Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exploze autobaterie

Od: dani odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
prosim právě nám bouchla ve sklepě autobaterie,odletělo horní víko a všude smrdí kyselina co dělat, jak neutralizovat kyselinu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kyselina se neutralizuje něčím zásaditým. Tedy vápno, nebo třeba soda. Ovšem pokud má ten sklep kanálek, tak bych to hlavně splachnul vodou.

xxx*
hodnocení

0x

Na kyseliny se používá zásada. Posypej to vápnem sxpkým, nebo na bílení.

hodnocení

0x
Stačí to spláchnout vodou
Jak se vám to povedlo že bouchla?
Že by zavřený sklep a odpojení nabíječky za chodu zajiskřilo to a bouchlo
Ja to zažil dvakrát jednou mi to chrstlo do obličeje skoro poslepu sem doběh k vodě a dlouho vyplachoval měl sem štěstí oči to neodnesli

hodnocení

0x
Záleží jestli se roztrhl i obal baterie, pokud jen víko a kyselina je uvnitř tak bych to jen setrel vodou, nebude tam toho tolik. Také se mi zadarilo stačí malá jiskra. Jinak jestli jen uletelo víko a je to nějaká dražší baterie a je v dobré kondici. Dá se to normálně zavarit. Opravoval jsem takhle do traktoru a už dva roky funguje.
asd1

Sllušný oddíl, jen uletělo víko tak to zavařim a jedu dál :D Do toho bych fakt nešel...

Proč ne to víko uletelo moji blbosti zapomněl jsem že nabíjím baterií a vzal do ruky flexu, obal neznicen, baterie neteče, napětí a kapacitu drží, tak proc vyhodit 4 tisíce za novou...když sváření stalo jen plastový drát...

kja
hodnocení

0x

A může bouchnout i nefunkčí vybitá baterie. Mám jí v garáži už rok odstavenou.

nikdo*

Za první větou chybí otazník? Pokud to byl dotaz: NEMŮŽE. Olověná ne.

kja
30.12.18 10:08

Děkuji.

hodnocení

0x

Mýdlovou vodou.

jabraka*
hodnocení

0x

Jediný způsob,jak by baterka mohla vybuchnout,je při nabíjení .Unikající vodík při přebití a následná iniciace plamenem,nebo jiskrou.Uložená nabitá,nebo i nenabitá baterie sama bouhnout nemůže.

Kyselina se neutralizuje ú-činně sodou.Pokud ji spláchnete do kanálu jen proudem vody,může se stát docela pravděpodobně,že se začnou rozpouštět sírovodíkové usazeniny a z odpadů se přiotráví dům sírovodíkem.(Vlastní zkušenost)

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]