Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dokázal by mi někdo říct, poradit kolik by vyšel poplatek za dalnici A4 v Polsku v úseku zhruba Gogolin-Krakow. Osobní vozidlo.
A zde lze zakoupit jen jedno nebo více projetí, a možnost koupit třeba na čerpací stanici u nich.
Prej by to mělo býr podle najetých kilometru ale nikde na internetu jsem nenašel něco funkčního nejakou kalkulačku. Platí se u nich jen v určitých usecích.
Dík
Ten poplatek se platí dvěma různými způsoby.
Úsek Wroclaw-Gliwice je provozován "Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad"v takzvaném uzavřeném systému. To znamená, že při vjezdu na dálnici dostaneš kartičku a při opuštění dálnice se podle ní vypočte částka k zaplacení.
Na webu jsem našel že úsek z Glogowa do Gliwic by měl být pro osobní auto za 6.40 PLN. Informace jsem našel na wroclaw.naszemiasto.pl/...
Jiná situace je na úseku Katowice - Krakow. Ten je provozován soukromou společností "Stalexport Autostrada Małopolska"v takzvaném otevřeném systému. To znamená, že na dálnici jsou mýtné brány za jejichž průjezd se platí. Na tomto úseku jsou brány dvě a v každé z nich se za osobní auto platí krutých 10 PLN. Pokud nechceš těch 130 korun platit, tak se ty úseky dají objet, je to ale trochu zdržení při průjezdu několika vesnicemi. Navigace Waze je schopná tě na ty objezdy navést (a prohlédnout si to můžeš při zadání trasy Katowice - Krakow do mapy.cz)
Pro informaci, tady jsou polohy těch dvou mýtných bran:
Jaworzno: N 50°11.79872, E 19°11.14350
Balice: N 50°4.99270, E 19°47.47982
PS: Pokud tama někdo jezdí opravdu často, tak si může pořídit čipovou kartu, podrobnosti neznám. Jo, a platí se normálně kartou, zlotuvki nepotřebuješ.
Bejvávalo... Tam se staví obrovským tempem. Jejich dálnice - značené "A", povolených 140km/h - se s našima nedají porovnávat. Jejich rychlostní silnice - značené "S"- jsou přibližně v kvalitě našich dálnic.
A kromě toho mají spoustu silnic první třídy vybudované jako čtyřproudovky, od dálnic a rychlostek se to liší že tam jsou úrovňové křižovatky se semaforama.
Aktuální stav je zde: pl.wikipedia.org/...
Ale je fakt, že v placení je chaos, protože některé úseky jsou na mnoho let propůjčené soukromým firmám.
Děkuji určitě mi to pomohlo ale abych se přiznal toto nechapu podle všeho se platí viz: autostrada-a4.com.pl/... Platí se 20Zl
Tady autostrada-a4.com.pl/... Zase píše že 10Zl
A za nezaplacení je snad "pokuta"taky 20Zl...
takže jedine si koupit v mýtné bráně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.