Stačí to spláchnout vodou Jak se vám to povedlo že bouchla? Že by zavřený sklep a odpojení nabíječky za chodu zajiskřilo to a bouchlo Ja to zažil dvakrát jednou mi to chrstlo do obličeje skoro poslepu sem doběh k vodě a dlouho vyplachoval měl sem štěstí oči to neodnesli
Záleží jestli se roztrhl i obal baterie, pokud jen víko a kyselina je uvnitř tak bych to jen setrel vodou, nebude tam toho tolik. Také se mi zadarilo stačí malá jiskra. Jinak jestli jen uletelo víko a je to nějaká dražší baterie a je v dobré kondici. Dá se to normálně zavarit. Opravoval jsem takhle do traktoru a už dva roky funguje.
asd1
Sllušný oddíl, jen uletělo víko tak to zavařim a jedu dál :D Do toho bych fakt nešel...
Proč ne to víko uletelo moji blbosti zapomněl jsem že nabíjím baterií a vzal do ruky flexu, obal neznicen, baterie neteče, napětí a kapacitu drží, tak proc vyhodit 4 tisíce za novou...když sváření stalo jen plastový drát...
Jediný způsob,jak by baterka mohla vybuchnout,je při nabíjení .Unikající vodík při přebití a následná iniciace plamenem,nebo jiskrou.Uložená nabitá,nebo i nenabitá baterie sama bouhnout nemůže.
Kyselina se neutralizuje ú-činně sodou.Pokud ji spláchnete do kanálu jen proudem vody,může se stát docela pravděpodobně,že se začnou rozpouštět sírovodíkové usazeniny a z odpadů se přiotráví dům sírovodíkem.(Vlastní zkušenost)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.