Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý den.
Koupil jsem si pneu (protektory) a mám na nich cca 180 km najeto. Má jízda je klidná...rodinná
Přesto jsem našel dnes na pneu trhance. Můžete mi někdo zkušený říc co to je a zda se to bude zhoršovat a nebo dokonce jestli je to nebezpečné a mám to vrátit?
Děkuji Karel
Špatně přivulkanizovaný vnější obvod pláště, počíná se odchlipovat..
Nebezpečné to může být i nemusí. To takhle asi nikdo neřekne. Ale neriskoval bych to, za to to nestojí. Při vyšší rychlosti a třeba v létě, když je horko a pneumatika se víc ohřeje, může dojít k odtržení a pak ... to už si snad dpomyslíš. Každopádně reklamuj, nebo raděj vrať a nejezdi na tom!
V dnešní době používat protektory tak akorát, možná, na nějaký traktůrek, nebo na nějakým nákladním přívěsným vozíku. A i na tom se mi to jednou stalo. Ale jel jsem pomalu a když začal se mnou "mlátit", tak jsem bezpečně zastavil.
Na autě, už vzhledem k jejich reálně nízké ceně, (pokud si pohlídáš a nekupuješ, na poslední chvíli, co je), nemá cenu riskovat!
S Bohumilem souhlasím v tom, že v tomto stavu je těžké předjímat, co to udělá do budoucna. Ale většina protektorů má zřejmou hranici mezi původní a novou vrstvou gumy.
V čem ale nesouhlasím s kolegou je jeho přesvědčení, že protektory jen na traktor.
Na protektorech jsem najezdil spousty km, v začátcích své řidičské éry jsem prakticky na ničem jiném nejezdil - pravda, šlo o auta jinách výkonů a jízdních parametrů. Ale i relativně nedávno jsem na své Mondeo koupil Vraníky, protože zimy zde byly dost tvrdé a Vraníky považuji za špičku toho, co se dá na auto nasadit. Nyní je už nemám, protože mám Santa Fe a na něj se už Vraníky neseženou.
Prostě a krátce řečeno - nemyslím, že by protektory byly špatnou volbou, zejména pro výletní ježdění po okreskách - samozřejmě za předpokladu patřičné kontroly tlaku a stavu bočnic - což je běžné i u neprotektorované gumy.
promon - ale to víš, já v minulých dobách rovněž najezdil tisíce km na protektorech. Bylo to v době, kdy byl daleko menší provoz, jezdilo se, vzhledem ke stavu silnic pomaleji a bylo míň peněz na drahé nové. Ale vždycky jsem si je kontroloval a nikdy nejezdil na těch, které vykazovaly takovouto vadu. Dnes, na popojíždění po městě, nebo pár km na chatu a pomalou jízdou a "kochání" se krajinou "pust sóchnět", ale na dálnici a silnice pro MV 130/160// km, kterých už je poměrně hodně, ani náhodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.