Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestavba světel na xenony

Od: yedlin odpovědí: 23 změna:
Ahoj, jak je to s legislativou ohledně přestavby světel? Plánuji z důvodu nedostatecneho výkonu světel přestavbu na xenony při použití této sady. Podle recenzí je to výborná sada, přesně lomený světelný kužel... Má to někdo?
Přestavba světel na xenony

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výměna standardních světel samodomo za jiná je z 99,99% nelegální a buď vám neprojde TK nebo vás někdy odchytí PČR na na STK pošlou - jestli chcete takové výměny zkusit, pak jedině přes firmu, která se tím zabývá a legálně přestavbu provede.

Jestli ale budete lépe vidět, to vám nikdo nezajistí. Možná je problém jinde.

doplněno 23.12.18 14:22:

Pro FIAT Stilo se dá koupit levný nový světlo - problém bývá vždy v parabole a žárovce. Koupíte nová homologovaná, k nim si dáte žárovky s vyšší svítivostí (při dodržení 55W) např. tyto.

xenon je zlo - jednak to není moc zásadní rozdíl při cestě po frekventovaných silnicích, druhak případný problém xenonu (výbojky či jiné části) je často boj na dlouhé dny - a lidi pak raději jezdí bez světla, že to "ukecají"...

nebudu hledat odkazy v těch debatách, ale přidám vyjádření k těm LED H4 od prodejce:

Dobrý den,

Tyto LED žárovky homologaci nemají.

V případě jakýchkoliv nejasností nebo doplňujících požadavků mne můžete neprodleně kontaktovat na níže uvedených kontaktech.

S pozdravem

Milan Příhoda

dstechnik.cz s.r.o.

hodnocení

1x

Kromě toho, co již zde napsali kolegové jen doplním, že kromě jiných ostřikovačů má auto s xenony i snímání zatížení zadní nápravy, podle nějž nastavuje sklon světel. To taky budetě těžko dobastlovat.

Ale je mi divný ten ,,nedostatečný výkon světlometů´´ - co je to za auto? Není spíš problém v technickém stavu parabol, nebo skla?

yedlin
hodnocení

Fiat Stilo. Malinkatá světla.
sollik*

A v čem je problém? Vypálená parabola nebo zašlé plexisklo? Vše se dá řešit...

sollik*

Yedlin: V první řadě je potřeba zjistit, proč ta původní lampa svítí špatně. Dřív než začneš cpát nesmyslně peníze do rádoby xenonů nebo LED žárovek z číny - což jsou podle mě obojí vyhozené peníze a bude s tím do budoucna stejně problém.

hodnocení

0x
Je vám doufám jasné, že na silnici s tímto ale nesmíte.

hodnocení

0x

Přestavba je možná pouze v případě, že použijete originální xenony, schválené pro váš typ vozidla. Jakékoli jiné, které nejsou pro tento typ schválené, popř. nebyl s nimi přímo schválen, se nedají použít, následky jejich použití už vám popsali rádci nade mnou.

hodnocení

0x

Auto s xenony musí mít (mimo jiného) ostřikovače, případně stěrače reflektorů. To si doma asi nezbastlíte.

yedlin
hodnocení

A co místo xenonů, tam dát LEDky? Kvůli čočce bude světlo pěkně rozptýlené. A před stk se tam dá klasika H7.

Jestli ledka svítí víc, to teda nevím... ale tady jsou údajně i s homologací - třeba to přes TK projde. Měnit světla před TK je blbost - policajt vás na TK může poslat kdykoliv se mu něco znelíbí.

iduma

jmlc> Nevím jestli je dobré jezdit v noci s denním svícením...

- text:

Přední tuningové světlomety s E-homologací a elektronickou regulací sklonu parabol. Motorek na nastavení parabol: NE není součástí dodávky, používá se z originál světlometů. Osazení žárovkami: parkovací světla - Daylight LED (Devil Eyes). Potkávací světla: žárovka H1 (je součástí dodávky). Dálková světla: žárovka H1 (je součástí dodávky).

- " ... jezdit v noci s denním svícením..."
Proč s denním svícením *sok*? Představte si, že existuje LED náhrada za klasické H4, které nevyžadují ani žádnou další úpravu.

@magdon - to vypadá dobře - jen jsem nikdy u podobných výrobků zmíněnou homologaci neviděl. Ani tady - možná jsem slepý...

Ono to ani celé LEDkové není, jen denní bludičky

iduma

Jasně, takže zaplatím skoro 20tis kč, aby mi světla svítili ještě daleko méně a ještě měl problémy na pozemní komunikaci.

Tyhle náhrady za klasické halogeny mají 2 zásadní problémy.

1) Buď jsou to bludičky a nebo se to neuchladí a brzo odejde.

2) Není dodržena ohnisková vzdálenost u světlometu.

jestli je těch 20 k na mne - tak ta částka necelých 8 tis je za pár...

iiii

pochybné je to,že tihle šamonaci u ledek nikde neuvádí ve Wattech příkon.Plno keců okolo ale skutek utek.

007cz

led žárovky do hlavních světlometu NEMAJÍ homologaci,,,/aspon já žádné neznám/ takže ani led ani xenon není legální

jmlc: k těm osmi přidej pokutu (a body) za řízení vozidla které nesplňuje podminky provozu na pozemních komunikacích.

Ach jo... To je offtopic. Já celou dobu píšu, že to není legální a seberou mu papíry od auta.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

1. ostrikovace svetlometu

2. automaticke naklapeni - cidla na napravach

3. vetsina tech cinskych XENON mrdek sviti hur nez kvalitni zarovky, pokud ti puvodni svetla blbe sviti tak mas nekde problem, nejcastej spatne cocky ve svetlech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkovací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]