Nejste přihlášen/a.
no, potřebujete KOMPLETNÍ elektroinstalaci z Favorita 1.3 50 kW. Řídicí jednotka, snímač otáček a k němu věnec na setrvačník, snímač klepání, snímač teploty chadicí kapaliny, zapalovací cívku + rozdělovač (ten bez hallova snímače), palivové čerpadlo, pojistkovku s relé palivového čerpadla a k tomu samozřejmě komplet kabelový svazek. Nádobku s aktivním uhlím a odvětrávací ventil lze vynechat, ten není pro normální běh motoru nutný.
Možná jsem na něco zapomněl.
Ideální je sehnat (třeba bouraného) Favorita s oným motorem a elektroinstalací a mít tak po ruce zdroj všeho potřebného, než to po jednou shánět po vrakovištích.
tyto motory mají právě ten nejobyčejnější rozdělovač, bez nějakých rozpínacích kontaktů, bez regulace a bez snímačů, protože si všechno řídí sama řídicí jednotka a informaci o otáčkách a poloze motoru má ze snímače otáček na převodovce (ten budete muset dodělat, jak píšu níže).
bohužel už Favorita doma nemám (ještě v létě jsem ním jezdil, právě novějším se vstřikováním). To bych vám jinak mohl opsat přesná čísla dílů.
Už minule jsem psal, že nejlíp vyjde sehnat celý auto s potřebným motorem. Shnilý Fávo seženeš za odvoz, vemeš potřebné a zbytek hodíš do šrotu (motor máš tak to bude kompletní vrak = přijedou si pro něj a něco za něj i dostaneš). Vrakáč si řekne tak pětikilo za díl, tak si spočítej kolik toho bude... Navíc v autě uvidíš co všechno tam je a jak je to zapojený (před demontáží je dobré nafotit).
Pokud vám to pomůže, tady máte příslušné elektrické schéma
Snímač otáček a věnec setrvačníku byste neměl potřebovat, pokud máte motor i s původním setrvačníkem. Snímač otáček (správně snímač polohy klikového hřídele) je na bloku motoru přímo nad setrvačníkem.
věnec tam bude, ale snímač otáček je umístěn až na převodovce, takže pokud to má jako zástavbu do Škody 105, bude potřeba na správné místo na převodovce vyvrtat otvor(y) a snímač umístit.
Nejlepší bude změřit to na vrakovišti přímo na originální převodovce z Felicie/Favorita a přenést na vaši převodovku.
Pozor na vzdálenost snímače od setrvačníku, mám dojem, že na originální převodovce je nějaký nálitek s rovnou dosedací plochou, který převodovka Š-105 nemá, takže bude třeba výšku nějak vymezit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.