Zdravím, chtěl jsem stoletou Xsaru 1.4 věnovat známým protože dcera si už našetřila na lepší přiblížovadlo ale podle zákona schválnosti auto začalo stávkovat. Jako by cítilo ze má jít z domu. Motor naskočí ale hned chcípne a pak už jen točí a občas blafne ale nastartuje až na desátý pokus. Při každém otočení kličku je slyšet bzučení benzínové pumpy. Benzínu je dost, baterka dobitá. Co bych měl zkontrolovat ještě než začnu přemýšlet jestli to dát na vrakáč nebo k automechovi? Napadá mě akorát snímač otáček klikovky. Motor když už naběhne tak běží krásně bez cukání a bez nějaké viditelné ztráty vykonu. doplněno 16.12.18 07:23: Ještě doplním, že teplý motor startuje už normálně na první drc.
Ma to škrtící klapku ovladanou motorkem, nebo lankem? Felicie se takhle chovala, kdyz byla na lanku tak mala vule, ze v mrazu nesepnul volnobezny kontakt. Benzin je jak starej, není v něm uz voda? Snímac polohy kliky obvykle začíná zlobit za tepla a studený ještě funguje, to spis snímač teploty vody nebo vzduchu.
Snímač teploty vody je celkem nový. Benzín sotva týden. Takže zas vychází ta váha vzduchu. Ale to by auto před tím snad dávalo běžné signály že je v nepořádku - určitě by to cukalo za studena pří rozjezdu. To nedělá. Motor když už nastartuje tak jede jako nový. Delala se na něm před 3-4 lety generálka. Proto ještě nechci poslat Xsaru na vrakáč. Máš asi pravdu že motýlek halo čidlo většinou blbne na teplým motoru. Když si vzpomenu na minulá auta kde jsem to řešil tak se od nekud přijelo zastavilo a motor už nenaskočil. Tady teplý motor startuje normálně.
Jako první změř tlak paliva (to že čerpadlo vrčí ještě neznamená že tlak je ok) a hodnoty z čidla teploty (to že je nové nic neznamená, může být i dobré čidlo ale přechoďák v konektoru atd.)
No dobře, ale špatný tlak paliva, ucpaný filtr a podobně, to by se přeci muselo projevovat i za jízdy. Já mám problém jen se studeným startem.
asd1
Pro studený start potřebuješ největší dávku paliva = nižší tlak na normální provoz může stačit, ale na studený start už ne... Může to být i kombinace víc drobností a něco je jen "poslední kapka" Ideální je diag. načíst live data při startu a porovnat hodnoty z čidel s normálem - to napoví nejvíc... A změřit skutečný tlak paliva na liště je taky důležité - pokud je správný tak to vyloučí dost možných závad (celý přívod paliva), pokud je nízký tak tě nasměruje už poměrně přesně...
Pomůžou jistě naši xsamarádi.baffy radil : Ja by som skúsil vymeniť regulátor tlaku paliva.Myslím si že u tvojho auta by mohol byť na rampe. Ak nie ,tak potom niekde v okolí nádrže.
No koukám, že těch příčin je fakt hafo. akorát, že tomu člověkovi, co tam raděj, to chcípalo i cestou. Nám to šlape po nastartování bez problémů. No nic, mám doma druhou xsaru jako dárce orgánů tak mě to nebude nic stát, když to přeházím z jednoho auta na druhé. Jen kdyby nebyla ta pitomá zima. Plasty zkřehlý, prsty zmrzlý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.