Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sněhové řetězy

Od: ret odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jaké sněhové řetezy mě doporučíte? Ideálně nějaké se snadnou montáží tj. nějaké, na které se nemusí najíždět. Pojedu do Rakouska na hory, tak chci mít jistotu. Děkuji za tipy

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jezdím na horách přes třicet let a řetězy jsem nasadil kdysi dávno, asi z mladické nerozvážnosti.

Než řetězy je podstatně lepší mít pořádný pneumatiky. Na autě kolem komína mám Vraníky a na druhým Nokian. Nemám čtyřkolku, nýbrž předohrab a vyjedu kam potřebuji.

Jinak, co jsem tak viděl, moderní řetězy se nasazují bez najíždění, takže hlavně koupit správný rozměr a hotovo.

Jinak pytlík písku a lopatka je lepší řešení.

Já místo písku mám raději posypový štěrk. Jinak při rozvozech v Jeseníkách jsem řetězy nasazoval též jen párkrát, většinou zabral posyp/lopata.

hodnocení

1x
POkud je to jednorázovka, nemá smysl řešit moc značku řetězů. Rychloupínání je většinou zmíněné na obalu. Jinak z vlastní zkušenosti doporučuju mít v autě trochu posypového štěrku. Ten pomůže ve většině situací, řetězy bych nechal až na nejnutnější případy. Jako samozřejmost pro zimní jěždění považuji mít v autě lopatu(upravil jsem si festovní na rozkládací) a pro horské oblasti pochopitelně vhodné pneu.

asd1
hodnocení

0x

Prakticky všechno novější... Mám cosi z Kaufu a jsou OK. Obhodit, spojit za kolem, zajistit a jedu... V horách po sněhu jezdim celou zimu, ale řetězy používám maximálně jednou za 10 let (možná dvakrát nebo i třikrát ;) Hodí se pytlík štěrku na rozjetí na ledu / vyjetí z parkoviště - pohodit dva pruhy na rozjetí a pak to už jede

spok
hodnocení

0x

Tak já koupil ty nejlevnější na daný typ kol.

A ohledně používání mám jiné zkušenosti než kolegové výše. Zrovna minulej rok jsem jel na Tesák a v kopcu tam zastavilo auto. No a ti co měli řetezy se znova rozjeli no a ti bez jen bezradně tvořili další překážku provozu . A nevěřte tomu ,že auto bez řetezů se v kopci s 12 procentním stoupáním na uježděném sněhu rozjede.

asd1

Na rozjetí je ten štěrk ;) A jedno z mála kdy jsem řetězy potřeboval byla situace kdy na ledu trotl přede mnou zastavil a vyhnaní spolujezdci se místo roztlačení jen drželi auta aby neodjeli do údolí ;) Ale jasně že je vozim celou zimu, rozhodně netvrdim, že řetězy jsou zbytečné, naopak někdy jsou těžko nahraditelné.

I v kopci je zmrzlý uježděný sníh v pohodě. Na tom se jezdí jako na asfaltu. Do doby, než to ostatní, kteří si v našem případě nasadí řetězy už někde u Jičína, rozmlátí, že se na tom nedá jezdit.
Když je cesta zledovatělá, kloužou řetězy víc než pneumatiky.
Jediný, kdy mají řetězy význam, je obleva na silnější vrstvě sněhu. To opravdu usnadní jízdu. Ale dá se to zvládnout i bez nich. Jen si někdy člověk zanadává.

mathew
hodnocení

0x

Pokud chcete mít jistotu i vpřípadě, že sjedete do příkopu apod. tak si vemte kus koberce

robokazik
hodnocení

0x

Doporučím MaggiTrak. Prostě super, cena taky super +- 5-10k. Nasazené za 2-3 minutky oba a žádné špinění v podběhu.

Sněhové řetězy

johnyy85
hodnocení

0x

sněhové řetězy jsem za život už použil několikrát, žádný náhražky textilní nebo tekuté je v žádné případě nenahradí. Zkuste zůstat viset v hlubokém sněhu a sypat si vaše pytlíčky nebo koberce, nic fungovat nebude, ale klasické sněhové řetězy jedou, Doporučují řetězy které se samy utáhnou a na jeden cvak povolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]