Prosím o rady.Mám auto Fiat Punto 13let staré, najeto 102000km.Při jízdě se rozsvítila kontrolka baterie.Auto jsem zastavil.Zkontroloval,zda není prasklý řemen ovšem nic jsem nezjistil.Baterie je 2roky stará.Nechal jsem auto půl hodiny odstavené a když jsem nastartoval,tak kontrolka už nesvitila.Mohlo to být zapříčiněno tím,že jsem vjel do velké louže?Máte někdo s takovým problémem zkušenosti?Děkuji za vaše rady.
Pokud se ti to stalo po projetí louží je to tim že se do altíku dostala voda Pro jistotu múžeš přeměřit napětí na baterii při nastartovaným motoru Měl bys naměřit 13.8V až 14.3V
alois6
Moc děkuji za Vaši odpověď.Ano baterií jsem přeměřil a měla správné napětí.Tohle se mi ještě nestalo.Projel jsem louží,která byla dost velká a pak se rozsvítila kontrolka.
asd1
Může být, teď v loužích může být slaná voda a ta může něco kolem altíku vyzkratovat... Možná by nebylo od věci propláchnout to destilkou abys vymyl sůl, příp. i očistit a máznout kontakty - baterka, altík, kostry... Kdysi na Puntu se mi altík doslova rozsypal - ta sůl je fakt svinstvo a hliník žere hodně...
alois6
Děkuji za doporučení.Vaše odpovědi mi pomohli.Nikdy se mi to nestalo,že by se z ničeho nic při jízdě rozsvítila kontrolka baterie.Říkal jsem si zda by mělo vliv to,že jsem vjel do velké kaluže a asi to tak bude.Teď už nic nesvítí.
Jistě to není kontrloka baterie, ale dobíjení. Takže proměřit dobíjení. Ale i podle dotazu soudím, že "nevíš ani která bije". Takže zajet za autoelektrikářem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.