Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakoupeno ,zaplaceno, zatím bez papírů

Od: betty59® odpovědí: 8 změna:

Měl jsem domluveno , že po svátcích mi bude prodáno auto za určitou cenu.Viděl jsem jej jen zběžně. Před svátky prodejce chtěl abychom auto koupilli ihned,že vše doděláme po svátcích.Takže nemám ani smlouvu o prodeji a zakoupení. Zjistil jsem,že mi auto nevyhovuje a ani se mi nelíbí chování prodejce , jelikož na autě vůbec neudělal opravy a změny jaké jsme chtěl.Chtěl bych ho tedy vrátit.Mohu požadovat peníze zpět a mám vůbec nějakou šanci? S autem nejezdím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Auto není 5 rohlíků. Nejprve, prohlídka a jízda vozem, zjistit zda je vůbec auto prodejce a zda není kradené. Plná moc (ověřená) od prodejce abych mohla auto přepsat, všechny papíry od vozu, smlouva 2x a pak platím. Šanci máte ale také se může stát, že nemáte auto ani peníze a vyšetřování se vleče a vleče.

hodnocení

1x

Nemáte smlouvu,nemáte doklady auta,máte jen soubor náhradních dílů!

mathew
hodnocení

1x

Jestli nemáte ani smlouvu a peníze jste mu strkal do ruky tak ho moc nedrážděte nebo nebudete mít ani peníze a ani to auto co se vám nelíbí.

hodnocení

mám techničák minulého majitele,ale ne prodejce

Hmm a dekdy lidé mají technoičák?

Pokud máte technický průkaz neboli ORV (dnešní název) tak MÁTE doklady od vozidla a púotřebujete jen a pouze sehnat osobu psanou v TP jako poslední (případně jeho ověřenou plnou moc),chybějící OTP-dnes ORV II lze překonat tvrzením o ztrátě.

Už jsem hezkých pár aut koupil ale NIKDY po mně na registru nechtěli KUPNÍ ani jinou smlouvu- Vždy se muselo předložit: osobní doklady,doklady auta-TP-ORVI,OTP-ORVII,zelená jako doklad o pojistce,protokol z evidenční kontroly nebo z technické,posledních pár let ještě plná moc dnes již ověřená (původně tuším ověřená být nemusela) a ještě dříve musel prodejce auto odhlásit ze své osoby-tzv polopřevod-a nový majitel na sebe dohlásit (tyto vozy pokud nebyly dohlášeny papírově zanikly. A ještě předtím musel opět oba dva stejně jako současně na oddVB na DI ,ale tenmrkát nešla PM.

Takže pokud máte techničák-zajedtě na STK k provedení evidenční (nebo celé technické ať máte něco v ruce skrze navrácení peněz a vrácení auta) a auto pak se žeňte osobu v TP-ORV a od ní spoluprácí-ověřenou PM nebo osobní účast a zapište změny,jo a uzavřít PR.

hodnocení

0x

@betty59 - nemám ani smlouvu o prodeji a zakoupení... Mohu požadovat peníze zpět a mám vůbec nějakou šanci?
Můžete, samozřejmě - ale jak dokážete, za kolik a že vůbec jste vozidlo koupil? Platil jste aspoň na účet dotyčného nebo šly peníze z ručky do ručky?

Skoro bych řekla, že prodávající se elegantně zbavil jak vozu, tak starostí a obojí teď máte vy.

Nicméně mu sdělte (doporučeným dopisem s doručenkou), že byste chtěl koupi zrušit a proti vrácení kupní ceny předáte předmětné vozidlo zpět. No a pak budete muset počkat na jeho vyjádření.

hodnocení

0x

Naprosto neodpovědné jednání, amatérský přístup bez logického uvažování. Můžete mít smůlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]