Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna brzdové kapaliny

Od: joguba odpovědí: 3 změna:

Potřebuji vyměnit brzdovou kapalinu u Renaultu Thalie a nevím pořadí odvzdušňovaných brzdících válečků.Měl jsem předtím Felicii a podle manuálu jsem brzdy odvzdušnil,ale nevím zda to jde použít i na Thalii. Poradí někdo? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Postup je téměř stejný jediný rozdíl je v tom jestli máš ABS tak začínáš LP kolem pak PP pak LZ a nakonec PZ
sollik*

No já má Passata 2004 s ABS a postup odvzdušnění je PZ, LZ, PP a LP. Ale podle mě pokud není systém zavzdušněný a jde jen o výměnu nápnlě, nění to zas až tak důležité. Když jsem měnil náplň celkem 1 litr, vyměnil jsem na zadních brzdách 300 ml a na předních 200 ml u každého brzdiče.

bery*
hodnocení

2x
Ja při výměně/odvzdusneni používám kompresor z lednicky se zavarovackou, takze se obejdu bez šlapání na pedál. Myslim, za při tohle způsobu na pořadí nezáleží, u auta s ABS se stejně bez diagnostiky nevymeni vsechno, část zustane v čerpadle :( A postup s diagnostikou uz vyžaduje 2 lidi a prisel mi slozitejsi, použil jsem ho jen při výměně jednotky ABS nebo trubiček, kdy byla cela soustava prázdná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]