Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svietia kontrolky oleja a baterie

Od: anna86 odpovědí: 9 změna:
Mam feliciu 1995 1,3mpi, pri jazde mi obcas zasvietia kontrolky oleja a baterie, a motor zhasne. Co som vysledovala, stane sa to napr. Ked odbocujem, ale potom nasledne po nastartovani uz aj na rovnej ceste ked radím. Auto preslo vcera výmenou noveho alternatora, bateriu nabija v poriadku, vymeneny snimac otacok, doliaty olej... niekedy jazdi ako hodinky, avsak dnes znova stale ten isty problem. Vie mi niekto poradit co s tym? Dakujem za kazdu odpoved

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkontroluj (nebo nech zkontrolovat) ukostření motoru. Tipuji to na 95%.

doplněno 23.12.18 10:21:

@vernon: Zažil jsem to na vlastní kůži u Feldy s Monomotronicem, která měla ještě ukostření plochým páskem někde mezi karoserií a tuším šroubem mezi motorem a převodovkou. Pásek se pohyby motoru vůči karoserii postupně úplně "překlesal" a auto se chovalo velice podobně, ne-li stejně, jako popisuje tazatel. A nevidím důvod, proč by se v extrémním případě nemohl přerušit i ten kostřící vodič u novější Feldy.

doplněno 23.12.18 10:27:

PS: Vozidlo z dotazu je na 99% Monomotronic, vícebodové vstřikování Feldy dostaly až v roce 1996.

vernon
To se mi nezdá. Už jsi někdy viděl ukostření motoru u feldy? Je to silný vodič, vedoucí od bloku motoru, přes úchyt podběhu, na baterku. Nemůže zkorodovat (je v suchu) a jeho uvolnění je nepravděpodobné...
vernon
Měl jsem feldu r.v. 1996 (jednobod) a měla vodič. Pásek byl tedy asi jen u těch prvních...
Ven vodič se ukroutit nemůže, na to je příliš masivní a málo se hýbe.

hodnocení

0x
Nejdříve se rozsvítí kontrolky, nebo zhasne motor (či se dostane do velmi nízkých otáček)?
Pokud nejdřív motor, pak to s kontrolkami nemá nic společného, ty jen indikují, že se nedobíjí baterie a je nízký mazací tlak, což je u velmi nízkých otáček (pod volnoběžnými) normální.

anna86
hodnocení

Tazko povedat co je skor, uvidim kontrolky a zistim ze motor je uz ticho a auto spomaluje zotrvacnou rychlostou, vtedy rychlo hodim blinker ze odbocujem na kraj co je dost neprijemne ked za mnou ide dalsie auto. Pytala som sa uz dvoch mechanikov, no nikto sa do toho nechce púšťať... lebo ved felicia... niekedy nastartujem hned, niekedy na druhy, treti pokus

hodnocení

0x
Zkontroluj dobíjení a pojistkovou skřínku a její konektory

fik
hodnocení

0x

Problém v elektroinstalaci,velmi pravděpodoně ukostření motoru. Když odbočuješ nebo řadíš,uvolněné či zoxidované ukostření se pohne,obvod se přeruší a motor zhasne. Že svítí kontrolka mazání a dobíjení to už jen indikuje to že motor neběží,tím pádem se baterie nedobíjí a v systému je nízký tlak oleje.

Projít všechny kostřící body,odšroubovst,zkontrolovat,namazat. Projít kabeláž,může být někde zlomený kabel.

Zkontrolovat ukostření motoru je pro mechanika práce když hodně tak na hodinu-a to ještě s uvařením kafe. Takže jestli se do toho někomu nechce,poslat jej do patřičných míst a jet jinam

anna86
hodnocení

Dakujem naozaj velmi pekne vsetkym za odpovede, som zasa o nieco mudrejsia, po sviatkoch skúsim ist do servisu a dam si to prekontrolovat :) uvidim ci sa objavi chyba :) pekne Vianoce :)
anna86
No a uz som tu opäť. V decembri mi nakoniec cez sviatky auto postalo, a pozrel sa mi nan jeden pán. Ukostrenie nespomínal, vymenil tam tri veci, jednou z nich bol asi karburator (pouzity tipujem), dalsie uz neviem co bolo. A odvtedy bol klud. Az dnes, presla som jednym mostom, na ktorom su trochu hrbolceky, a ako som ho presla, pridala som plyn, no vobec nereagoval. Az potom po dvoch sekundách sa podarilo zrychlit, az autom mierne trhlo. Spozornela som, a uz vidim dve zname kontrolky opat svietia, auto uz ticho. Rychlo blinker doprava, a odstaviť. Nastartovat neslo. Podarilo sa mi ho nastartovat po 10 minutach a prisla som našťastie domov. No a teraz kde je zasa chyba? Vie prosím niekto poradit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]