Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si koupil ojeté auto, ale nemůžu se rozhodnout, jaké . Nyní bych ho měl pár měsíců jen na občasné používání (max. nějakých 50km týdně), ale později bych potřeboval jezdit delší trati, řekněme 75km po dálnici jednou/dvakrát týdně a více - tedy 150-200 km týdně a více. Chtěl bych se vlézt nějak kolem 100 tis, ale nebránil bych se i trošku připlatit (130), pokud by to stálo za to. Jezdíme jen ve dvou, takže něco menšího, co tolik nežere. Jezdil bych dálkově, takže jsem přemýšlel spíše nad dieselem než benzín, ale prosil bych o radu. Líbí se mi třeba 120d nebo 118d od BMW, když diesel a pokud benzín, tak klidně taky jedničkové BMW nebo i polo/golf nebo podobné. Jaké auto/motor a čemu se vyvarovat?
Díky za rady
Z toho co zde popisuješ tak asi Golfa. Bavorák bude mít drahé díly a servis, Polo mají sousedi a nadávají na to. Nebo Octavii, má ji můj zeťák i několik známých a v pohodě. Je to pohodlné auto a na dálku asi taky dobrý. Mladí jezdí po Evropě a je to OK.
A ještě doplním, radši benzín, nafťák má myslím dražší servis.
Fíkus MK2 benzín, tak 20k velký servis a 30k si nechat na "fordí vychytávky", tj. kup za 80k (za to seženeš kus v opravdu dobrém stavu)
Nafta se na 200 km týdně nevyplatí (pokud ti nejde o vlastnosti motoru...) a může se těžce prodražit - čerpadlo, vstřiky, dvouhmota, turbo, DPF a podobné vychytávky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.