Dobrý deň, chcel by som sa informovať, keďže som v tejto oblasti neskuseny a nevnasiel som to na googli nikde, ako postupovať pri prepise nepojazdneho auta. Človek mi povedal, že zajtra si auto odvezie, podpíšeme len kuonopredajnu zmluvu, čo ešte treba? Mam auto dočasne odhlásiť? Keď pôjdem odhlásiť auto, musím tam nepojazdne auto doviezť, pripadne tam musí byť aj budúci majiteľ? Ďakujem
To je sice hezký že on si auto odveze, ale přepis neuděláš bez evidenční kontroly kde auto musí fyzicky existovat na STK protože ten úkon fotí. Bez přepisu bude on mít auto ale ty problem protože podle zákona musí dokončit převod do 10 pracovních dnů s pokutou až 50 000 za nedokončení prevodu.
petee
Auto ma platnú STK aj EK ešte rok, keď sa jedna vec opraví je plne pojazdne, čiže stále je to môj problém ci jak?
Máš sice platnou známku STK ale ta platí místo evidenční kontroly pouze 30 dní. Takže auto kvůli převodu musí znova na stanici. Evidenční kontrola nestojí tolik jako technická, jen ti zkontrolují identifikátory na autě jestli souhlasí s TP a auto si vyfotí.
Predpokladám,že ste Slovák. V žiadnom prípade to nerobte tak, ako to po vás žiada kupujúci. Pokiaľ auto nebude odhlásené z vašeho mena na polícii,tak dovtedy vám budú chodiť pokuty od okresného úradu za neabsolvovanie STK a EK trebárs aj opakovane každý mesiac. Vy ho potom už bez dokladov neodhlasíte. Ak ho dotyčný chce kúpiť,tak jedine s prepisom na meno kupujúceho na Dopravnom inšpektoráte. O postupe sa informujte vy priamo na dopravnom inšpektoráte. Takto si ušetríte zbytočné výdaje a komplikácie. Toto platí pre Slovensko.
petee
Áno som Slovák, dobre, dohodol som sa, že mi dá splnomocnenie na prepis. Čiže ho na dopravnom inšpektoráte prepíšem na neho, a potom už to nie je moja vec áno? Ďakujem inak za odpovede kupujúci je veľmi ochotný a vyzerá to ako seriózny človek takže ten by mi problémy nemal robiť, skôr som chcel vedieť len tie opletačky so zákonom, o ktorých ani jeden z nás nemusí vedieť, keďže je to súkromná osoba a rovnako nemá v tomto až tak prax. Plánuje ho hneď opraviť a bude funkčné podľa mňa tak do týždňa. Ďakujem. V skratke posledné dve otázky, keď ho prepíšem na neho, nemusím ho tam doniesť na dopravný inšpektorát na porovnanie vin alebo take nidco? Aby som vedel ci si ho môže odviezť a potom s jeho splnomocnenim ho len prepíšem
Pochybuju že by u vás byly úřady benevolentnější než u nás. Tady je doklad o evidenční prohlídce ne starší než 30 dní pomalu nejdůležitější papír při převodu. Jestli máš zelenou kartu na nového nebo starého majitele je jím fuk, dokonce i smlouva o prodeji může být jen ústní, ale bez papíru z evidence ti auto nepřepíšou.
Pete-nwn jak na slovensku.U nás v česku musíte auto (i vrak po nehodě,nepojízdné atd) dopravit na STK k provedení EVIDENČNÍ KONTROLY (na odtahovce na plaťáku atd). Po prvedení evidenční s protokolem o evidenční , s doklady od auta (ORV 1 a 2 -postaru technický průkaz a malý techničák) a ZK (pokud rz nejsou v "depozitu) doklad svými (OP-pas) ověřenou PM kupce dojdete na místně příslušný úřad ,odbor dopravy-evidence motorových vozidel (dříve to byl DI který dnes ji jako takový neexistuje)kdy vypíšete žádost o změnu,kterou s uvedenými doklady předložíte úředníkovi na přepážce a zaplatíte 800kč a úředník zapíše změnu a vy pak jen předáte doklady od auta a předmětný "vrak" kupci a dál se nemusíte starat . nebo nej varianta -toto prod´vedete společně ,ale nedoporučuji Vám jako prodejci dávat PM kupujícímu!
Viete čo píšem po slovenský takže som švéd a idem do prepisovať do Bulharska. Logicky je to na Slovensku, keby nebolo, konkretizujem to presnejšie. Ďakujem za odpoveď, aj za tie inteligentné, už je to vyriešené. Predané a prepísané
Upozornění od sys milancukrar 18. 12. 2018 11:10:34
peteee, z Vašeho dotazu nelze poznat, že jde o přepis na Slovensku, podle Vašich zákonů. To že píšete slovensky do české verze poradny, nasvědčuje tomu, že se jedná o převod v ČR. Mnoho slováků se zde ptá...
Co iné som mohol čakať od Čechov, ako takýto útok dal som do Google auto poradňa a bolo to prvé ci mi vyskocilo, nenapadlo mi, že by vás to nenapadlo ze píšem zo Slovenska a úprimne ani som si nevšimol, že to je čisto Česká poradňa, myslel som ze to je aj tak univerzálne a poradíte. Super tým, čo sa snažili poradiť a v ďalšej správe som hneď upresnil, že som Slovák, v prvej to nebolo. Čakal som normálny prístup, ako niektorí z vás pochopili a sa snažili, potom sú tu na svete ale aj taky, čo musíte hneď rýpať, bohužiaľ. Poznám veľa takých ľudí. Tému už nemusíte komentovať, už je to vyriešené
Peete tato poradna má doménu CZ takže to nebude ani slovenská ani žádná jiná. Slovenská verze má doménu SK ( zde odkaz : poradte.sk/... ) to jen tak na okraj. Jinak zde na CZ verzi jsou i osoby píšící slovensky ale TRVALE žijící v ČR: Takže proto Vám zde nikdo nemohl 100% poradit neboť drtivá většina čechů nezná Vaši tj Slovenskou legislativu.!Co iné som mohol čakať od Čechov,"Tak toto by mohl napsat kdokoliv znás : "co čekat od Slováka..."tím spíš...ale to bych se opakoval.
Ještě maličkost-když jsem dávalodkaz na slovenské poradte tak ihned vyskočil dotaz zda-li vím že existuje i CZ vyrianta,takže další důvod proč Vám většina odpověděla jak odpověděla,z dotazu vyplynulo,že žijete v česku !
xenofob
Já jsem Čech i Slovák, pocházím z obce Nové Zámky...ja som si všimol že si Slovák...
Keby si bol normálny,. podíval by si sa na webové stránky slovenského policajného prezídia kde máš životné situaácie podrobně vysvetlené...ale ty zisťuješ ako funguje slovenský dopravný inšpektorát v zahraničí...v súkromnej poradni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.