Nejste přihlášen/a.
Zvažuji koupi nového auta VW golf variant VI. Nevím všem jaký motor zvolit - 1.6 75 kW (102k) nebo 1.4 TSI 90 kW (122k)? Ročně najezdím maximálně 20000 km. Děkuji za odpověď.
1.6 je už dnes zastaralý motor na ústupu, ale zase prověřený roky.
1.4 TSI je novinka, jak bude úspěšný a spolehlivý teprve ukáže čas.
Osobně bych bral 1.4, pojede lépe než 1.6 při stejné spotřebě.
doplněno 11.01.10 10:05:Nemůžu zatím osobně srovnat 1.4 TSI, snad za měsíc budu mít možnost vyzkoušet až dorazí první Octávky s těmito motory, ale na těch archaických 1.6 jsem najezdil cca 15.000km v různých koncernových autech a hrůza běs - dole nejede vůbec, musí se točit a to pak žere 9 - 10l. Naložený je motor líný i nahoře. Asi má každý jinou představu o pružnosti motoru, ale osobně tohle je pro mě nejhorší koncernový motor co se týče porovnání spotřeby a pružnosti/síly.
S tím souhlasím, 1,6tky v benzínu jsou líné až běda, člověk musí furt řadit, dole se tomu nechce, nahoře je taky díra a navíc to žere. Ve městě 9,5-10l. Jak jsem psal, když už tak 1,4turbo, pojede odspodu a bude svižná i nahoře, tyhle motory mají ale dost vysoko max výkon, ale krouťák bude pěkný. Já osobně jen diesel, ten je daleko pružnější, ale z těchto dvou bych vzal 1,4
1.9 TDi 66kW, osvědčený motor který přežije ty benzinové, se spotřebou pod 5l nafty ušetříte i při ročním nájezdu jen 20 tis. km
je ve čtyřkovém, proč zbytečně vyhazovat peníze za předražený nový - zánovní šestkový golf, když si za to lze pořídit tři čtyřkové?
Dobrý den 1,4 TSI při cestovní rychlosti bude mít nízkou spotřebu, ale do kopce a při sportovnější jízdě bude hezky papat.
Je to blud, moja v Leone papá od 5 - 6 max mimo mesta a dialnica je pri 130 - 140 7 -7,5 mesto okolo 6 -7 l.
Howg
Do kopce preci papa kazde auto
A nalozeny benzin se samozrejme musi vic tocit, nema takovy kroutak jako diesel, ale to je vsem jasne.
Právě že je to přesně naopak, turbo tahá odspoda, takže se nemusí tolik točit. Jinak spotřeba bude odpovídat výkonu, jasné, že nebude mít pořád plný, ale výkonová rezerva se vždy hodí a se zátahem bude spokojený. To se s atmosférem nedá srovnat. Na spotřebu to sice diesel nebude, ale při srovnatelném stylu jízdy 1,6 a 1,4T bude srovnatelná i spotřeba.
Hmm. Kombik.
Kouknete se, ktery z techto dvou motoru ma vetsi tocivy moment a po nem sahnete.
U toho druheho ho budete muset nalozeny nebo do kopce prilis tocit, stejne nepojede a bude zrat.
doplněno 10.02.10 15:01:Tak sem na to kouknul za Vas.
Je to jasne. Berte 1.4 TSI. Tocivy moment o cca 90Nm vyssi nez 1.6 (celkem 220Nm oproti 130Nm).
To uz i s plnym kombikem zahybe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.