu dvacet tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]