Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta Rakousko

Od: dushanko odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, dnes se mi povedlo jet v Linzi asi 5 km po dálnici bez dálniční známky, nikdo mě nezastavil, ale bojím se že mi pokuta přijde domu poštou. Konkrétně se jednalo o dálnici A7 Mühlkreisautobahn. Někde jsem se dočetl že by mi nic přijít nemělo. Neví tu někdo jak to je? Předem děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zadálniční známku nic nepřijde.

dushanko
hodnocení

Já doufám že to tak je sám na to spoléhám, nebylo to úmyslně, vím že jsem projížděl pod takovou tou branou která to zřejmě kontroluje, ale hned jak to bylo možné z dálnice jsem sjel. Tak snad máte pravdu děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Loni se mi povedlo něco podobného u Vídně, nic se nedělo.

hodnocení

0x

DZ v Rakousku většinou kontrolují při šťárách, typicky výjezd z dálnice. Automatizované to (zřejmě) ještě nemají.

user1234

Zajímalo by mě, jak to automatické rozpoznání dálniční známky bude fungovat v případě, že vlastním kartu závažně zdravotně postiženého a v jakémkoliv autě sedím, má automaticky dálniční známku ve všech zemích Evropy. To mi vždy přijde pokuta, že ji nemám a pak se budu muset odvolávat?

Automatický systém kamer na dálniční síti v ČR umí rozpoznat DZ (ale není zase člověk který by toto vyhodnocoval),takže pokud dokáže rozeznat DZ ,tím spíš daleko větší "placku invalidů".Pokud platí to co v ČR ,že auto s oním označením ... má nějaké výhody (parkování ,jízdu po dálnici bez DZ...) a toto platí taktéž i v EU,tak byste se neměl obávat případné pokuty!

jdukolem

to user1234

Výhoda ZTP nemít dálniční známku platí jen v ČR

vaclavkrasa.cz/...

xenofob
hodnocení

0x

v Rakousku se o to stará společnost ASFINAG která to vybírá fyticky - hotově nebo kartou - na výjezdech z dálnice

EU by mohla být prospěšná například tím, že místo financování Somálců by refundovala členským státům náklady na výstabnu dálnic a tak by mohla být celá EU dálniční síť bez poplatků..

To je jeden ze základních pilířů - volný pohyb zboží / osob/ ...a tím by to zajistila

break

jeden z pilířů už je úspěšně postavenej.Osoby se po EU pohybují víc než svobodně :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]