Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Harmonizační kody na ŘP

Od: eli* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám nově ŘP a zjistila jsem, že mám v harmonizačních kodech 01.01což jsou brýle ( profiautoskoly.cz/... ) a přitom existuje ještě kod 01.06 což jsou brýle a kontaktní čočky. A co když si necham udělat čočky? To si mam měnit kvuli tomu řidičák? Přitom mam jen 0,25 dioptrie, takže brýle normálně nenosím. Taky se bojim, že když si je zapomenu, i když vidím úplně normálně, že bude nějaký problém a že se ani nevymluvim na čočky. Je to celý bláznivý :-/ Měl jste někdy s tim někdo problém? Děkuji předem za reakce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

1x

Proč jste si je tam nechal zapsat? Když je tam máte napsané a nebudete je mít na očích při kontrole, budete mít problém a nikdo nebude zjišťovat jestli jsou dioptrické nebo ne.

eli*
hodnocení

K žádosti jsem musela mít potrvzení od lékaře, který mi je tam prostě napsal. A o tom, že je možnost tam mít napsané kontaktní čočky jsem zjistila až bohužel teď :(

cyril*

Pokud Vám brýle předepsal Váš oční a ne praktický lékaž,tak snad věděl proč. Nejedná li se ve Vašem případě o jinou oční vadu, je povinností lékaře nahlásit příslušnému odboru dopravního úřadu nutnost použití brýlí nebo jiných pomůcek až od určité hranice /myslím,že 1 dioptrie). Pokud trváte na tom,že brýle k řízení nepotřebujete, dejte se znovu vyšetřit očním lékařem a bude-li výsledek shodný s Vašim názorem, pak si můžete nechat přepsat ŘP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]