Nejste přihlášen/a.
Výměna standardních světel samodomo za jiná je z 99,99% nelegální a buď vám neprojde TK nebo vás někdy odchytí PČR na na STK pošlou - jestli chcete takové výměny zkusit, pak jedině přes firmu, která se tím zabývá a legálně přestavbu provede.
Jestli ale budete lépe vidět, to vám nikdo nezajistí. Možná je problém jinde.
Pro FIAT Stilo se dá koupit levný nový světlo - problém bývá vždy v parabole a žárovce. Koupíte nová homologovaná, k nim si dáte žárovky s vyšší svítivostí (při dodržení 55W) např. tyto.
xenon je zlo - jednak to není moc zásadní rozdíl při cestě po frekventovaných silnicích, druhak případný problém xenonu (výbojky či jiné části) je často boj na dlouhé dny - a lidi pak raději jezdí bez světla, že to "ukecají"...
nebudu hledat odkazy v těch debatách, ale přidám vyjádření k těm LED H4 od prodejce:
Dobrý den,
Tyto LED žárovky homologaci nemají.
V případě jakýchkoliv nejasností nebo doplňujících požadavků mne můžete neprodleně kontaktovat na níže uvedených kontaktech.
S pozdravem
Milan Příhoda
dstechnik.cz s.r.o.
Kromě toho, co již zde napsali kolegové jen doplním, že kromě jiných ostřikovačů má auto s xenony i snímání zatížení zadní nápravy, podle nějž nastavuje sklon světel. To taky budetě těžko dobastlovat.
Ale je mi divný ten ,,nedostatečný výkon světlometů´´ - co je to za auto? Není spíš problém v technickém stavu parabol, nebo skla?
Auto s xenony musí mít (mimo jiného) ostřikovače, případně stěrače reflektorů. To si doma asi nezbastlíte.
Jestli ledka svítí víc, to teda nevím... ale tady jsou údajně i s homologací - třeba to přes TK projde. Měnit světla před TK je blbost - policajt vás na TK může poslat kdykoliv se mu něco znelíbí.
- text:
Přední tuningové světlomety s E-homologací a elektronickou regulací sklonu parabol. Motorek na nastavení parabol: NE není součástí dodávky, používá se z originál světlometů. Osazení žárovkami: parkovací světla - Daylight LED (Devil Eyes). Potkávací světla: žárovka H1 (je součástí dodávky). Dálková světla: žárovka H1 (je součástí dodávky).
- " ... jezdit v noci s denním svícením..."
Proč s denním svícením ? Představte si, že existuje LED náhrada za klasické H4, které nevyžadují ani žádnou další úpravu.
@magdon - to vypadá dobře - jen jsem nikdy u podobných výrobků zmíněnou homologaci neviděl. Ani tady - možná jsem slepý...
Jasně, takže zaplatím skoro 20tis kč, aby mi světla svítili ještě daleko méně a ještě měl problémy na pozemní komunikaci.
Tyhle náhrady za klasické halogeny mají 2 zásadní problémy.
1) Buď jsou to bludičky a nebo se to neuchladí a brzo odejde.
2) Není dodržena ohnisková vzdálenost u světlometu.
pochybné je to,že tihle šamonaci u ledek nikde neuvádí ve Wattech příkon.Plno keců okolo ale skutek utek.
led žárovky do hlavních světlometu NEMAJÍ homologaci,,,/aspon já žádné neznám/ takže ani led ani xenon není legální
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.