Prosím o radu. Nefunguje mi dobíjení palubních baterií v obytném voze. Na vstupu do nabíjecího panelu jsem naměřili odpor 0,4 ohm proti ukostření vozu. Může tento odpor být příčinou nefunkčního dobíjení, nebo mám hledat závadu jinde? Děkuji za rady.
V Untitled - CaBoTron Elektronik je několik pojistek a je "trochu"složitější pro neznalého... Tady Tomáš Brabec nabízel pomoc při opravách, sice už je to nějaký rok, ale co to zkusit, pokud nemáte poblíž někoho znalého problematiky; u nabídky je odkaz na www stránky a pak na nové stránce dole vlevo kontakt na mobil Tomáše...snad bude funkční, jinak je tam i email... Zde další odkazy
Na vstupu nelze naměřit 230V a 0,4 ohmu. To by těch 230V šlo do zkratu. Je třeba informace upřesnit a konkretizovat. Nejspíš bude závada ve vstupním filtru 230V.
michalpasek
Asi jsem se špatně vyjádřil. Měřil jsem multimetrem zastrčku přívodního kabelu i jednotlivé piny uvnitř panelu. Naměřil jsem 230 V na fázi a 0,4 ohm odporu na uzemnění proti očištěné kostře vozidla. Jde mi o ten odpor. Není příliš vysoký? Mohl by to způsobit, nebo spíš odešla nějaká cívka v panelu? Když jsem měřil jednotlivé piny na výstupu z panelu, naměřil jsem -0,6 V až -1,2V. Domnívám se tedy, že mi to baterie spíše vybijí. Na rozpojeném výstupním konektoru k panelu jsem naměřil12,9 a 12,6V jako napětí obou akumulátorů, takže vodiče k akumulátorům, ani pojistky nebudou vadné. Kostry k akumulátorům jsou očištěné a jsou bez odporu.
Ten přechodový odpor na to nemá vliv. Bez dalších znalostí a měření s tím nic nenaděláš a my na dálku asi taky sotva. Najdi amatéra elektronika, který se trochu vyzná v napájecích zdrojích, mohl by to umět opravit.
Nemá to někde nákou pojistku která by mohla odejit? Proměřil bych i ten přívodní kabel na těch 220V klidně to za ty léta múže bejt někde přelomený nejčastěji to bejvá u zástrčky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.