Nejste přihlášen/a.
Příjemný začátek nového roku.
prosím o radu potřebuji koupit ojeté(2010+) auto s automatem. Je možné, že budu brát i na leasing, protože přes práci máme 2% úrok.
3 člená rodina, nájezd hodně málo cca 10-15tis ročně, automat, benzín.(100+ koní) po 50000 cca 5 letech zase prodám. Koukal jsem na octavie, golf kombi, yeti, rapid (je asi moc úzký) U renaultu a citroenu nesnesu interiér.Co by jste doporučili okolo 200-300 tis.? Díky moc kdyžtak doplním info.
Zdravim, kupte automat , mám 5 let dsg automat na škovce a naprostá spokojenost . Časem to budete tvdit také.
no vzhledem k tomu, že nejsem nějakej super fanda řízení tak mě to rozhodně vadit nebude, že neřadím a manželka se bude umět rozjet ...snad
Díky. proč né automat? Je to nutnost kvůli manželce. Když bych koupil 100tis nájezd třeba a na 150 to zase střelil myslíte, že by se převodovka mohla rozbít a byli s tím náklady nebo?
i manual potřebuje údržbu a pokud odejde spojka a dvouhmota, tak to taky není levná záležitost.A některý manuály jsou poddimenzovaný...
U automatu je potřeba měnit olej a filtr.Interval je podle značky, někde se uvádí doživotní náplń, ale po pravdě je to kolem 60 000km...
Sám bych do automatu s klidem šel.Nebál bych se hydroměniče ani dvouspojky, ale vyhnul bych se robotizovanejm převodovkám alá PSA...
Osobně si nemůžu automat vynachválit a jen lituji, že mě to nenapadlo dřív.
Co třeba takový Ford, C-Mac nebo lépe S-Max?
v zahraničí jich je dost.Ford má v nabídce i dvouspojku Powershift, ale i klasickej hydroměnič Durashift...V kombinaci s jakýmkoliv motorem od Fordu ať benzín nebo nafta by to byla skvělá volba...
u každý ojetiny s automatem to chce doložit potvrzení o údržbě, jinak umře každej.To platí na každou značku...
Hlavně musí řadit a chovat se plynule a bezchybně, sebemenší oprava je drahá a náročná.
proti automatu nic nemám.. vadí mi ale to, jak ti blbci to programují, aby byla co nejmenší spotřeba a to že se celé auto třepe jak ratlík je asi vedlejší.. nevěřím tomu, že se takové neustálé podtáčení někde časem neprojeví.. jo super pádla pod volantem.. to ale postrádá smysl automatu... parkrat jsem si s tim hral ale je to o ničem.. bud at to řadí samo nebo budu šlapat na spojku a drandit řadičku.
Máme dvě auta s automaty z roku 2005. Poměrně hodně najeto (ke 300tis km). Olej v převodovce měněný a zatím žádné mouchy a řadí dobře. Není potřeba přehnaného strachu z automatu. Když jsou mrazy je vhodné nechat převodovku (a motor ) chvíli zahřát na místě a teprve pak odjet.
Pokud automat umožňuje manuální podřazení je to super věc. Pokud mi někde někdy v kopci zbytyčně padou otáčky dám sportovní režim a je to vyřešeno. Na kopci vrátím zpět normální režim. Dělá mi to v jednom kopci, kde jedu v koloně 45-50km/hod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.