Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holy motor 136B elektroinstalace

Od: martinp odpovědí: 20 změna:
Dobrý den. Tak ještě jednou. Ja mam Holý motor 136B, na sání je BMM jednobod a na svodech je lambda sonda. Mám ho namontovany v autě. V lednu jedu na vrakáč. Tak mi prosím vypište (všechny, VŠECHNY potřebné) díly co budu potřebovat (čidla, řj, dráty atd) tak aby to jelo a jaký rozdělovač. Minule jsem se v tým vůbec nevyznal. Teď jak jsem to rozepsal to snad bude lepší. Děkuji moc za odpověď. A omlouvám se za minulé. A všem přeji Šťastné a Veselé.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

no, potřebujete KOMPLETNÍ elektroinstalaci z Favorita 1.3 50 kW. Řídicí jednotka, snímač otáček a k němu věnec na setrvačník, snímač klepání, snímač teploty chadicí kapaliny, zapalovací cívku + rozdělovač (ten bez hallova snímače), palivové čerpadlo, pojistkovku s relé palivového čerpadla a k tomu samozřejmě komplet kabelový svazek. Nádobku s aktivním uhlím a odvětrávací ventil lze vynechat, ten není pro normální běh motoru nutný.

Možná jsem na něco zapomněl.

Ideální je sehnat (třeba bouraného) Favorita s oným motorem a elektroinstalací a mít tak po ruce zdroj všeho potřebného, než to po jednou shánět po vrakovištích.

martinp
hodnocení

Konečně! To jsem chtěl. Děkuji vám moc.
A ten rozdělovač je nějaký s tým snímačem? Bo to mám ve skodovce 105 a nechce se mi do toho vrtat. Ale jestli ne tak co mi zbývá. Děkuji.

tyto motory mají právě ten nejobyčejnější rozdělovač, bez nějakých rozpínacích kontaktů, bez regulace a bez snímačů, protože si všechno řídí sama řídicí jednotka a informaci o otáčkách a poloze motoru má ze snímače otáček na převodovce (ten budete muset dodělat, jak píšu níže).

bohužel už Favorita doma nemám (ještě v létě jsem ním jezdil, právě novějším se vstřikováním). To bych vám jinak mohl opsat přesná čísla dílů.

martinp
hodnocení

Nevadí ale děkuji moc.
asd1

Už minule jsem psal, že nejlíp vyjde sehnat celý auto s potřebným motorem. Shnilý Fávo seženeš za odvoz, vemeš potřebné a zbytek hodíš do šrotu (motor máš tak to bude kompletní vrak = přijedou si pro něj a něco za něj i dostaneš). Vrakáč si řekne tak pětikilo za díl, tak si spočítej kolik toho bude... Navíc v autě uvidíš co všechno tam je a jak je to zapojený (před demontáží je dobré nafotit).

martinp
hodnocení

To jsem skousel. Nikde nic. A musí to být Moravskoslezský kraj. Bo nemám ho jak odvézt. V tým je ten problém.

hodnocení

0x

Pokud vám to pomůže, tady máte příslušné elektrické schéma

Snímač otáček a věnec setrvačníku byste neměl potřebovat, pokud máte motor i s původním setrvačníkem. Snímač otáček (správně snímač polohy klikového hřídele) je na bloku motoru přímo nad setrvačníkem.

Holy motor 136B elektroinstalace

věnec tam bude, ale snímač otáček je umístěn až na převodovce, takže pokud to má jako zástavbu do Škody 105, bude potřeba na správné místo na převodovce vyvrtat otvor(y) a snímač umístit.

Pravda, to mi trochu uniklo.

martinp
hodnocení

A nevíte jak ho tam navrtat? Nějaké foto? Klidně motor sundam. Ještě ho nemám úplně dodělany. Děkuji moc.

Nejlepší bude změřit to na vrakovišti přímo na originální převodovce z Felicie/Favorita a přenést na vaši převodovku.

Pozor na vzdálenost snímače od setrvačníku, mám dojem, že na originální převodovce je nějaký nálitek s rovnou dosedací plochou, který převodovka Š-105 nemá, takže bude třeba výšku nějak vymezit.

skoda-virt.cz/...

Jsou tam fotky úprav včetně navrtané díry do převodovky pro snímač otáček

martinp
hodnocení

Jak mi mikihans napsal ty díly. Na kolik to tak cca vyjde (na vrakči)? Děkuji moc.

+/- autobus. Nelze odhadnout. Ceny na vrakáčích jsou individuální, třeba ŘJ koupíš za 1 tisíc, i méně, ale taky za 3 tisíce. Ostatní díly zrovna tak.

martas12
hodnocení

Dobrý den. Mám další otázku. Dostanu to čerpadlo do nádrže 105tky? Díky.

vernon
Po úpravě. Čerpadlo drží na dně nádrže za bajonet. Musíš ho tam nějakým způsobem připevnit...

martinf
hodnocení

Jsem slyšel že u BMM snímač klepání není. Je to pravda? Díky
vernon
Ano. Snímač detonačního spalování BMM nemá.
martinf
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]